top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/31/2021

Updated: Mar 31, 2021



Світ

14 країн занепокоєні звітом ВООЗ щодо походження коронавірусу

Уряди 14 країн, серед яких США, Канада, Велика Британія, Австралія та Японія занепокоєні доповіддю ВООЗ щодо походження COVID-19. Про це йдеться у їхній спільній заяві, опублікованій на сайті американського Державного департаменту. Автори зауважують, що "міжнародне експертне дослідження джерела вірусу SARS-CoV-2 було значно відкладене", а науковці "не мали доступу до повних вихідних даних і зразків". Вони закликали ВООЗ активізувати другу фазу досліджень під керівництвом міжнародних і незалежних експертів за умови повного доступу до даних. Експерти ВООЗ вважають витік вірусу з лабораторії "вкрай малоймовірним", схиляючись до версії передавання COVID-19 від кажанів до людей через іншу тварину-носія.


Соціум

Формальне членство в американських релігійних громадах впало до рекордно низького рівня

Частка американців, які є формальними членами будь-якого дому молитви, впала нижче 50% вперше за вісімдесят років, про це свідчать дані опитування компанії Gallup. Членство в американських релігійних громадах неухильно зменшувалося протягом останніх двох десятиліть. До 2000 року членство у релігійних громадах зазвичай зберігалося на рівні близько 70%, у 2020 році досягло рекордно низького рівня в 47%. «Хоча можливо, що частина зменшення у 2020-му році була тимчасовою і пов'язана з пандемією коронавірусу, подальше зменшення здається невідворотним, з огляду на значно менші рівні релігійності та членства у церквах серед молоді у порівнянні із старшими поколіннями», - йдеться у доповіді.


Технології

Україна першою в світі прирівняла електронні паспорти до паперових

Верховна Рада України підтримала законопроєкт про "паспорт у смартфоні", за яким електронні паспорти матимуть таку ж юридичну силу, що й паперові. У Міністерстві цифрової трансформації вже заявили, що Україна стала першою країною у світі, яка таким чином узаконила електронні паспорти. Законопроєкт ще має підписати президент. Закон передбачає введення цифрових паспортів громадянина України та паспортів для виїзду за кордон. Вони працюватимуть за допомогою додатку "Дія" - їх можна буде замовити за бажанням. Пред'явити цифрові документи можна буде на території України, але не можна буде використовувати для перетину кордону. Закон набуде чинності у серпні до 30-ї річниці Незалежності України

Авто-мото

Toyota презентувала позашляхову версію Yaris Cross

Toyota презентувала оновлений Yaris Cross Adventure. Приставка Adventure означає новий найбільш міцний рівень оздоблення кросовера. Візуально модель легко розрізнити за захисною пластиною заднього бампера та новим переднім дифузором. Також є срібні рейки на даху та спеціальні 18-дюймові легкосплавні колеса з темно-сірим покриттям. Yaris Cross Adventure буде доступний з гібридною системою повного приводу, що складається з 1,5-літрового бензинового та електричного двигуна, які видають 116 кінських сил. Toyota почне приймати попередні замовлення на новий кросовер у всіх його версіях у другій половині 2021 року, а продаж розпочнеться у вересні. Ціна автівки поки не відома.

США, Ілліной, Чикаго

Дональд і Меланія Трамп запустили офіційний сайт 45-го президента США

Колишній голова США Дональд Трамп та його дружина Меланія запустили сайт 45-го американського президента, за допомогою якого вони зможуть комунікувати зі своїми прихильниками. На сайті представлені біографії подружжя Трампів та інформація про їхні досягнення на посаді президента і першої леді США. Також прихильники Трампа можуть заповнити форму і відправити коментар. Крім цього, за допомогою сайту з подружжям Трампів можуть зв’язатися представники ЗМІ. Нагадаю, аккаунт Дональда Трампа у Тwitter був закритий адміністрацією соцмережі 8 січня через використання тодішнім президентом платформи для розпалювання ненависті й закликів до насильства. Згодом його сторінки закрили також Facebook та Instagram.


Діаспора

Як українським учням вступити до коледжів та університетів у США?

Кожного року кількість українських учнів, які намагаються вступити до провідних американських вишів та шкіл-пансіонів збільшується. Значну роль в популяризації освіти за кордоном для українських дітей відіграють громадські та благодійні організації. Ukraine Global Scholars – одна з них. За 6 років вона допомогла отримати повні стипендії на навчання та вступити до американських вишів і шкіл-пансіонів 180 учням. І щороку кількість заявок збільшується. Для учнів перемога у конкурсі Ukraine Global Scholars означає, що волонтери та ментори організації візьмуть їх під свою опіку та допоможуть підготуватися до вступу. Серед вимог до учасників – високий середній бал, гарна англійська та цікаві захоплення. Одна з вимог програми - після навчання повернутися в Україну.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Гурт Gо-A вийде на сцену у першому півфіналі Євробачення

Організатори конкурсу "Євробачення-2021", які цьогоріч не проводили нове жеребкування півфіналів серед країн-учасниць, наразі визначили номери, під якими виступатимуть учасники, про це йдеться на офіційному сайті музичного змагання. Таким чином, представник від України, гурт Go-A представить свою пісню у першому півфіналі, який відбудеться 18 травня під номером 15. Всього на сцену у першому півфіналі вийде 16 країн-учасників. На конкурсі, який проходитиме в Роттердамі, українська група представить пісню "Шум». Днями GO-A вперше на шоу "Ліпсінк баттл" показали номер, з яким поїдуть на "Євробачення".


Погода

В останній день березня, у Чикаго ясно буде лише зранку, у середині дня небо вкриється хмарами. Без опадів. Температура повітря до +6°С.

В Україні погода буде місцями дощовою, але по-весняному теплою. Вдень від 8 до 13 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page