top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/29/2021

Updated: Mar 29, 2021


Політика

США обіцяють “ціну і наслідки” за дії Росії

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія відчує "ціну і наслідки" за її, як підозрюють, зловмисні дії проти США. "Ми будемо вживати необхідних заходів для захисту наших інтересів, коли США вирішать", - про це він сказав в інтерв'ю каналу CNN після переговорів з партнерами по НАТО в Брюсселі. За словами Блінкена, між західними союзниками існує “спільне розуміння”, що вони "не мають ілюзій" щодо дій Москви, і щодо притягнення Кремля до відповідальності. Уряд зараз “у процесі” розгляду, які санкції або дії Вашингтон планує вжити щодо Москви, і перебуває на стадії консультацій на цю тему з країнами НАТО.


Економіка

Майже 500 людей у США обвинувачують у фінансових махінаціях, пов'язаних з COVID-19

У кримінальних злочинах через схеми фінансових махінацій, пов'язаних із пандемією Ковід-19, по всій території США звинувачується 474 особи, про це повідомляє Міністерство юстиції країни. За даними відомства, з них 120 підозрюють у шахрайстві, пов'язаному з Програмою захисту зарплати (РРР), в рамках Закону про допомогу малому бізнесу, на що виділено понад 2 трильйона доларів. Понад 140 осіб звинувачують у шахрайстві зі страхуванням на випадок безробіття (UI). "Ранні стадії розслідування та аналіз свідчать про те, що міжнародні організовані злочинні угруповання націлені на ці кошти, вони використовують викрадену особисту інформацію людей, щоб подати заявку на пільги по безробіттю у зв'язку з пандемією", - повідомляє Мін'юст.


Соціум

Американці оцінили сильні та слабкі сторони в політиці президента Джо Байдена

Більшість американців не підтримують політику президента Джо Байдена щодо імміграції та контролю за зброєю, втім задоволені його зусиллями у боротьбі з пандемією коронавірусу. Про це свідчать результати дослідження агенцій АВС/Ipsos. Після кількох нещодавніх масових стрілянин в США, демократи вважають, що уряд робить недостатньо для протистояння збройному насильству, а республіканці стурбовані новими закликами обмежити володіння зброєю. Троє з п’яти американців не підтримують те, як президент Байден справляється з напливом мігрантів на кордоні з Мексикою. Водночас переважна більшість опитаних – понад 70% підтримують роботу Адміністрації Байдена у боротьбі з пандемією . 60% опитаних сказали, що задоволені підходами Джо Байдена до економічного відновлення країни.


Світ

Євросоюз запровадить COVID-сертифікати з 15 червня

Євросоюз планує з 15 червня ввести у дію цифрові сертифікати, які міститимуть інформацію про вакцинацію або набуття імунітету проти коронавірусу. Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку, який також відповідальний за COVID-вакцини, Тьєрі Бретон французьким ЗМІ, передає Укрінформ. "Коли ми будемо певні, що кожен європеєць, який бажає вакцинуватися, матиме рівний доступ до вакцини, буде правильним рішенням мати такий механізм – сертифікат", - заявив Бретон. За словами єврокомісара, для тих, хто не має щеплення і не перехворів на COVID-19, до сертифіката вноситимуть результат ПРЛ-тесту на коронавірус. Видача "зеленого сертифіката" буде здійснюватися на добровільних засадах.


США, Ілліной, Чикаго

Понад 35% американців зробили щеплення від коронавірусу

В США було розподілено вже понад 181 мільйон доз вакцин. 35% всіх американських громадян вже зробили щеплення, повідомили Центри з контролю та профілактики захворювань. Влада США поки використовує три види вакцин від компаній Moderna, Pfizer/BioNTech та Johnson&Johnson. Заявку на екстрене використання своєї вакцини подала і компанія AstraZeneca. Нагадаємо, що президент Джо Байден на пресконференції заявив про те, що його план щодо надання 100 мільйонів вакцин за перші 100 днів президентства було виконано за 59 днів. А його команда зробить все можливе, аби за наступні 40 днів досягти позначки у 200 мільйонів доз вакцин для американського населення.


Діаспора

Презентовано дослідження про сприйняття України у США, Японії та Туреччині

Український інститут розпочав серію публічних дискусій «Що знають про Україну: презентація досліджень сприйняття за кордоном» з трьох країн – США, Японії та Туреччини. Загалом дослідження охопило сім країн. Згідно з отриманими даними, сприйняття України в США здебільшого формується через дві призми: поточних подій у новинах або радянського минулого. При цьому в загальному сприйнятті політичні асоціації з сучасною Україною переважають над культурними. Єдиним візуально-культурним елементом, який постає в асоціаціях, стала українська вишиванка через її активне використання у модній індустрії та популяризацію американськими зірками у соцмережах. Відомих постатей світового рівня, наприклад, Казимира Малевича або Володимира Горовиця, респонденти відмовлялися асоціювати з конкретною країною, називаючи натомість світовими митцями.


Мистецтво, культура і шоу-біз

TamerlanAlena випустили кліп на свій новий хіт "Святая вода"

Українські артисти TamerlanAlena випустили кліп на пісню "Святая вода", який вийшов як короткометражний фільм. "Бувають моменти, коли всі проблеми накопичуються разом і життя підставляє нам підніжки. Після таких падінь обов'язково відбувається той самий чарівний момент оновлення і перезавантаження, і ми з новими силами продовжуємо підкорювати свої цілі і вершини, піднімаємося і йдемо далі", - розповів дует. Ідея відео народилася у пари під час відпочинку в Дубаї. Кліп був знятий у Києві та Харкові. Спеціально для кліпу була запрошена художниця, яка в реальному часі малювала обкладинку треку на полотні, розміром 3 на 4 метри.


Погода

У понеділок, 29 березня, у Чикаго день обіцяє бути ясним та без опадів. Повітря прогріється до +13…15°С.

Початок тижня в Україні також буде теплим. Місцями дощ, на заході вночі мокрий сніг. Вдень від 7 до 12 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

10 views0 comments

Comments


bottom of page