top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/28/2022


Політика

Наступний живий раунд переговорів України з РФ відбудеться 28-30 березня в Туреччині

Черговий раунд переговорів між Україною і російською федерацією відбудеться 28-30 березня в Туреччині. Про це голова парламентської фракції "Слуга народу", член делегації Давид Арахамія повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ. Арахамія уточнив, що про інші деталі буде поінформовано згодом. Президент Туреччини Тайіп Ердоган у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним домовилися, що наступна зустріч переговорних команд України та Росії відбудеться у Стамбулі. Про це повідомляє агентство Anadolu. Ердоган заявив, що Туреччина й надалі всіляко сприятиме цьому процесу", – ідеться у заяві. Метою української влади є мир та якнайшвидше відновлення нормального життя в країні. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні. За його словами, наші пріоритети у переговорах відомі. "Суверенітет і територіальна цілісність України не підлягають сумніву. Дієві гарантії безпеки для нашої держави – обовʼязкові", - сказав Президент.


Війна РФ проти України

"Маріуполь — це друге Алеппо" — глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан

З початку війни Росії проти України війська РФ намагаються дістатися Києва, Збройні сили України стримують наступ і змушують ворога відступати. На північному заході від столиці найгарячіші точки Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель, Макарів. Точна кількість загиблих та поранених в Київській області наразі невідома, десятки будинків зруйновані. Значну частину людей з цих населених пунктів евакуювали. Утім, багато людей ще лишаються в підвалах, війська РФ беруть заручників, вбивають як дорослих, так і дітей. "Маріуполь — це друге Алеппо". Про таке сказав глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан. Він закликав негайно допомогти оточеному російськими військами місту, передає Тhe Guardian. За словами міністра, масштаб гуманітарної катастрофи в оточеному російськими військами Маріуполі вимагає негайного втручання міжнародної спільноти. "Якщо Захід нічого не зробить для допомоги мирним жителям оточеного Маріуполя, то це стане колективною провиною", — сказав Жан-Ів Ле Дріан. Під час форуму в Досі політик порівняв ситуацію в Маріуполі з облогою Алеппо в Сирії, яке також було майже повністю зруйноване під час операції російських та сирійських урядових військ.


Комітет Ради з прав людини закликають Червоний хрест не відкривати офіс у Ростові-на-Дону

Комітет Верховної Ради з прав людини прокоментував повідомлення про намір Міжнародного комітету Червоного хреста відкрити офіс у російському Ростові-на-Дону для нібито допомоги жителям сходу України. За повідомленням, комітет «категорично проти» такого рішення. «Зазначене не тільки сприятиме легітимізації «гуманітарних коридорів» на території Російської Федерації, а й стане своєрідною підтримкою для примусового викрадення громадян України та вивезення їх на територію держави-агресора», – йдеться в зверненні. За даними народних депутатів, російські війська силоміць вивезли кілька тисяч жителів блокованого Маріуполя до Росії. Це є порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Відтак комітет закликав керівництво Міжнародного комітету Червоного хреста «змінити своє рішення та не підтримувати примусове вивезення громадян України на територію держави-окупанта».


Cвіт

У Росії заборонили ЗМІ публікувати інтерв’ю Володимира Зеленського

Російське наглядове відомство Роскомнагляд заборонило публікувати в Росії інтерв'ю президента України Володимира Зеленського і заявило, що щодо російських ЗМІ, які взяли його, розпочато «перевірку для визначення ступеня відповідальності». Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза "Роскомнагляд попереджає російські ЗМІ про необхідність відмовитися від публікації цього інтерв'ю", - сказано в заяві. Інтерв'ю у Володимира Зеленського 27 березня взяли головний редактор «Медузи» Іван Колпаков, головний редактор телеканалу «Дождь» Тихон Дзядко, журналіст та письменник Михайло Зигарь, а також спеціальний кореспондент «Комерсанта» Володимир Соловйов (тезка та однофамілець російського пропагандиста). Його було опубліковано під заголовком «Це не війна. Все набагато гірше».


Економіка

Понад 40 великих міжнародних компаній продовжують працювати в РФ

Понад 450 міжнародних компаній розірвали відносини з Росією після її вторгнення в Україну, але щонайменше 42 компанії не виходять та не скорочують свою діяльність на ринку РФ, про це свідчать дані групи експертів Єльського університету. Деякі з заявлених компаній повністю вийшли і згорнули діяльність в РФ, інші лише призупинили бізнес або відмовилися від запланованих інвестицій. Але частина міжнародних компаній все ще продовжує роботу в звичайному режимі. Серед них: Acer, Alibaba, Auchan-Retail, Emirates Airlines, Huawei, Leroy Merlin, Metro, Xiaomi та інші. Фінляндія з понеділка, 28 березня, скасовує залізничне пасажирське сполучення з Російською Федерацією. Відтепер Росія не має залізничного сполучення з жодною з країн Євросоюзу, про це повідомляє Укрзалізниця. Також Укрзалізниця закликала в офіційному листі членів Організації співробітництва залізниць припинити перевезення з Росією та виключити її представників від участі у міжнародних організаціях та позбавити права приймати будь-які рішення.


Соціум

Більшість американців негативно оцінюють роботу Джо Байдена щодо економіки

7 із 10 американців кажуть, що економіка країни перебуває у поганом стані і майже дві третини (65%) опитаних негативно оцінюють роботу президента США в цій сфері. На це вказує опитування The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research. Серед республіканців негативно роботу Байдена щодо економіки оцінюють 96%, серед демократів - 36%. Як повідомляє видання, майже половина учасників опитування також схильні говорити, що політика Байдена радше шкодить економіці, ніж допомагає їй. Стан економіки США, рекордна за десятки років інфляція часто стає темою критики Байдена з боку опонентів. Між тим у Демократичній партії США вказують на успіхи адміністрації. "Економіка Байдена створила мільйони добре оплачуваних робочих місць, підняла заробітну платню для звичайних американців та скоротила дефіцит на понад 350 мільярдів доларів", - твітував раніше конгресмен-демократ Хакім Джеффріс. Сам президент США днями також високо оцінив роботу своєї команди.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

У США пройшла 94 церемонія "Оскар" - нагороди та підтримка України

У США в Лос-Анджелесі в Dolby Theater у неділю, 27 березня відбулась церемонія вручення премії "Оскар". Цьогоріч вона пройшла з трьома ведучими — акторками Емі Шумер, Вандуою Сайкс і Реджиною Голл. “Найкращим фільмом” кіноакадеміки визнали стрічку “CODA: У ритмі серця” режисерки Сіан Гідер.“Найкращою режисеркою” стала Джейн Кемпіон зі стрічкою “У руках пса”. Премії за “Найкращі жіночу та чоловічу ролі” здобули Джессіка Честейн у фільмі “Очі Темі Фей” та Вілл Сміт у стрічці “Король Річард”. Актори приходили на церемонію вручення кінопремії з українською символікою на одязі. Під час церемонії хвилиною мовчання висловили солідарність з Україною. Це сталося після виступу акторки українського походження Міли Куніс. “Нещодавні події у світі змусили багатьох із нас почуватися спустошеними. Однак, споглядаючи силу та гідність тих, хто постає перед таким розоренням, неможливо не розчулитися їх стійкістю. Неможливо не захоплюватися тими, хто знаходить силу, аби продовжувати протистояти неймовірній темряві”, — сказала Куніс.


Погода

У понеділок, 28 березня, у Чикаго буде ясно. Синоптики прогнозують потепління цього тижня. Втім, сьогодні стовпчики термометрів вдень опустяться до 0…-1˚С.

Новий тиждень в Україні почнеться з сухої та сонячної погоди. Опадів не передбачається, але втримається вітряна погода. Вдень +9...+13˚C, подекуди до +18˚C.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

5 views1 comment

1 comentario


meharkhan0075
04 abr 2022

Hi, I am Mehar Khan Provider No. #1 Delhi Call girls, Book Unlimited Services at 5 Star Hotels in Delhi, Mehar Khan is one the no #1 Call girls service Provide In delhi. She Has list of latest Call girl which fulfill your desireness and satisfied 100% customers. For more details visit : https://meharkhan.com/

Me gusta
bottom of page