top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/11/2021

Updated: Mar 12, 2021


Політика

Сенат затвердив Мерріка Гарленда генпрокурором США

Сенат США проголосував за кандидатуру Мерріка Гарленда на посаду генерального прокурора країни, повідомляє CNN. Гарленд отримав підтримку 70 сенаторів, 30 виступили проти нього. За кандидата віддали голоси не лише сенатори-демократи, а й частина республіканців, передає Інтерфакс. Гарленд також буде виконувати функції міністра юстиції. До затвердження він був суддею апеляційного суду округу Колумбія. У 2016 році президент США Барак Обама запропонував призначити Гарленда на посаду члена Верховного суду країни, проте республіканці, які тоді контролювали Сенат, заблокували розгляд його кандидатури.


Економіка

Конгрес США прийняв законопроєкт на 1,9 трильйона доларів допомоги під час пандемії

Обидві палати Конгресу США затвердили законопроєкт щодо виділення $1,9 трильйона на допомогу від Covid-19, ініційований президентом Джо Байденом, передає Укрінформ. Законопроєкт підтримали 220 конгресменів, проти висловилися 211 законодавців. Наприкінці минулого тижня демократи скористалися мінімальною перевагою в Сенаті, щоби проголосувати за цю ініціативу. При тому, республіканці не віддали жодного голосу за цей проєкт закону. Голосування в середу в Палаті представників вважається великою політичною перемогою Джо Байдена, оскільки ця ініціатива, яку він висловив уперше два місяці тому, була зрештою підтримана більшістю в Конгресі без суттєвих змін в остаточному вигляді, пише видання. Байден планує затвердити закон у п'ятницю.


Соціум

Пентагон продовжив перебування сил Нацгвардії на Капітолійському пагорбі

Міністр оборони США Ллойд Остін схвалив прохання поліції Капітолію про продовження перебування сил Національної гвардії в районі будівель Конгресу у Вашингтоні до 23 травня, повідомили у відомстві.Однак чисельність дислокованих нацгвардійців буде скорочено. Близько 2300 службовців продовжать виконувати місію підтримки, повідомив прес-секретар Міністерства оборони Джон Кірбі. «Рішення було ухвалене після ретельного розгляду запиту і уважного вивчення його впливу на боєготовність»,- сказав Кірбі. Близько 5 тисяч службовців Національної гвардії досі несуть службу в Вашингтоні. Вони прибули до столиці після штурму Капітолію 6-го січня.


Здоров`я

В Україні почалася третя хвиля COVID-19

"В Україні почалася третя хвиля коронавірусу. Це факт", — повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 10 березня. За його словами наразі Україна забезпечила підведення киснем 60 тисяч ліжкомісць, що є одним із найвищих показників у Європі. "Зараз у нас з’явився ще один механізм протидії пандемії. Це вакцинація. Чим більше людей отримуватимуть вакцину, тим швидше ми зможемо пройти період коронакризи та не обтяжувати країну посиленими карантинними обмеженнями", - наголосив Шмигаль та закликав українців ставати у попередню чергу вакцинації.


Спорт

Олімпіада в Токіо пройде без іноземних глядачів

Уряд Японії вирішив проводити літні Олімпійські ігри в Токіо, зокрема Паралімпійські ігри, без іноземних глядачів. Це повинно запобігти поширенню коронавірусу. Про це з посиланням на чиновників пише агентство Kyodo News. Керівництво Японії побоюється ввезення в країну нових штамів вірусу і не хоче провокувати ще більше занепокоєння серед громадськості. Очікується, що уряд країни та японський оргкомітет літніх ігор проведуть дистанційну зустріч з Міжнародним олімпійським комітетом на наступному тижні для ухвалення офіційного рішення про іноземних відвідувачів.


Діаспора

У Нью-Йорку відбувся другий Фестиваль української сучасної музики

У Нью-Йорку провели вже другий Фестиваль української сучасної музики, що відкриває можливості для громади та розвитку української культури у США. Цьогоріч фестиваль, тривав три дні та в онлайн форматі через пандемію. Оскільки цього року Україна відзначає 30-ту річницю незалежності, організатори намагалися використати цю дату як один з лейтмотивів заходу. А щоб розширити аудиторію, крім США та Канади співпрацювали з різними українськими організаціями за кордоном. За словами Дори Хом’як, президентки громадської організації «Разом», яка і заснувала фестиваль, одна з амбітних цілей проєкту – вивести українську музику на новий світовий рівень. І фестиваль є кроком до цього.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Ірина Білик випустила кліп на пісню "Не стримуй погляд"

Українська співачка Ірина Білик, випустила довгоочікуваний кліп на загадкову композицію "Не стримуй погляд". Відео, над яким працював режисер Юрій Двіжон, вийшов не менш містичним, ніж сам сингл. «Під час першого прослуховування «Не стримуй погляд» я ніби злітав на три хвилини в паралельну реальність. Повернувшись, я чітко побачив образ співачки, кольорову гаму та локацію відео. Я радий, що в цій роботі Іра має суперсучасний вигляд, загадковий і в чомусь навіть провокативний. Її головною ідеєю є моя теорія про те, що жінка – це сонце, а чоловік – це місяць. Коли вони зустрічаються разом на одній орбіті – тоді трапляється сонячне затемнення, або простими слова нова історія кохання, - розповів режисер. Вже зовсім скоро співачка презентує танцювальний ремікс на цю композицію.


Погода

У четвер, 11 березня, у Чикаго з ранку буде хмарно, а у другій половині дня погода буде ясною. Без опадів. Вдень 13-14 градусів тепла.

В Україні буде мінливо хмарна, переважно суха, але холодна погода. Вдень від 1° морозу до 4° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page