top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/18/2021

Updated: Mar 19, 2021



Політика

Міністерство торгівлі США розширить обмеження експорту та реекспорту товарів до Росії

Міністерство торгівлі США повідомило про намір щодо розширення обмежень експорту та реекспорту до Росії товарів, торгівля якими контролюється з міркувань національної безпеки. І вже наступного тижня оголосити про запровадження нових санкцій проти Росії через втручання в американські вибори, передає Голос Америки. Санкції стосуватимуться також Китаю та Ірану. Росія та Іран втручались в американські вибори 2020 року, стверджує розвідка США. У звіті офісу директора національної розвідки йдеться про те, що Іран намагався зашкодити Дональду Трампу, а Росія спрямувала свої зусилля проти президентської кампанії Байдена. За даними розвідки, вагому роль у цьому відіграли російські агенти в Україні.


Економіка

Amazon став найбільшим продавцем одягу у США

Американський онлайн гігант Amazon під час пандемії обійшов мережу гіпермаркетів Walmart і посідає перше місце за обсягами продажів одягу у США. Про це повідомляють американські ЗМІ з посиланням на дослідження, яке поширив американський банк Wells Fargo. Аналітики банку дійшли висновку, що на Amazon припадає до 12% усіх продажів одягу у США та до 35% продажів одягу онлайн. Раніше американські ЗМІ повідомляли про протести працівників компанії у США, які вимагають покращення умов праці, засобів захисту від COVID-19 під час пандемії та ін. Також повідомлялось про спротив компанії спробам працівників створити профспілки.


Соціум

Більшість українців схвалюють санкції США проти Коломойського

Більшість населення України схвально сприйняли санкції, запроваджені Сполученими Штатами проти Ігоря Коломойського та членів його родини. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським мїжнародним інститутом соціології у березні. Про позитивне ставлення до такого рішення заявили більше половини опитаних, близько 14% ставляться негативно. При цьому, абсолютна більшість населення України переконані, що олігархи мають великий вплив на українське суспільство. Таку думку висловили понад 90% опитаних. Нагадаю, 5 березня Сполучені Штати запровадили візові санкції проти українського олігарха, колишнього власника "Приватбанку" Ігоря Коломойського, якого підозрюють у корупційних діях.


Світ

Єврокомісія презентувала "зелені цифрові сертифікати"

У Євросоюзі почали працювати над порятунком другого сезону літніх відпусток під час пандемії COVID-19. Щоб спростити переміщення людей між країнами, Єврокомісія пропонує запровадити «цифровий зелений сертифікат», який включатиме сертифікат вакцинації від коронавірусу, підтвердження того, що людина хворіла на COVID-19 та одужала, а також про наявні негативні тести на коронавірус. Якщо документ погодять Рада ЄС та Європарламент, сертифікати можуть почати діяти з середини червня. Видаватимуть їх національні органи системи охорони здоров'я, лікарні і тестові центри безкоштовно. Як саме застосовуватимуться сертифікати, вирішуватиме кожна держава ЄС.

Здоров`я

Перше немовля з антитілами до COVID-19 народилось у США

Американські педіатри Пол Гілберт та Чед Руднік заявляють, що виявили передачу антитіл проти COVID-19 від матері до дитини. За їх словами це перший відомий у світі випадок, коли дитина народжується з антитілами після вакцинації. Мати дитини отримала щеплення вакциною Moderna від коронавірусу на 36-му тижні вагітності, йдеться в дослідженні. «Ми зробили аналіз пуповини дитини, щоб подивитись, чи передались антитіла від матері до дитини, бо таке спростерігається з іншими вакцинами, введеними під час вагітності», - говорить Гілберт в інтерв‘ю ABC News. Аналіз показав наявність антитіл у дитини. Таким чином, існує можливість створення захисту та зменшення ризику інфікування Ковід 19 шляхом вакцинації матері, - пишуть дослідники.


Діаспора

«Щедрик» хочуть занести до списку ЮНЕСКО

Різдвяну колядку "Щедрик" в обробленні українського композитора Миколи Леонтовича хочуть занести до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО до 100-річчя із дня прем'єри твору у США. Про це повідомили у Вінницькій ОДА. 5 жовтня 1922 року український хор виступав у концертній залі Нью-Йорка Carnegie Hall. Саме там "Щедрик" почув американський хоровий диригент українського походження Петро Вільговський. Він створив англійську версію колядки Carol of the Bells, яка стала відомою у всьому світі. Спочатку "Щедрик" мають занести до місцевого переліку нематеріальної культурної спадщини потім до Національного. І, як сподіваються, уже до вересня 2022 року "Щедрик" увійде до списку ЮНЕСКО.


Мистецтво, культура і шоу-біз

В Україні презентували перший кліп, створений штучним інтелектом

Чернігівський музичний гурт "The Streechers" презентував перший в Україні кліп, повністю створений штучним інтелектом. Головною фішкою кліпу, як не дивно, став його автор, а саме - нейронна мережа. Досвід роботи зі штучним інтелектом гурт отримав завдяки захопленню програмуванням одним із його учасників, Ігорем Меліховим. Саме він зумів налаштувати нейромережу, щоб вона виводила створені нею живі малюнки на екран під час звучання пісні", - йдеться у релізі. Ролик створено на пісню "Paintress" із дебютного альбому "Different", який побачив світ у жовтні 2020 року. Музиканти кажуть, що такий кліп - перший в Україні, згенерований штучним інтелектом.

Погода

У четвер, 18 березня, у Чикаго буде хмарно та дощитиме майже весь день. На стовпчиках термометрів від 4 до 6 градусів тепла.

В Україні буде хмарна з проясненнями, прохолодна та багата на опади погода, у Карпатах очікуються сніг та мороз. На решті території 1-6° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page