top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 03/01/2021

Updated: Mar 2, 2021


Політика

США і Канада разом протистоятимуть військовій присутності Росії

США і Канада планують модернізувати мережу оборонних супутників і радарів в Арктиці, аби протидіяти зростаючій військовій присутності на півночі від Росії та Китаю. Про це пише Wall Street Journal. Президент США Джо Байден зустрівся із канадським прем’єр-міністром Джастіном Трюдо і попросив збільшити витрати Канади на оборону. Це передбачає модернізацію Північноамериканського командування аерокосмічної оборони, широко відоме під назвою NORAD. NORAD був центральною частиною стратегії стримування холодної війни США та Канади проти колишнього Радянського Союзу. Але наразі вона застаріла. США і Канада будуть координувати свої дії, щоб протистояти загрозам своїм інтересам і цінностям.


Економіка

У палаті представників схвалили «План порятунку Америки» вартістю 1,9 трильйони доларів

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект про пакет допомоги економіці «План порятунку Америки» президента Джо Байдена на суму 1,9 трильйона доларів. Голосування відбулося рано вранці в суботу, голоси розділилися за партійними лініями. Тепер законопроект перейшов на розгляд Сенату, де 100 мандатів порівну розділені між демократами і республіканцями. У суботу президент США Джо Байден закликав Сенат до "швидких дій". План стимулювання економіки покриває витрати на закупівлі вакцин та інші медичні потреби, прямі виплати в розмірі до 1400 доларів американцям, продовжує термін виплати федеральних допомоги з безробіття та передбачає допомогу бізнесу, місцевій владі і урядам штатів.


Соціум

Губернатора Нью-Йорка Ендрю Куомо звинувачують у сексуальних домаганнях

Губернатора штату Нью-Йорк демократа Ендрю Куомо звинуватили в сексуальних домаганнях дві його колишні помічниці, передає Голос Америки. Спочатку про це розповіла журналістам колишня чиновниця Ліндсі Бойлен. За її словами, губернатор декілька разів демонстрував неприйнятну поведінку в період з 2016 по 2018 рік. Через декілька днів зі звинуваченнями виступила друга колишня помічниця Куомо - 25-річна Шарлот Беннетт. Вона розповіла в інтерв’ю New York Times, що губернатор демонстрував до неї неприхований сексуальний інтерес минулої весни та літа. Сам Ендрю Куомо всі звинувачення відкидає та просить провести незалежне розслідування.


Здоров`я

У США схвалили вакцину Johnson & Johnson

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США схвалило для екстреного застосування вакцину від коронавірусу компанії Johnson & Johnson, що передбачає введення однієї дози препарату. Американський регулятор заявив, що вакцина безпечна, викликає лише незначні побічні ефекти і забезпечує надійний захист від вірусу. Раніше у США були схвалені вакцини Pfizer/BioNTech і Moderna. Кожна з цих вакцин вимагає двох ін'єкцій і вони зберігаються при дуже низьких температурах. Вакцина Johnson & Johnson на відміну зберігається при температурі звичайного холодильника. Головний інфекціоніст країни Ентоні Фаучі закликав американців зробити щеплення, використовуючи будь-яку з трьох схвалених вакцин.


США, Ілліной, Чикаго

Facebook виплатить 650 мільйонів доларів мешканцям Іллінойса за втручання в приватні дані

Суд у Каліфорнії ухвалив мирову угоду у судовій справі проти компанії Facebook, до якої позивались через алгоритм розпізнавання обличчя та використання біометричних даних без дозволу користувачів. Компанія погодилась виплатити позивачам 650 мільйонів доларів. Позов 2015 року подав адвокат з Іллінойса Джей Едделсон. Понад півтора мільйона людей, які проживають у штаті Іллінойс, подали заявки як постраждалі. Позов стосувався функції “пропозиція тегів” у Facebook, яка дозволяла ідентифікувати обличчя людей на фотографіях для позначення користувачів. За даними судової заяви, позивачі стверджували, що соціальна мережа використовувала та зберігала цифрові скани облич користувачів без попередньої на це згоди, що порушує закон про конфіденційність, чинний у штаті Іллінойс.


Діаспора

Український борщ - у трійці найкращих супів світу за версією CNN

Український борщ потрапив на третє місце у списку 20-ти найкращих супів у світі, за версією американського видання CNN Travel. “Борщ - це звичайний буряковий суп, який отримує пікантність від квасу та лакто-ферментованого бурякового соку”, - так описує видання цю страву. “Хоча цей суп інколи приписують російській кухні, цю думку гостро оспорюють. Українські кухарі наразі проводять кампанію, щоб їхню версію додали до Світової спадщини ЮНЕСКО”, - зазначила авторка статті американського видання Джоан Роуз Сміт. Перші два місця у списку кращих супів світу зайняли Банга із Нігерії та суп Фо із В'єтнаму. До 20-ки найкращих потрапив також грузинський Харчо, іспанський Гаспачо, американський Гамбо, а також французький рибний суп Буйабес.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У США віртуально вручили премію «Золотий глобус»

У Голлівуді роздали статуетки 78-ї кінопремії "Золотий глобус". Цього року церемонія пройшла у віртуальному форматі одночасно у двох містах – в Лос-Анджелесі та Нью-Йорку. Переможців обирали у 25 номінаціях. Найкращим драматичним серіалом визнали картину «Корона» про історію королеви Великої Британії Єлизавети II. Найкращим драматичним фільмом стала картина «Земля кочівників» Хлої Чжао про жінку, яка втратила роботу і стала однією з племені сучасних кочівників. Нагороду «Найкращий актор в драматичному фільмі» отримав посмертно актор Чедвік Боузман за роль Леві Гріна в фільмі-біографії «Ма Рейні: Мати блюзу». Найкращою актрисою- Андра Дей, яка зіграла у фільмі «Сполучені Штати проти Біллі Холідей».


Погода

Перший день весни, у Чикаго буде погожим. На зміну похмурому ранку, прийде безхмарна погода. Без опадів. Стовпчики термометрів вдень зупиняться на нульовій позначці.

Весна в Україні почнеться з невеликого потепління. Місцями невеликий дощ та мокрий сніг. Вдень від 0 до 5 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comentarios


bottom of page