top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/01/2021



Політика

Джо Байден анонсує наступний інфраструктурний пакет допомоги на понад 2 трильйони доларів

Президент США Джо Байден офіційно презентує пакет допомоги понад 2 трильйони доларів, спрямований на інвестиції як у більш традиційні проєкти доріг та мостів, так і на боротьбу з кліматичними змінами й підтримку соціальних програм, повідомляє Reuters. У поєднанні з нещодавно ухваленим "Планом порятунку Америки", обидва пакети збільшать частку держави в економіці США до 20% річного ВВП. Зокрема план передбачає 621 млрд доларів на модернізацію доріг, мостів, портів тощо, 174 млрд на мережу зарядних станцій для електрокарів. Близько 400 млрд планують спрямувати на доступне житло для пенсіонерів та людей з інвалідністю. Також другий пакет має збільшити суму покриття медстрахування, лікарняні та декретні відпустки.


Економіка

Щороку найбагатші американці не сплачують близько 175 мільярдів доларів податків

Найзаможніші громадяни США щороку не сплачують близько 175 мільярдів доларів податків, використовуючи для цього складні схеми ухилення, про це йдеться у дослідженні Національного бюро економічних досліджень. 1% американців з найвищими статками, щороку щонайменше на 20% примешенують свої доходи у звітах до податкової. На них припадає 36% усіх несплачених федеральних податків, а стягнення з них несплачених податків призвело б до збільшення податкових надходжень від податку на прибуток на понад 10%. Більша частина незадекларованого доходу приховується або на офшорних рахунках, або в результаті недостатньої звітності про доходи від транзитних компаній, кажуть дослідники.


Соціум

У Києві посилюють карантин: зачинять школи і дитсадки

З понеділка 5-го квітня в українській столиці зачинять усі школи та дитячі садочки. А скористатись громадським транспортом - включно з метро - можна буде лише тим, хто має спеціальну перепустку. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. Припиняють також свою роботу продуктові ярмарки. Заклади громадського харчування далі працюватимуть лише на винос. Нові обмеження діятимуть щонайменше до 16 квітня. "В нас немає іншого вибору. Інакше будуть сотні смертей щодня!", - написав Кличко у своєму Telegram. Ситуація в Києві, де від 13 березня триває локдаун, не покращується, так само як і в усій Україні. За даними МОЗ, за минулу добу встановлено понад 11 тисяч діагнозів COVID-19 та 407 летальних випадків.


Наука

Випробування прототипу ракети Starship знову закінчилось вибухом

Четверті випробування прототипу ракети Starship, як і попередні три, завершились вибухом. Ракету розробляє компанія Ілона Маска SpaceX в рамках програми з освоєння Місяця та Марсу. Через густий туман, компанії одразу не вдалось встановити причини вибуху. Також, сайт НАСА NASASpaceflight повідомив, що в одну з його камер, що вела трансляцію з місця запуску, поцілив уламок ракети. Ілон Маск припустив, що причини вибуху можна буде встановити згодом, дослідивши уламки. Раніше він заявляв, що ракета Starship, яка за планом конструкторів, буде спроможною надіслати 100 тонн вантажу та людей на Місяць та Марс, зможе дістатись Червоної планети ще до 2030 року.


США, Ілліной, Чикаго

У Нью-Йорку схвалили легалізацію марихуани

Сенат і Асамблея штату Нью-Йорк проголосували за законопроект про легалізацію марихуани в рекреаційних цілях для повнолітніх осіб (від 21 року). Про це повідомляє видання Axios. Законопроект зніме судимість з тисяч жителів штату, засуджених за звинуваченнями, повʼязаними зі вживанням канабісу, а також залучить $350 мільйонів на рік у вигляді податків. У штаті марихуану можна використовувати в медичних цілях, але з урахуванням законопроекту галузь може створити до 60 тисяч нових робочих місць. Губернатор штату Ендрю Куомо вже пообіцяв підписати законопроект, який сам і ініціював. Нью-Йорк стане 15-м штатом США, де буде дозволено вживання марихуани без медичних показань.


Діаспора

Конґрес українців Канади оголосив про опитування громадської думки

Конґрес українців Канади повідомив про проєкт опитування громадської думки з метою залучення до української громади усіх поколінь, а особливо молоді та новоприбулих українців, про це йдеться на сайті організації. Його результати стануть основою для подальшого стратегічного планування і визначення курсу на майбутнє. Проєкт розпочинає Харитативний та Освітній Фонд Конґресу за підтримки Фундації Темерті. Кінцевою метою є активна та інклюзивна громада із потужними лідерами, котрі мають доступ до всіх ресурсів, потрібних для успіху і процвітання. Щоб взяти участь в опитуванні, треба перейти за посилання на сайті.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Церемонія вручення "Оскару" вперше пройде одночасно в декількох містах

Церемонія вручення кінопремії "Оскар" вперше може пройти також в Європі, а не тільки в США. Як повідомляє журнал Hollywood Reporter, додаткові майданчики організують у Парижі та Лондоні, щоб на церемонії могли бути присутніми учасники, які не можуть приїхати до Сполучених штатів. Однак продюсери як і раніше закликають всіх, хто може безпечно потрапити до США, приїхати на церемонію в Лос-Анджелес. Вона відбудеться 25 квітня. У США захід пройде в залах вокзалу "Юніон Стейшн" в Лос-Анджелесі і в театрі "Долбі" в Голлівуді, які саме майданчики будуть в Європі поки не повідомляють.


Погода

У четвер, 1 квітня, у Чикаго погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без опадів. Вдень досить прохолодно, лише +2…+3°С.

У День сміху погода в Україні потішить сонцем, у більшості регіонів буде по-весняному тепло, але місцями – дощ. Вдень від 8 до 13 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page