top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/12/2021


Політика

Сполучені Штати мають намір посилити підтримку України – Ентоні Блінкен

Сполучені Штати добре обізнані щодо викликів, які сьогодні стоять перед Україною, та готові посилити її підтримку в різних сферах. Про це у середу в Конгресі США заявив держсекретар Ентоні Блінкен, передає Укрінформ. «Ми виступаємо рішуче проти спроб Росії анексувати Крим, ми рішуче проти агресії РФ на Донбасі, на сході України. І ми твердо підтримуємо Україну та маємо намір посилити цю підтримку – будь то у сфері безпеки, економіки, або ж у зусиллях щодо зміцнення власної демократії», - зауважив глава Держдепартаменту. Він підкреслив, що Україна відповідає на виклики агресії ззовні, з боку Росії, а також на власні виклики, включно з проблемою корупції. «Ми налаштовані працювати над усім цим», - зауважив Блінкен.


Економіка

Джо Байден підписав пакет економічної допомоги: що він передбачає?

Президент США Джо Байден у четвер підписав законопроект про пакет економічної допомоги у зв'язку з пандемією обсягом у 1,9 трильйона доларів. Він включає $1400 разової виплати для 90% населення США, що заробляє менше $75 тис. на рік, $300 надбавки в допомозі з безробіття, 125 мільярдів – для американських шкіл і дитсадків, щоб поліпшити вентиляцію кімнат, зменшити кількість учнів у класах і закупити захисне обладнання. Серед іншого, у законопроекті передбачено: 15 мільярдів на допомогу авіакомпаніям; збільшення харчової допомоги нужденним, надання допомоги на виплати за оренду житла, запровадження пільгового кредитування для малого бізнесу, зменшення податкового навантаження на родини із дітьми до 18 років.


Соціум

Гарвардські дослідники закликали боротись із самотністю під час пандемії

Понад третина американців опитаних минулого року заявили, що "часто", "весь час, або майже весь час" почуваються самотніми, ще майже третина заявили, що їх почуття самотності зросло під час пандемії. Про високий рівень самотності заявили понад 60% молодих людей та половина матерів. На це вказує доповідь ГарвардськоЇ школи освіти. Дослідники звертають увагу на те, що молоді люди, які відчувають самотність, частіше страждають від депресії та тривожності. Автори дослідження вказують, що боротьба із пандемією коронавірусу, також супроводжується пандемією самотності, яка має серйозні наслідки та пропонують боротися із нею.


Авто – мото

Jeep готовий відмовитися від назви Cherokee через критику з боку індіанців

Керівництво групи компаній Stellantis готове відмовитися від використання слова Cherokee в декількох моделях Jeep після критики з боку вождя племені індіанців черокі, про це заявив СЕО корпорації Карлос Таварес, пише The Wall Street Journal. За його словами зараз компанія обговорює проблему з народом черокі. У Jeep є дві моделі, які використовують назву цього племені - компактний спортивний автомобіль Cherokee і більший Grand Cherokee. «Ми готові піти на будь-який крок, ми готові вирішити цю проблему з відповідними людьми і без посередників», - заявив Таварес. У свою чергу представник племені черокі заявив, що вони з керівництвом Stellantis «Ведуть відкритий діалог і налаштовані на подальші обговорення».


США, Ілліной, Чикаго

Всі дорослі американці отримають можливість вакцинуватись від коронавірусу до 1 травня - Джо Байден

Президент США у своєму першому зверненні до нації оголосив, що країна наближається до відновлення «нормального життя». За його словами, всі дорослі американці матимуть право на отримання вакцини не пізніше 1 травня, передає Голос Америки. Відповідні вказівки від уряду отримають найближчим часом місцеві влади штатів, територій та муніципалітетів у складі США. Це означає, що кожен отримає можливість стати в чергу, починаючи з 1 травня. Також уряд запустить веб-сайт, який дозволить всім американцям дізнаватися про місця вакцинації. “Якщо ми це зробимо, і зробимо разом, то 4 липня є великий шанс, що ваші родини і друзі зможуть зібратись разом у власному дворі чи на вулиці навколо барбекю, і відсвяткувати День незалежності”, - заявив президент.


Діаспора

Банкетний зал української кухні у Нью-Джерсі

Незважаючи на те, що в американському штаті Нью-Джерсі проживає одна з найбільших українських громад, тут немає жодного українського ресторану. Частково виправити ситуацію кілька років тому вирішило подружжя Войціцьких та відкрило наразі єдиний у штаті банкетний зал української кухні, який має назву «Міш-Маш», саме так звали їх друзі. Власники кажуть, що на початках їм дуже допомогла українська громада, зокрема місцева церква. Подружжя не забуває про це та всі додаткові послуги на свої банкети замовляє лише в українців. Команда «Міш-Маш» на 99% складається з українців. Подружжя каже, що не збирається зупинятися на банкетах, адже мрія Марії відкрити заміський комплекс відпочинку в українському стилі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Дорофєєва випустила live-відео на нову пісню «А тебе…»

Українська співачка Надя Дорофєєва, яка виступає під творчим псевдонімом DOROFEEVA, випустила live-відео на трек "А tebe...". Відео опубліковано на YouTube - каналі зірки. Нова робота вийшла досить незвичайною: створюється ефект присутності на концерти поп-артистки. "Мені хотілося показати себе справжню: мінімум макіяжу, мінімалістичний образ, жодних зачісок — максимум емоцій. Щаслива, що можу бути собою, бути вільною, перетворювати свої спогади на історії та кайфувати від музики», - каже артистка. Також співачка анонсувала вихід 19 березня дебютного міні-альбому під назвою "Dofamin".


Погода

У п`ятницю, 12 березня, у Чикаго буде похмура погода. Без опадів. Стовпчики термометрів вдень піднімуться до +10°С.

В Україні буде хмарна з проясненнями, холодна, вітряна погода, місцями з мокрим снігом та дощем. Вдень від 3° морозу до 2° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

コメント


bottom of page