top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/24/2021


Політика

Президент Джо Байден закликав Сенат ухвалити закони, які "збережуть життя"

Президент США Джо Байден у вівторок виступив із заявою щодо стрілянини у Колорадо, в результаті якої загинули 10 осіб. Звертаючись до країни, президент висловив глибоке співчуття рідним і близьким загиблих. Він високо оцінив дії поліції щодо затримання підозрюваного і допомоги постраждалим. Глава Білого дому знову заявив про важливість боротьби проти насильства з використанням вогнепальної зброї. У ході виступу президент Джо Байден підняв проблему вдосконалення контролю над обігом вогнепальної зброї. Він наголосив на необхідності негайно діяти в цьому напрямку заради порятунку життів американців.


Економіка

Новий план Джо Байдена з підтримки інфраструктури може скласти $3-4 трлн.

Президент США Джо Байден планує запропонувати новий пакет заходів, спрямованих на розбудову інфраструктури та подальше стимулювання економіки, передає Голос Америки. Нова ініціатива під назвою «Відбудуємо краще», має бути представлена лише через кілька тижнів після того, як було схвалено «План порятунку Америки». Обсяг нового пакету, за оцінками американських ЗМІ, може скласти від 3 до 4 трильйонів доларів. Як заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі, остаточне рішення щодо проекту ще прийнято не було. «Президент Байден та його команда розглядають низку потенційних варіантів того, як інвестувати на користь працюючих родин та реформувати наш податковий кодекс, щоб він нагороджував працю, а не статки»,- сказала вона.


Соціум

67% американців невдоволені напрямком у якому рухається країна

Кількість американців, які висловлюють задоволення щодо напрямку, у якому рухається країна, зросла до 32%, що є значним збільшенням у порівнянні із 11% у січні. При цьому 67% опитаних заявляють про незадоволення напрямком руху країни. На це вказують результати опитування громадської думки компанією Gallup. Половина американців вважають, що економічні умови у країні погіршуються, і 36% задоволені роботою Конгресу. Соціологи відзначають, що зростання позитивних показників здебільшого припадає на настрої прихильників Демократичної партії США.


Наука

Ілон Маск каже, що Starship досягне Марсу вже до 2030 року

Ракета Starship, яка за планом конструкторів, буде спроможною надіслати 100 тонн вантажу та людей на Місяць та Марс, зможе дістатись Червоної планети ще до 2030 року. Про це у Twitter написав американський мільярдер, керівник SpaceX, компанії-розробника Starship Ілон Маск, коментуючи статтю у виданні Ars Technical, в якій йдеться про занепокоєння європейців щодо домінування SpaceX в сфері космічних запусків. Таке домінування, зазначається в статті, стало можливим завдяки успішному партнерству компанії Ілона Маска з американської космічною агенцією НАСА. Наразі ракета компанії Ілона Маска Starship проходить тестові запуски.


США, Ілліной, Чикаго

У Еванстоні почнуть виплачувати компенсації постраждалим від расизму

Місто Еванстон у штаті Іллінойс першим в країні ухвалило рішення про виділення грошей на поліпшення житлових умов сім'ям афроамериканців, які коли-небудь постраждали через дискримінацію і утиски. Гроші будуть виділені зі спеціального фонду, який створили в 2019 році за рахунок відрахувань від легалізованого продажу канабісу. Передбачається, що протягом 10 років влада міста розподілить 10 млн доларів серед 75 тисяч осіб. На першому етапі запропоновано виділити 400 тис. доларів, які в якості субсидій по 25 тис. будуть направлені на поліпшення житлових умов 16 сімей. Претендувати на субсидії можуть жителі Еванстона африканського походження, які жили в цьому місті в період з 1919 по 1969 рік, або їхні родичі.


Діаспора

У Фейсбуці стартувала соціальна кампанія зі зближення поляків та українців

З 23 березня у Фейсбуці стартує соціальна кампанія по зміцненню зав’язків між поляками та українцями під назвою «Разом в мережі, разом в Польщі». Організаторами кампанії є Фонд «Наш вибір» спільно з Фейсбуком. «У межах цієї кампанії організатори представлять читачам кілька правдивих історій представників української спільноти в Польщі та покажуть, наскільки важливим є їхній економічний, культурний і суспільний вклад у розвиток Польщі», – зазначають ініціатори. Серед героїв кампанії – оперна співачка Ольга Пасічник, бізнесмен-меценат Вадим Мельник, юна засновниця міжнародного руху Літаючих наплічників Кіра Сухобойченко , мережа найменших кав’ярень у Польщі Dobro&Dobro та Український дім у Варшаві.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Музичну церемонію YUNA-2021 перенесли через карантин

У зв’язку із забороною масових культурних заходів у Києві, оргкомітет української музичної премії YUNA переніс дату проведення церемонії. Тепер 10-те ювілейне шоу та нагородження найкращих виконавців за версією премії, яке мало відбутися 30-31 березня, заплановане у палаці "Україна" на 20 квітня. Номінантами премії стали: NK, Оля Полякова, MAX BARSKIH, MONATIK, MOZGI, KAZKA, The HARDKISS, "Бумбокс", SERDUCHKA та багато інших. Учасниками шоу-програми цьогорічної церемонії стануть топові українські артисти — зокрема ТНМК, Артем Пивоваров, Alina Pash та БЕZ ОБМЕЖЕНЬ. Ведучий шоу - Володимир Остапчук.


Погода

У середу, 24 березня, у Чикаго буде хмарно, але без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +15°С.

В Україні буде холодно, майже по всій країні - дощ і сніг. Вдень від 1 до 6 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

コメント


bottom of page