top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/30/2021


Політика

США наголошує на пріоритетах – подолання в Україні корупції та імплементація реформ

США наголошує на пріоритетах – подолання в Україні корупції та імплементації реформ. Про це та про інші аспекти стратегічного партнерства України та США в телефонній розмові обговорили Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван та Керівник офісу Президента України Андрій Єрмак. Салліван підтвердив непохитну підтримку США суверенітету, територіальної цілісності, євро-атлантичних прагнень України перед обличчям російської агресії. Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому. Згідно з повідомленням офісу Президента України, Джейк Салліван «відзначив зусилля України у проведенні реформ» та запевнив у готовності «допомагати Україні в отриманні повноправного членства в НАТО».


Економіка

Найбільші автовиробники обмежують роботу заводів – бракує чіпів

Hyundai планує тимчасово зачинити завод у Кореї через нестачу чіпів у світі внаслідок пандемії, повідомляє Reuters. Наразі остаточного рішення компанія не ухвалила. Hyundai мала змогу пом'якшити вплив світової нестачі чіпів через наявність великого запасу на відміну від своїх конкурентів. Раніше Honda Motor та General Motors оголосили, що припиняють виробництва на заводах у Північній Америці протягом найближчих тижнів. Однією з причин у компаніях також назвали дефіцит мікросхем. Про затримки у виробництві також заявляли у Volkswagen. Нагадаємо, через найгіршу посуху у Тайвані авто та техвиробники можуть залишитися без напівпровідників, які виробляють у цій країні.

Соціум

Понад 70% українців вважає, що коронавірус – створений штучно

Понад 70% українців підтримують теорію змови та вважають, що коронавірус створений штучно. Тільки 19% думають, що він виник природним шляхом. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг». Серед тих, хто вважає вірус штучно створеним, близько третини кажуть, що його створили в результаті наукового експерименту, стільки ж, вважають, що як бактеріологічну зброю, а 40%, що з метою зменшення кількості населення. Ще є версії створення задля економічної кризи, з метою заробітку на вакцині і контролю над людьми. Соціологи також зазначили, що за останній місяць спостерігається невелике зростання індексу емоційного напруження серед опитаних. Найбільше серед жінок, старших опитаних, та особливо серед тих, хто важко перехворів на COVID-19.


Здоров`я

Вживання невеликої дози аспірину може зменшити ризик потрапляння до реанімації пацієнтів з COVID-19

Вживання невеликої дози аспірину може зменшити ризик потрапляння до реанімації та смерті серед госпіталізованих з COVID-19. Про це йдеться у дослідженні науковців американського університету Джорджа Вашингтона. Дослідження охопило більше 400 пацієнтів, які потрапили до лікарні з березня по липень минулого року з коронавірусною хворобою. Застосування аспірину зменшило потребу у використанні апаратів штучної вентиляції легень на 44%, ще на понад 40% зменшило кількість випадків потрапляння до реанімації та на майже вполовину зменшило смертність серед госпіталізованих з COVID-19, йдеться в дослідженні. Перед застосуванням аспірину, дослідники радять звертатись до лікаря, «щоб зважити ризики та переваги».


США, Ілліной, Чикаго

США розробляють власні паспорти вакцинації

Білий дім спільно з приватними компаніями працює над стандартами для паспортів вакцинації від COVID-19, про це повідомляє The Washington Post. Вони мають бути доступні через мобільні додатки, а також у паперовому вигляді. Розробники проєкту стикаються з низкою проблем, серед яких забезпечення конфіденційності даних, пише видання. Влада планує створити системи, які нелегко зламати, і паспорти, які не можна підробити. Сертифікати вакцинації будуть безкоштовними. У WP відзначають, що до розробки своїх паспортів вакцинації Білий дім підштовхнуло те, що в США зростає кількість компаній, які наполягають на необхідності отримувати від громадян докази зроблених щеплень.


Діаспора

Американська мрія: історія успіху української художниці

Для художника власна галерея, - це визнання його популярності, а для митця з України – галерея в США - ще більше досягнення. В української художниці Оксани Танасів цей шлях зайняв 15 років, передає Голос Америки. В її доробку більше 300 картин. У США тернопільчанка приїхала у 2004. Ще в Україні отримала 2 освіти психологічну та бізнес. А от художньої, мисткиня, чиї роботи продаються в середньому за 6000 доларів не має. Оксана малює з дитинства. Цьому її навчив батько. У штатах почала з роботи прибиральниці, потім працювала н янею, зрештою вступила в університет та знайшла роботу менеджера з дизайну інтер’єрів, проте і про своє хобі не забувала. Сьогодні Оксана, успішна художниця із власною галереєю поруч зі Стемфордом, у штаті Коннектикут.


Цікаве

У Теннессі ведмідь пробрався у двір, щоб погрітися у джакузі

У Національному парку Грейт-Смокі-Маунтінс, штат Теннессі, дикий ведмідь пробрався у двір і заліз погрітися в джакузі. У той час як житель міста Гатлінбург Тодд Требоні намагався випити свою ранкову каву, чорний ведмідь пройшовся по поручнях ґанку його орендованої хатинки. Довго не думаючи тварина стрибнула у гідромасажну ванну. "Він у моєму джакузі. Я радий, що я не був у джакузі в цей час", – сказав чоловік. Просидівши там близько 15 хвилин, ведмідь вибрався звідти і пішов. В Національному парку Грейт-Смокі-Маунтінс мешкає близько 1500 диких ведмедів.


Погода

У вівторок, 30 березня, у Чикаго, небо буде вкрите хмарами. Ближче до вечора очікується дрібний дощ. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +17…+18°С.

В Україні тепліше, але місцями дощитиме. Буде хмарно з проясненнями. Вдень від 8 до 13 градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page