top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/26/2021

Updated: Mar 29, 2021



Політика

Президент Байден провів першу офіційну прес-конференцію у Білому домі

Президент США Джо Байден у четвер провів першу офіційну прес-конференцію в Білому домі, обговоривши такі теми, як імміграція, інфраструктура, контроль над зброєю і міжнародні відносини. Серед найважливіших моментів, на яких зупинявся президент, - необхідність співпраці двох партій, щоб покласти край політиці поділу країни, який раніше мав місце. У зв'язку з цим Байден особливо наголосив на важливості турботи про середній клас як спільної справи, що має надпартійний характер. Серед питань, які перебувають у центрі уваги, - сплеск міграції на кордоні з Мексикою. Передбачається, що під час поїздки до Пітсбургу наступного тижня президент представить план розвитку інфраструктури обсягом у 3 трильйони доларів.


Економіка

Доходи українців на закордонних ринках зросли на третину

Доходи українців на закордонних ринках найпомітніше зросли в сегменті онлайн-освіти, ІТ-компаній та онлайн-продавців. Найприбутковішими країнами для українців стали США, Британія і Канада. Про це йдеться в дослідженні платіжної платформи Payoneer, яка популярна серед українських фрілансерів. За підсумками 2020 року доходи українців на закордонних ринках зросли на 33%. В онлайн-освіті іноземні доходи зросли (на 86%), це пов`язують з початком карантину. Доходи ІТ-компаній збільшились на 41% і онлайн-продавців на 35%. Також українські айтішники почали освоювати нові ринки, більше ніж втричі зросли суми виплат з Йорданії, Угорщини та В'єтнаму. А онлайн-продавці вчасно підлаштуватися під потреби покупців на міжнародних майданчиках.


Здоров`я

В Україну прибула перша партія вакцин CoronaVac

В Україну увечері 25 березня прибуло 200 тис.доз вакцини проти COVID-19 CoronaVac. І це перша партія контракту, заявили в МОЗ України. CoronaVac – це спільна розробка однієї з найбільших фармацевтичних компаній Китаю Sinovac, біомедичного дослідницького інституту Бутантан у Бразилії та індонезійської компанії Biofarma. Це традиційна інактивована вакцина на основі “вбитого” вірусу виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. За умовами контракту між МОЗ та китайським виробником, ефективність вакцини має складати не менше 70%. Згідно з українським законодавством, після лабораторного контролю державними службами, який триває до 10 днів, CoronaVac поступить для проведення щеплень.


Технології

Facebook тестує новий додаток для колишніх в'язнів

Компанія Facebook працює над створенням додатку The Re-Entry для колишніх ув'язнених, який має допомогти їм адаптуватися в суспільстві після повернення на свободу, пише Bloomberg Компанія прорекламувала новий додаток 24 березня у верхній частині стрічки Instagram для деяких користувачів. Їм пропонувалося спробувати додаток і залишити відгук. За словами представника Фейсбук повідомлення призначалось для внутрішнього користування і було видалено, як тільки дізнались, що його бачать інші користувачі. Facebook часто експериментує з ідеями сервісів і додатків, які не завжди перетворюються на повноцінні продукти компанії. У червні 2020 року Марк Цукерберг заявив у, що він хоче, аби Facebook почав "створювати продукти для просування расової справедливості".


Діаспора

Україна цього року відкриє генконсульство у Х’юстоні

Цього року в Х'юстоні, у Техасі, відкриється нове Генеральне консульство України в Сполучених Штатах. Про такі плани повідомив посол України у США Володимир Єльченко. «Цього року ми відкриваємо нове генеральне консульство в Х'юстоні - це мало статися минулого року, але через пандемію ми були змушені відкласти це», - зазначив дипломат під час онлайн-конференції. Посол підкреслив, що збільшення кількості українських представництв в Америці спрямоване на те, щоб опікуватися потребами наших громадян і бізнесів. У цьому зв’язку Єльченко висловив вдячність Американсько-Українській діловій раді, яка також докладає зусиль у цій сфері.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Фото українця увійшло в нову книгу легендарного фотоконкурсу HIPA

Світлина, яку зробив одесит Євген Самученко, увійшла в нову книгу легендарного фотоконкурсу Hamdan International Photography Award HIPA «The best of HIPA contest». Про це повідомляє Культурометр. У книзі на 177 сторінок із приголомшливими роботами кращих фотографів з усього світу, Євген Самученко став єдиним фотографом з України, чиї роботи опубліковані. «Щиро радий можливості представити сучасну українську фотографію в цьому престижному виданні!», – прокоментував він.


Погода

У п`ятницю, 26 березня, у Чикаго буде похмура погода. Після нічного дощу опадів не передбачається. Вдень +6…+8°С.

До України повертається весняне тепло. Місцями невеликий дощ та мокрий сніг. Вдень від 5 до 10 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

14 views0 comments

Comments


bottom of page