top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/23/2021


Політика

Вашингтону можуть надати статус штату

Коли прихильники Дональда Трампа 6 січня атакували будинок Капітолію, мер столиці Мюріел Баузер не мала повноважень залучити Національну гвардію на допомогу поліції. Столиця має обмежену автономію. Елеонор Нортон Голмс делегатка від столиці у палаті представників без права голосу, передає Голос Америки. Понад 30 років вона виборює статус штату для столиці. Нортон внесла законодавчу ініціативу, яка була прийнята Палатою представників минулого року, що зменшить Федеральний округ до площі у 5 км.кв, що охопить федеральні установи, решта -170 кв. км столиці мають отримати статус нового штату. Вже цього тижня комісія Палати представників розглядатиме ініціативу Нортон.


Економіка

Найбільшим експортером равликів до Великобританії стала Україна

Україна є найбільшім експортером до Британії равликів. Про це повідомляє Аgravery з посидланням на керівника Держпродспоживслужби. Нині експортно-імпортними операціями з Британією займаються 362 українські компанії. Україна є найбільшим експортером в нішевих сегментах, якщо порівнювати з іншими постачальниками Британії, особливо це стосується торгівлі равликами. Серед українських підприємств, що мають право експорту до ЄС продукції для споживання людиною 22 виробники равликів. Також Україна постачає до Великої Британії молочну продукцію, курятину, рибу, мед і пшеницю.


Соціум

59% американців схвалюють роботу президента Байдена

59% американців схвалюють роботу Джо Байдена на посаді президента США, тоді як 41% респондентів сказали, що не підтримують його діяльність. Про це свідчать результати опитування Hill-HarrisX. Серед прихильників демократів Байдена підтримують понад 90%. Серед незалежних - 60% американців. А от серед прихильників Республіканської партії 75% не схвалюють роботу глави Білого дому. Найбільше Байдена підтримують у питаннях вирішення проблеми коронавірусу, управління урядом, його підхід до економіки та створення робочих місць. Більше половини опитаних підтримують роботу Байдена у боротьбі з тероризмом та за позицію в зовнішній політиці.


Авто – мото

Geely створить окремий бренд задля суперництва з Tesla

Компанія Geely збирається створити бренд, який повинен скласти конкуренцію Tesla, повідомляє Reuters. Бренд матиме назву Zeekr та випускатиме виключно дорогі та люксові електрокари. Їх розроблятимуть на платформі Sustainable Experience Architecture (SEA), яка розрахована на моделі з одним, двома або трьома електромоторами. Особливість цієї архітектури полягає в відкритому коді, тобто її можуть використовувати не тільки бренди, що належать Geely), а й сторонні виробники. Придбати електрокари можна буде тільки в спеціальних шоурумах, які Geely має намір відкрити в багатьох великих містах. Так само як і автівки компанії Tesla, яка відмовилася від посередництва дилерів і сама реалізує свою продукцію.


США, Ілліной, Чикаго

В Маямі Біч запровадили надзвичайні заходи із дотримання протиепідемічних обмежень

В неділю міська рада курортного міста Маямі Біч у штаті Флорида на декілька тижнів продовжила дію комендантської години та інших надзвичайних заходів, спрямованих на забезпечення дотримання протиепідемічних правил. Мерія запровадила надзвичайний стан, після того, як до Маямі Біч на час традиційних весняних канікул прибули тисячі відпочивальників, які часто ігнорують правила носіння масок та соціальної дистанції. В.о. управляючого міста Рауль Агуїла заявив, що заходи необхідні для «стримування надзвичайно великого натовпу приїжджих, усунення можливості насильства та пошкодження майна». Комендантська година, що триває з 8 вечора до 6 ранку діятиме щонайменше до 12 квітня, повідомила влада.


Діаспора

Український стартап Respeecher підкорює Голлівуд та американський ринок

Український стартап Respeecher розробив технологію, яка з допомогою штучного інтелекту дозволяє одній людині говорити голосом іншої. Команда працює вже понад три роки - за цей час їм вдалося пройти шлях від пропозицій для озвучення київського метро до роботи з найбільшими студіями Голлівуду. Співзасновник стартапу та CEO Repseecher Олександр Сердюк стверджує, що зараз на ринку немає такої технології, яка б за якістю відповідала їхній. Тепер українську технологію використовують на великому екрані - Respeecher працює практично зі усіма основними студіями Голлівуду. Зараз засновники стартапу працюють над новою функцією, яка дозволить змінювати акцент - і робити його зрозумілішим для носіїв рідної мови.


Цікаве

Чоловік, який виграв лотерею на мільйон доларів загубив квиток

Нік Слеттен з міста Спарта (Теннессі) виграв лотерею на 1 мільйон доларів і загубив квиток Чоловік працює на будівництві. Після роботи 10 березня він придбав пляшку та лотерейний квиток у місцевому продуктовому магазині. Наступного ранку Нік перевірив по телебаченню результати розіграшу і дізнався про виграш. Того дня Слеттен зайшов на роботу до своєї подруги Мішель, щоб розповісти їй про виграш, потім відвідав брата та заїхав в магазин автозапчастин. Приблизно через годину Слеттен помітив, що лотерейного квитка немає. Слеттен вирішив повернутись в усі місця, які відвідував того дня в врешті йому вдалося знайти свій квиток на паркувальному майданчику. За отримані від лотереї кошти Нік Слеттен та його подруга планують придбати будинок, автомобіль, а решту грошей - інвестують.


Погода

У вівторок, 23 березня, у Чикаго хмарна погода. З середини дня йтиме дощ. Денна температура +16…+17°С.

В Україні заморозки вночі, мокрий сніг та дощ удень. Повітря прогріється до 2-7° тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


7 views0 comments

Comments


bottom of page