top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/10/2021

Updated: Mar 10, 2021



Політика

Конгрес США розглядає нові види покарань для іноземних держав за кібернапади

Двопартійна група конгресменів внесла на розгляд Палати представників США новий законопроєкт, який дозволяє уряду США блокувати та використовувати активи іноземних держав для компенсації збитків, нанесених ними шляхом кібератак. Про це йдеться в заяві членів Конгресу США, текст якої оприлюднений на офіційній сторінці конгресмена Браяна Фітцпатріка, передає Укрінформ. При цьому підкреслюється, що американський Конгрес повинен зупинити іноземні держави, які підривають національну безпеку Сполучених Штатів, для початку запровадивши законну можливість блокувати активи цих держав, розміщені в США.


Економіка

У США роботодавці збільшили найм працівників

У лютому в американській економіці було створено 379 тис. нових робочих місць, про це повідомило Бюро статистики праці США. Це значно перевищило прогнози економістів, опитаних напередодні і дало підстави говорити про швидке відновлення американської економіки. Із зменшенням нових випадків заражень на COVID-19 і послабленням протиепідемічних обмежень, бари та ресторани почали відновлювати роботу. В цій сфері минулого місяця було створено 286 тис. нових робочих місць. Загалом відновили майже половину із 22 мільйонів робочих місць, втрачених у перші два місяці пандемії. За словами голови групи економічних радників Білого дому Сесілії Роуз, для того, аби повернутися на докарантинний рівень робочих місць, необхідно, щоб зростання на рівні лютого трималось більше двох років.


Соціум

Канада стала найпривабливішою країною для трудової міграції

США втратили лідерство як головний пункт призначення трудових мігрантів з усього світу через пандемію. Натомість більш привабливою стала Канада, про це йдеться у дослідженні компанії Boston Consulting Group. Трудову міграцію обмежує як посилення перепон для працевлаштування за кордоном, так і пандемія коронавірусу. Більшість країн, які віднедавна посіли перші місця в списку найсприятливіших для трудової міграції, мають відносно низький рівень поширення коронавірусу. Крім Канади, це Австралія, Японія, а також Сінгапур і Нова Зеландія, які вперше з’явилися у списку. «Зі зростанням можливостей працювати віддалено багато людей відчули, що можуть будувати свої кар’єри віртуально, взагалі без необхідності переїжджати», — йдеться в дослідженні.


Наука

У США затвердили новітній тест для виявлення слідів COVID-19 в організмі

Американський регулятор FDA затвердив новітній тест T-Detect COVID-19, який на клітинному рівні виявляє, чи заражалася раніше або хворіє зараз людина на коронавірус навіть за відсутності в крові антитіл, повідомляє телеканал abc News. Нове тестування здатне бачити «відбитки» хвороби, навіть коли з часом антитіла в крові людини зникають. Новий вид тестів T-Detect COVID-19 запущений біотехнологічною компанією Adaptive у співпраці з Microsoft. Він шукає унікальні ознаки вірусу в Т-клітинах, які можуть «запам'ятати» потрапляння вірусу в організм. Тест проводиться шляхом забору крові, з якої виділяється Т-клітинна ДНК. За допомогою штучного інтелекту Microsoft вона оцифровується, що дає можливість відобразити дані імунної системи в комп’ютері.


США, Ілліной, Чикаго

Вакцинованим жителям США дозволили зустрічатися без масок - CDC

Жителі США, які отримали обидві дози вакцини, зможуть збиратися в одному приміщенні без використання медичних масок та дотримання соціальної дистанції, повідомляє Reuters. У рекомендаціях Центру з контролю та профілактики захворювань у США зазначається, що вакциновані громадяни також можуть зустрічатися у межах однієї родини з людьми, які не вважаються схильними до перебігу захворювання у тяжкій формі, наприклад, якщо вакциновані бабусі та дідусі відвідують здорових дітей і онуків. Поява цих рекомендацій обумовлена запитаннями людей, які отримали вакцину, чи передбачає це для них більше свободи у тих речах, які вони звикли робили до початку пандемії. Водночас у центрі закликають і надалі уникати поїздок та носити маски у громадських місцях.


Діаспора

У Посольстві США нагадали про дружбу Кобзаря з актором-афроамериканцем

«Культурний та історичний зв’язок між нашими країнами дуже тісний», - відзначив аташе Посольства США з питань освіти та науки Скот Вітмор у відеозверненні з нагоди відзначення 207-ї річниці із дня народження Тараса Шевченка. Він згадав про дружбу Кобзаря з актором-афроамериканцем Айрою Олдриджем, а також про те, що у США встановлено декілька пам‘ятників великому поетові. «Українець Шевченко народився в кріпацтві, з якого його згодом було звільнено, після чого розкрився його величезний талант. Олдрідж народився афроамериканцем у Нью-Йорку. Через колір шкіри йому довелося залишити свою країну і реалізовувати свій талант за кордоном», - написало диппредставництво. У дописі також йдеться, що установа допомагає розвитку шевченкознавства у світі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Гурт Gо-A представив оновлену версію пісні, з якою поїде на Євробачення

Український гурт Gо-A представив оновлену версію пісні, з якою боротиметься за перемогу на Євробаченні 2021. Нова версія пісні "ШУМ" яка була обрана для представлення України на конкурсі, зазнала змін в тексті та була скорочена. Гурту довелося відмовитися від використання слів з українських народних пісень та вкоротити хронометраж до визначених регламентом трьох хвилин. Нагадаємо, гурт Go-A мав виступати на Євробаченні ще 2020 року з піснею "Соловей", але конкурс тоді скасували через пандемію. Євробачення 2021 пройде у травні у Роттердамі. Формат конкурсу організатори оголосять пізніше, але він не буде традиційним через пандемію.


Погода

У середу, 10 березня, у Чикаго триматиметься хмарна погода. Вранці дощ. У другій половині дня опадів не очікується. Вдень +17…+18°С.

Україну не покидають морози та холоди. Буде хмарно з проясненнями, місцями невеликі опади. Вдень від 2 градусів морозу до 9 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comentarios


bottom of page