top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/17/2021

Updated: Mar 17, 2021



Політика

Розвідка США опублікувала звіт про втручання у вибори 2020 року

Офіс директора національної розвідки США (ODNI) опублікував звіт про втручання в американські вибори 2020 року, до якого зокрема була причетна Росія та безпосередньо Володимир Путін, передає Голос Америки. У розвідки є інформація, що Путін наглядав за діями депутата Верховної ради України Андрія Деркача, якого США згодом визнали російським агентом. Американська розвідка дійшла висновку, що Росія вважала обрання Джо Байдена небажаним для її національних інтересів, тож спрямувала свої зусилля на те, щоб підважити його президентську кампанію. Натомість у Кремлі віддавали перевагу перемозі Дональда Трампа, попри деякі кроки його адміністрації проти Росії.

Економіка

У США планують перше за майже 30 років підвищення податків – Bloomberg

Адміністрація президента США планує перше з 1993 року підвищення федеральних податків. Це необхідно для реалізації програми економічного розвитку, яку планується прийняти після втілення пакету економічних стимулів, повідомляє Bloomberg. За інформацією видання, планується підвищити з 21% до 28% податок на прибуток корпорацій, збільшити оподаткування доходу американців, які отримують понад 400 тисяч доларів на рік, тощо. Згідно з прогнозами, таке підвищення податків дало б змогу залучити до бюджету понад 2 трильйона доларів протягом 10 років. Водночас обсяг програми економічного розвитку Байдена, яка ще не представлена, може сягати 4 трильйонів доларів, пише видання.


Соціум

Українці найбільш схильні виходити на протести через підвищення цін — соцопитування

Українці найчастіше відповідають, що готові вийти на законні акції протесту в результаті різкого зростання тарифів і цін на найнеобхідніші товари. Таких людей понад 30%, про це свідчать дані соцопитування від Центру Разумкова. Близько 20% респондентів швидше за все вийдуть на протести, якщо їм не виплачують заробітну плату. Злочинність і беззаконня так само як і низький рівень зарплати може змусити вийти на вулиці - понад 20 % опитаних. Цікаво й те, що 14,5% респондентів готові піти на протести проти здачі владою національних інтересів у конфлікті з Росією. У несанкціонованих мітингах готові взяти участь 20% українців, не готові — 67%.


США, Ілліной, Чикаго

У Білому домі вважають, що уряд не має видавати «паспорти вакцинації»

Уряд на федеральному рівні у США не повинен збирати та засвідчувати дані про вакцинацію, переконані у Білому домі. Таку думку висловив старший радник Білого дому з питань COVID-19 Енді Слевітт, відповідаючи на питання преси стосовно можливості введення так званих «паспортів вакцинацій у США», передає Голос Америки. Слевітт припустив, що існуватиме потреба в засвідченні вакцинацій і зауважив, що такі дані мають бути захищені і перебувати у безкоштовному доступі. Компанії високих технологій, такі як Google, Microsoft, Apple, заявляли про свій намір розробити технологічні можливості для надання таких посвідок.


У Чикаго хочуть заборонити гру GTA

Депутат Демократичної партії в Іллінойсі запропонував заборонити гру Grand Theft Auto (GTA) через зростання випадків викрадення машин у Чикаго і його околицях. Про це повідомляє ABC 7. Політик вважає, що сцени викрадень, грабежів і злочинної діяльності у грі стають джерелом натхнення для молоді. Він готує законопроект про заборону на продажу гри у штаті. Депутата підтримав Ерлі Уокер, голова активістів-добровольців, які патрулюють заправки Чикаго і його передмість з метою запобігання викраденням. На його думку, GTA штовхає підлітків на злочини подібного характеру.


Діаспора

Українсько-американський стартап хоче змінити музичний ринок

Пандемія змусила переосмислити чимало традиційних поглядів, зокрема, у шоу-бізнесі. Змінити підхід до музичних подій покликаний новий українсько-американський додаток Djooky. Глобальний пісенний конкурс – у телефоні. За виконавців голосують самі слухачі, переможців обирають 50 на 50 – разом із професійним журі. Це і є концептом Djooky, каже його співзасновник, український продюсер Андрій Даховський. Національний раунд триває три дні, й три найкращі пісні за результатами голосування проходять до континентального раунду. Почесний голова журі – голлівудський музичний продюсер Браян Малуф розповідає, що трійка переможців отримує грошові призи. Але головна винагорода –поїздка до столиці поп-індустрії Лос-Анджелеса та запис пісні у легендарній студії Capitol Records.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Легендарна співачка Тіна Тернер завершила кар’єру

Легендарна американська співачка Тіна Тернер заявила, що завершила творчу кар’єру. Фінальним акордом стали зйомки зірки у документальному фільмі "Тіна", який розповідає про її складне минуле і те, що вона нарешті знайшла щастя, передає The Sun. У ньому Тернер зізнається, як хоче увійти до третьої і останньої глави свого життя без зайвої уваги. Легенда соулу і року має проблеми зі здоров’ям. Вона зіткнулася з інсультом, раком та нирковою недостатністю, також зірка бореться з посттравматичним стресовим розладом через домашнє насильство, яке пережила в першому шлюбі з музикантом Айком Тернером. Протягом своєї кар’єри Тіна Тернер продала понад 100 мільйонів платівок, вона є восьмикратною володаркою премії "Греммі", а журнал Rolling Stone назвав її однією з найвеличніших співачок сучасності.


Погода

У середу, 17 березня, у Чикаго вдень небо затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Увечері йтиме сильний дощ. Температура повітря +7…+8°С.

В Україні буде хмарна з проясненнями та переважно дощова погода, сніг та морози очікуються лише в Карпатах. На решті території вдень 3-8° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


14 views0 comments

Comments


bottom of page