top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/02/2021


Політика

Пентагон заявив про 125 мільйонів в рамках "Ініціативи безпекової допомоги Україні"

Міноборони США оголосив про пакет обсягом у 125 мільйонів доларів для "Ініціативи безпекової допомоги Україні, що включає підготовку, устаткування та дорадчу підтримку, з метою допомогти Україні зберегти її територіальну цілісність, захистити кордони та покращити взаємодію із НАТО. Про це йдеться у прес-релізі Міноборони США. Як відзначається, решта 150 мільйонів доларів передбачених на 2021 рік, будуть надані, коли Міноборони США, разом із Держдепом, підтвердять, що Україна досягла достатнього прогресу щодо "ключових реформ у царині оборони цього року”, як цього вимагає бюджетне законодавство США.


Економіка

Microsoft платитиме працівникам, щоб запобігти вигоранню під час роботи з дому

Компанія Microsoft запустила корпоративну програму для співробітників, яка покликана допомогти впоратися з вигоранням на роботі при віддаленому режимі, повідомляє Business Insider. Програма Perks Plus передбачає виплати у $1200 на рік співробітникам на товари і послуги, які поліпшать їх фізичний, психічний і фінансовий стан. Це можуть бути освітні курси, розвиваючі послуги або насіння для власного саду. На ігрові приставки, настільні ігри, квитки на літак або зброю гроші не дадуть. Perks Plus - це продовження проєкту Stay Fit, який дозволяє співробітникам Microsoft отримувати до $ 800 в рік на здоров'я і фітнес. Програма введена в першу чергу через скарги працівників на падіння продуктивності після переходу на дистанційну роботу, яку ввели на час пандемії.


Соціум

Дональд Трамп виступив на конференції консерваторів

45-й президент США Дональд Трамп розкритикував політику чинного глави держави Джо Байдена і припустив, що буде знову у 2024 році балотуватися в президенти Сполучених Штатів. Заяви прозвучали на Конференції консервативної політичної дії в Орландо (штат Флорида). Це був перший публічний виступ Трампа після закінчення терміну його повноважень, передає Reuters. Крім цього, Дональд Трамп спростував повідомлення про свій намір створити нову партію. Він пообіцяв, що «буде боротися» на стороні республіканців, а також відкинув закиди, що Республіканська партія переживає внутрішні конфлікти.


Авто – мото

Land Rover презентував нову лімітовану версію Defender

Днями компанія Land Rover офіційно презентувала нову лімітовану версію оновленого позашляховика Defender, повідомляє пресслужба виробника. Автівка отримала 520 кінських сил та компресорний V8. Таким чином, на вибір можна замовити автомобіль з чотирма, шістьма або вісьмома циліндрами. Тепер до 100 км/год позашляховик розганяється за 4,9 секунди. Водночас Defender має максимальну швидкість на рівні 240 кілометрів на годину. Найцікавіше, що тепер топова версія легендарного англійського позашляховика називається V8 Carpathian Edition і має унікальний колір Carpathian Grey – сріблястий сірий, а також певні зміни в інтер’єрі авто. Land Rover також пропонує спецверсію Defender XS, яка повинна замінити First Edition.


США, Ілліной, Чикаго

У Вірджинії підтримали легалізацію марихуани

Палата представників і сенат штату Вірджинія проголосували за легалізацію рекреаційного використання марихуани дорослим населенням штату — з 1 січня 2024 року. Згідно з законом, особи старші за 21 рік зможуть зберігати 29,5 грам марихуани, а також вирощувати вдома не більше, ніж 4 кущі рослини. Минулоріч у Вірджинії декриміналізували споживання коноплі. Крім цього, закон ставить у пріоритет видання ліцензій на розвиток бізнесу темношкірим американцям, оскільки за словами авторів, темношкірі спільноти протягом багатьох років значно сильніше та непропорційно страждали від кримінального переслідування за збут легких наркотиків.


Діаспора

В Україні та за кордоном пройшли акції на підтримку одеського активіста Сергія Стерненка

У багатьох містах України та за кордоном в суботу відбулася акція на підтримку активіста Сергія Стерненка. Це вже друга аналогічна акція. Перша відбулася в містах України 23 лютого, коли Приморський районний суд Одеси визнав Стерненка винним у викраденні людини за попередньою змовою групи осіб, а також у незаконному зберіганні зброї й засудив до 7 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою. Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній вмотивованості справи. Акції на підтримку Стерненка пройшли у Варшаві, Празі, Торонто та Чикаго.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Цифровий витвір мистецтва продано за $6,6 млн у криптовалюті

В понеділок твір цифрового художника Майка Вінкельманна, який творить під псевдо Beeple, було продано за еквівалент 6,6 мільйона доларів на криптовалютній біржі Nifty Gateway. Оплату проведено в криптовалюті «етеріум». Роботу під назвою «Перехрестя» присвячено президентським виборам у США 2020 року. Вона містить 10-секунд відео а також цифровий підпис, засвідчений технологією блокчейн, що захищає права на придбаний витвір. Твір Beeple «Кожного дня. Перші 5000 днів», що являє собою колаж із фото, зроблених впродовж 13 років, виставили на аукціоні Chritie’s цього тижня. Вже за перші десять хвилин після відкриття торгів, ціна злетіла із початкових 100 доларів до мільйона, повідомили у аукціонному домі.


Погода

У вівторок, 2 березня, у Чикаго небо буде ясним до самого вечора. Без опадів. Вдень від 4 до 6 градусів з позначкою «плюс».

В Україні хмарно з проясненнями, поривчастий вітер та місцями опади. Вдень від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page