top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/19/2021


Політика

У Білому домі розповіли, що чекатиме Росію в найближчі тижні

Впродовж наступних тижнів США запровадять «кроки у відповідь» на зловмисну діяльність Росії, що включатиме санкції, та інші заходи, в тому числі «невидимі». Про це заявила у четвер під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає Укрінформ. Вона нагадала, що президент Байден на початку своєї каденції віддав відповідне розпорядження розвідувальній спільноті вивчити, яку шкоду заподіяла Росія та підготувати відповідну доповідь. «Звісно, президент залишає за собою право обрати, якою і коли буде ця відповідь, як і будь-який інший президент. Однак він чітко заявив, що російський уряд заплатить по рахунках», - підкреслила Джен Псакі.


Економіка

21 штат подав позов проти Байдена через скасування дозволу на будівництво трубопроводу до Канади

Коаліція 21 американського штату, де посади генеральних прокурорів посідають республіканці, звернулись до суду із позовом через рішення президента США Джо Байдена скасувати дозвіл на будівництво нафтопроводу Keystone XL між США та Канадою. Позивачі стверджують, що скасування дозволу належить до компетенції Конгресу США, а рішення Байдена виходило за межі його повноважень, повідомляє видання The Hill. Та може призвести до втрати мільйонних прибутків місцевими бюджетами. Нафтопровід завдовжки у майже 2000 кілометрів має доправляти нафту із Канади до нафтопереробних заводів у США. Рішення президента Байдена було частиною заходів спрямованих на охорону довкілля, повідомило видання The Washington Post.


Соціум

В Україні найбільша кількість нових COVID-випадків з початку року

Кількість хворих на коронавірус в Україні стрімко зростає, за вчора заразились ще 15 850 людей. І це був, максимум від початку року. Найбільше нових випадків у Києві, Львівській та Київській областях. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. У Києві посилюють карантин. Обмеження почнуть діяти з 20 березня до 9 квітня включно. Зокрема, в столиці заборонять масові заходи, а також роботу торгових центрів, кінотеатрів і театрів. Міський транспорт працюватиме у звичайному режимі, але з обмеженнями.


Здоров`я

Регулятор ЄС визнав вакцину AstraZeneca безпечною та схвалив її подальше застосування

Європейське агентство з контролю медикаментів (EMA) схвалило подальшу вакцинацію від коронавірусу препаратом AstraZeneca. Спеціалісти не виявили зв’язку між вакцинацією цим препаратом і виникненням тромбів у щеплених людей, проте повністю виключити такий зв’язок — не можуть, йдеться на сайті агентства. Переваги від використання вакцини AstraZeneca перевищують можливі ризики. Препарат є безпечним та ефективним, заявила голова агентства Емер Кук. З 20-ти мільйонів людей, яких вже прищепили AstraZeneca у Великобританії та ЄС, лише в окремих випадках у людей виникали тромбози. Фахівці виявили та проаналізували лише 15 таких випадків.


США, Ілліной, Чикаго

Disneyland у Каліфорнії відкриється 30 квітня

У Каліфорнії 30 квітня відкриється парк розваг California Adventure від Disneyland, який був зачинений протягом року, повідомляє телеканал CNN. Президент Disneyland Resort Кен Потрок зазначив, що відкриття парків в штаті – це 10 тисяч робочих місць. Через пандемію, з Disneyland звільнили понад 32 тисячі співробітників. До коронавірусу у парках по всьому світу працювали 170 тисяч людей. Відвідувати California Adventure від Disneyland зможуть тільки ті, хто живуть на території штату Каліфорнія. Гості парку віком від 2 років зобов’язані приходити в захисних масках, дотримуватися соціального дистанціювання. Відновлення роботи парків Disneyland буде поетапним і може змінюватися, в залежності від вимог штатів, країн або міст.


Діаспора

У Нью-Йорку нагородять українського «Ілона Маска» - Любомира Романківа

Провідний вчений, дослідник і винахідник, а також громадський діяч українського походження, який живе в Канаді Любомир Романків отримає Орден Князя Ярослава Мудрого, присвоєний йому указом Президента України за видатні заслуги. Урочиста церемонія нагородження відбудеться в понеділок у приміщенні Генконсульства України в Нью-Йорку, повідомили в Посольстві України в США. «Любомира Романківа називають українським Ілоном Маском, адже саме завдяки його винаходам ми завдячуємо появі персонального комп’ютера, інтернету, сонячних батарей та інших речей, якими ми звикли користуватися сьогодні щодня. Він відкрив світові нову цифрову епоху», - зауважили у дипвідомстві. Внесок Романківа у світову науку давно визнаний у всьому світі. На сьогодні він є одним із двох українців, чиї імена внесені до Зали слави США. Разом з ним у цьому переліку значиться ще Ігор Сікорський.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Володарів "Оскара" оголосять 25 квітня в театрі Dolby в Лос-Анджелесі

Урочиста церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться в очному форматі. Про це повідомляє журнал Hollywood Reporter, посилаючись на інформацію організаторів. "Варіантів для Zoom, щоб в такому форматі бути присутнім на шоу, не передбачено", - йдеться в листі організаторів номінантам "Оскара". Вони запевнили, що зможуть забезпечити безпеку учасників церемонії. Всі запрошені пройдуть тестування на коронавірус. Володарів "Оскара" оголосять 25 квітня в театрі Dolby в Лос-Анджелесі.


Погода

У п'ятницю, 19 березня, у Чикаго буде ясно та без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів від 3 до 6 градусів тепла.

Україну накриють дощі, а місцями - зі снігом, буде доволі прохолодно. Вдень від 1 до 6 градусів з позначкою плюс.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comments


bottom of page