top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/26/2021


Політика

Оксану Маркарову призначено послом України до США

Оксану Маркарову призначено послом України до США. Відповідний указ президент України Володимир Зеленський підписав 25 лютого. Серед завдань, які Зеленський озвучив для нового посла - налагодження ефективного діалогу з адміністрацією президента США Джо Байдена, зміцнення двопартійної підтримки України в американському Конгресі, залучення США до процесу врегулювання на Донбасі, а також до зусиль з деокупації Криму. У своєму дописі в Facebook Маркарова подякувала за довіру. У коментарі Голосу Америки вона сказала, що у своїй роботі розраховує на підтримку всіх американських українців та друзів України.


Економіка

McDonald’s має секретний підрозділ, що стежить за співробітниками, які вимагають підвищення зарплати

Компанія McDonald’s створила секретний підрозділ для стеження за своїми співробітниками, які беруть участь в русі Fight for $15, що виступає за підвищення зарплат, — про це йдеться в розслідуванні Vice. Рух діє в США і західних країнах та організовує протести і страйки. Деякі американські штати вже пішли назустріч співробітникам McDonald’s, що, як пише Vice, стурбувало керівництво мережі. Журналісти дійшли висновку, що компанія має два розвідувальних підрозділи в Чикаго і Лондоні. Представник McDonald’s в коментарі Vice сказав, що розслідування містить неточні і маніпулятивні відомості, а більша частина матеріалу —неправдива. При цьому він не заперечував існування такого підрозділу.


Соціум

Чикаго очолило список найбільш корумпованих міст США

Новий звіт Університету Іллінойсу свідчить про те, що Чикаго - є найбільш корумпований містом у США. Звіт ґрунтується на даних міністерства юстиції, яке вивчило обвинувальні вироки стосовно державних корупціонерів у період з 1976 по 2019 рік. За цей час у Чикаго було винесено близько 1800 обвинувальних вироків - це більше, ніж в Лос-Анджелесі, який посідав друге місце. Нью-Йорк зайняв третє місце. У звіті також зазначається, що Іллінойс є третім за величиною корумпованим штатом в країні.


Туризм

Байден скасував міграційні обмеження, зокрема, для переможців лотереї «Зелена картка»

Президент Джо Байден зняв тимчасову заборону Дональда Трампа на видачу певних категорій імміграційних віз, зокрема для членів родин американських громадян та переможців лотереї Green card. Президент Байден зазначив, що такі обмеження не відповідали інтересам США, а навпаки, зашкодили, адже замороження видачі "зелених карток" завадило багатьом родинам возз’єднатися із родичами - громадянами США. На початку 2020 колишній президент Дональд Трамп заморозив видачу низки міграційних та неімміграційних віз. Своє рішення він пояснив необхідністю захистити американський ринок праці у часи пандемії, коли мільйони американців втратили свої робочі місця.


США, Ілліной, Чикаго

Чикаго оновило список карантинних обмежень

У вівторок у Чикаго оновили список обмежень через COVID-19. Адміністрація міста послабила обмеження на поїздки з Індіани, Вісконсину та Мічигану. Ці штати приєднуються до 15 інших штатів, а також до Пуерто-Ріко і Вашингтону, які переходять в «жовтий рівень». Це означає, що мандрівникам з цих штатів не потрібно проходити карантин або мати негативний тест для прибуття у Чикаго. Аляска перейшла з жовтого рівня у «помаранчевий», який тепер включає 31 штат. Мандрівники, які прибувають з штатів «помаранчевого рівня», повинні пройти карантин протягом 10 днів або отримати негативний результат тесту. Оновлені правила поїздок набудуть чинності у п'ятницю, 26 лютого.


Діаспора

Українці діаспори записали поетичні вітання до 150-річчя Лесі Українки

До 150-ї річниці з дня народження класика української літератури Лесі Українки молодь діаспори продекламувала вірші поетеси в рамках поетичних флешмобів у всьому світі. Відеозаписи виступів опублікували на своїх сторінках у соцмережах українські громади в різних країнах світу. Україна та діаспора з 27 країн провели спільний онлайн-захід «Леся Українка: розширення горизонтів», який об’єднав українців з п’яти континентів. У межах події відбулися читання поезії, виконання музичних творів на слова Лесі Українки, створення ілюстрацій до її творів та показ уривків з театральних вистав.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Олег Скрипка заспівав англійською легендарні "Два кольори" та зняв футуристичний кліп

Фронтмен гурту "Vоплі Vідоплясова" Олег Скрипка випустив англомовну версію легендарної пісні авторства Дмитра Павличка "Два кольори" та сольний кліп до неї. Автором відео стала епатажна українська режисерка Олена Винярська. Разом із Олегом Скрипкою вони створили несподівану та стильну екранізацію пісні, рядки з якої знає кожен українець. Артист дуже творчо, по-своєму, переосмислив пісню та заспівав англійською, оскільки вважає, що цінності, які закладені та виражені у "Двох кольорах", може зрозуміти будь-який житель нашої планети — і в такий спосіб сприяє їхньому поширенню.


Погода

У п`ятницю, 26 лютого, у Чикаго увесь день небо буде ясним, але ввечері, погода може зміниться на хмарну. Без опадів. На стовпчиках термометрів +5…+6°С.

В Україні буде по-весняному тепло та сонячно. Вдень мінлива хмарність з температурою від 8 до 13 градусів. Опадів не прогнозують.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Comments


bottom of page