top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/16/2021



Політика

Єнс Столтенберґ закликав країни Європи збільшити оборонні видатки

Співпраця США та ЄС є нарІжним каменем європейської безпеки і це не зміниться у майбутньому, наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ у своєму виступі в Європарламенті в понеділок, передає Голос Америки. Він зауважив, що хоча більше 90% громадян ЄС проживають в країнах-членах НАТО, країни ЄС забезпечують лише 20% видатків НАТО. Він закликав країни Європи збільшити оборонні видатки. Серед сфер співпраці НАТО та ЄС, Столтенберг назвав і стабілізацію в Україні.


Економіка

Економіці США прогнозують зростання на 8% цього року

Зростання економіки США на 8% цього року та рівень інфляції у 2.3% прогнозують економісти компанії Goldman Sachs. Експерти підвищили власний прогноз щодо ВВП, віддзеркалюючи останні новини щодо фіскальної політики і тепер очікують зростання у 8% цього року і рівень безробіття у 4% наприкінці року - найменший серед узгоджених прогнозів. Рівень безробіття впаде до 3,5% наступного року, - повідомила компанія клієнтам, пише Axios. У виданні відзначають, що прогнозоване компанією зростання означатиме ВВП США близько $22,6 трильйона, що стало би повним відновленням після скорочення економіки на 4,1% у 2020-му році.


Соціум

В Україні рекомендують школам та вишам перейти на дистанційне навчання

Міністерство охорони здоров’я України 15 березня оновило розподіл на карантинні зони. У «червоній» залишаються чотири області – Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька. «Помаранчеву» зону розширено з восьми до 11 регіонів, решту віднесено до «жовтої» зони. Додатково до діючих карантинних заходів у міністерствах охорони здоров’я та освіти і науки рекомендують перейти на дистанційне навчання учням шкіл, крім початкових класів, а також студентам коледжів та вишів. Нагадаємо, Україна займає 9 місце у світі за кількістю нових заражень COVID.


Авто – мото

У США представили позашляховик - конкурент Tesla

Американський стартап Alpha Motor представив новий електричний позашляховик Alpha Motor Electric Wolf, який має стати конкурентом для електрокарів Tesla Ілона Маска. Про це повідомляє Electrek. Вартість однієї моделі розпочинається від 36 тис. доларів. Електрокар може проїхати 443 км без підзарядки. При цьому автомобіль розганяється до 96 км за годину за 6,2 секунди. Електричний позашляховик, розрахований на двох пасажирів, має можливість буксирування причепа вагою до 1 360 кг.

США, Ілліной, Чикаго

Сотні відпочивальників заарештували за недотримання карантинних обмежень на Маямі Біч

Сотні відпочивальників затримала поліція Маямі Біч у минулі вихідні. Мер міста Ден Гелбер заявив в інтерв‘ю CBS News, що затримані не виконували протиепідемічні правила, збирались у завеликі групи. Щонайменше двоє поліцейських отримали поранення, коли намагались стримати натовп з близько 200 осіб, які блокували перехрестя у п‘ятницю. 10 березня мерія Маямі продовжила дію надзвичайного стану у зв‘язку з пандемією. В місті діє комендантська година. «Не так багато інших місць відкрито, або там холодно і ціни на перельоти дуже низькі ... тому сюди прибуває багато людей, - заявив мер. Як видається - каже він, - не так багато із них знають, що триває пандемія».


Здоров’я

Після переходу на літній час, у США відзначили День сну

На 15 березня, у перший понеділок після щорічного переходу на літній час, у США відзначили Національний день сну. Цей день у 1999 році запропонували створити професор Бостонського університету Вільям Ентоні та його дружина Кеміл. Науковці наголошували, що через втрату однієї години після переведення годинників, американці почуваються більш втомленими та виснаженими. На важливість повноцінного сну звертають увагу і в американському війську. У випадках, коли виконання завдань унеможливлює 6-годинний безперервний сон, правила рекомендують військовому використовувати перерви, для того, щоб задрімати.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У Лос-Анджелесі пройшла церемонія вручення Grammy-2021

У Лос-Анджелесі відбулась 63-я церемонія вручення музичної премії Grammy. Вона пройшла без глядачів у зміненому форматі. Артисти виступали на п'яти сценах, розташованих поруч. Трансляцію вели на YouTube-каналі. У номінації «Пісня року» перемогла композиція I Can't Breathe співачки H. E. R., присвячена пам'яті вбитого поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда. Біллі Айліш отримала статуетки за кращий запис року, а також за пісню до останнього фільму про Бонда. Бейонсе стала володаркою рекордного числа нагород премії - 28. Зокрема в номінації «Краще R&B-виконання» з піснею Black Parade, «Краще музичне відео» і «Краща реп-пісня». У номінації «Альбом року» відзначили Folklore Тейлор Свіфт. Вона стала першою жінкою в історії, чиї записи тричі визнавалися альбомами року на Grammy.


Погода

У вівторок, 16 березня, у Чикаго протягом усього дня триматиметься хмарна погода. Удень сильний сніг, який послабшає до вечора. Денна температура від нуля до -1°С.

В Україні буде хмарна з проясненнями, волога та вітряна, але тепла погода. Лише в Карпатах буде доволі холодно.На решті території від 5 до 10 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page