top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/04/2021

Updated: Mar 4, 2021


Політика

Джо Байден продовжив на рік санкції проти РФ, введені через Україну

Президент США Джо Байден ухвалив рішення продовжити на рік антиросійські санкції, введені у зв'язку з Україною, йдеться в документі, опублікованому в середу в американському Федеральному реєстрі. Ситуація навколо України "як і раніше містить серйозну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики США. З цієї причини, режим НС, введений 6 березня 2014 року, а також - заходи, прийняті (...) у відповідь на кризу, повинні залишатися в силі і після 6 березня 2021 року", - йдеться у заяві. Санкції проти Росії щодо ситуації в Україні були введені адміністрацією президента Барака Обами в 2014 році. З того часу вони щорічно продовжуються на 12 місяців.


Економіка

Чотириденний робочий тиждень набирає популярності по всьому світу —Bloomberg

Чотириденний робочий тиждень привертає все більше уваги в компаніях по всьому світу, пише Bloomberg. Минулою весною берлінська технологічна компанія Awin, дозволила співробітникам піти з роботи у п’ятницю в обід, щоб розслабитися на вихідних. Експеримент виявився настільки успішним — продажі, залученість працівників і задоволеність клієнтів зросли — що компанія вирішила ввести чотириденний тиждень без скорочення зарплат. Unilever в грудні почав подібний експеримент у Новій Зеландії. Уряд Іспанії розглядає пропозицію про субсидування компаній, які пропонують чотириденний тиждень. У листопаді минулого року Microsoft Japan повідомила, що провела успішний експеримент з чотириденним робочим тижнем для працівників, який тривав місяць,у результаті зафіксував майже 40%-вий стрибок рівня продуктивності.


Соціум

Freedom House: пандемія сприяла придушенню свободи у світі

Міжнародна правозахисна організація Freedom House заявила, що пандемія коронавірусу, а також економічна невизначеність та конфлікти у всьому світі сприяли падінню рівня свободи у світі 2020 року, про це йдеться у щорічному звіті організації. Кількість країн, визначених як «не вільні», перебуває на найвищому рівні за 15 років. У звіті був знижений рейтинг свободи 73 країн. Ідеться не лише про авторитарні країни, такі, як Китай, Білорусь чи Венесуела, але й про «проблемні демократії», такі, як США чи Індія. Україна в звіті Freedom House перебуває серед «частково вільних» країн. Водночас як «не вільні» позначені окуповані або контрольовані Росією частини України – Крим та окремі райони Донецької та Луганської областей.


Авто – мото

Українські велосипеди Delfast хоче купити американська поліція

Український стартап Delfast з виробництва електровелосипедів завойовує американський ринок. Компанія виробляє велосипеди із найпотужнішою батареєю у світі. Ровер здатний розвивати швидкість до 90 км/год, має вмонтовану систему безпеки та автоматичні фари. Придбати такий транспортний засіб зацікавлена американська поліція. Велосипед уже використовує поліція у Мексиці і тестує поліція Лос-Анжелеса. А все почалось із заснування кур’єрської компанії у Києві. Розробляли та вдосконалювали електробайк для потреб підприємства. І саме він увійшов до Книги рекордів Гіннесса за подолання 367 км без перезарядки. Українці розробили технологію, яка ефективніше використовує звичайні батарейки. Зараз стартап веде переговори із 25 (двадцяти п’ятьма) відділками поліції в США про закупівлі електробайків.


Технології

Twitter запустив тестування аналога Clubhouse на Android

Twitter оголосив, що запустив бета-тестування на Android сервісу чатів у режимі реального часу Twitter Spaces - раніше ця функція була доступна лише для користувачів iOS, повідомляє TechCrunch. Користувачі Android зможуть приєднуватися та розмовляти в існуючих кімнатах Spaces, але поки не матимуть можливості створювати свої. В компанії кажуть, що функція з'явиться найближчим часом. Розробники Twitter Spaces напрацювали низку нових функцій: відображення заголовків, параметри планування, підтримку співведучих і модераторів та списки гостей. Таким чином Twitter обігнав свого суперника Clubhouse - додаток, який зараз є лідером ринку "соціального аудіо", першим запропонувавши підтримку на Android,- зазначає TechCrunch.


США, Ілліной, Чикаго

Техас та Міссісіпі послабили протиепідемічні обмеження

Губернатори двох американських штатів, Техасу та Міссісіпі, скасували вимогу носити маски і зняли обмеження на роботу бізнесу. Посадовці наголошують, що кількість випадків заражень на COVID-19 продовжує знижуватись, а щеплення стають більш доступними. Губернатор Техасу Грег Ебботт каже, що скасування обмежень не означає, що епідемія скінчилась, але висловлює переконання, що техасці самі можуть приймати рішення про носіння масок. Губернатор Міссісіпі Тейт Рівз виступив з подібною заявою і оголосив, що замість більшості протиепідемічних обмежень діятимуть рекомендації. Подібні рішення ухвалила влада Мічигану та Луїзіани. Американські епідеміологи закликали штати не знімати карантинні обмеження.


Мистецтво, культура і шоу-біз

The HARDKISS презентували кліп на пісню «Обійми»

«Обійми» — так називається новий сингл гурту The Hardkiss. Пісня стала саундтреком для короткометражного фільму української режисерки Каті Царик. Він присвячений простим людським почуттям і потребам — наприклад, потребам в обіймах. «Не треба слів, не треба дарунків. Вони не роблять нас щасливими, якщо кохана людина забуває про найпростіше й таке потрібне — обійми», - каже фронтвумен The HARDKISS Юлія Саніна. За її словами, це другий випадок за десять років існування гурту, коли пісня написана спеціально для фільму. А натхненням для її створення був сценарій. «Я хочу, щоб ми говорили, коли нам боляче, навіть якщо це здається незначним», додає режисерка Катя Царик.


Погода

У четвер, 4 березня, у Чикаго буде ясна та сонячна погода. Без опадів. Стовпчики термометрів в день піднімуться до +14°С.

В Україні буде мінливо хмарна, суха та тепла погода вдень. Вночі мороз до -5 градусів за Цельсієм.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union




8 views0 comments

コメント


bottom of page