top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/23/2022

Updated: Feb 23, 2022


Політика

Джо Байден оголосив про введення санкцій проти Росії

Президент США Джо Байден оголосив про введення санкцій безпосередньо проти Росії через нову агресію з її боку проти України. Про це він сказав під час прямого звернення в вівторок з Білого дому, повідомляє Укрінформ. «Ми запроваджуємо санкції, які повністю блокуватимуть діяльність двох великих російських фінансових інституцій – ВЕБ-банку та їхнього військового банку. Ми вводимо жорсткі санкції проти російського суверенного боргу», - заявив глава Білого дому. Президент США назвав останні рішення кремлівської влади «початком вторгнення» Росії в Україну. У Білому домі заявили, що будь-які плани щодо зустрічі президентів США та РФ Джо Байдена й Володимира Путіна поки не обговорюються, повідомила журналістам речниця Білого року Джен Псакі, пише The Hill. Водночас Псакі прямо не виключила, що зустріч відбудеться в майбутньому, але сказала, що Байден не зустрінеться з Путіним, якщо Росія не деескалує ситуацію в Україні шляхом відведення військ.


РНБО пропонує запровадити надзвичайний стан в Україні

Рада національної безпеки і оборони запропонувала запровадити режим надзвичайного стану на території України, крім Донецької і Луганської областей. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу, повідомляє Укрінформ .За його словами, залежно від доцільності обласними комісіями прийматимуться відповідні рішення та вживатимуться заходи. Зокрема, секретар РНБО поінформував, що може бути посилено охорону громадського порядку та об'єктів, які забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства, запроваджено додатковий огляд і обмеження руху транспорту, перевірку тих чи інших документів у фізичних осіб. Після рішення РНБО Президент має видати указ про НС в окремих областях, який упродовж двох днів має затвердити Верховна Рада.


Економіка

Німеччина припинила сертифікацію "Північного потоку-2", Британія наклала санкції на російські банки та олігархів

Німеччина заявила про припинення сертифікації газопроводу "Північний потік-2" у відповідь на рішення Москви вважати райони Донецької та Луганської областей незалежними державами і надіслати туди російські війська. Рішення Берліна фактично стало частиною санкцій, які Захід ще раніше пригрозив запровадити у відповідь на подальшу російську агресію проти України, передає Голос Америки. Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив, що його уряд запроваджує санкції щодо п’яти російських банків і трьох російських мільярдерів. За його словами, це лише початок нового кола західних санкцій після рішення Москви про визнання окремими державами Л/ДНР, а також рішення президента Путіна про відрядження туди російських військ.


Соціум

Бізнес в Україні продовжує працювати у звичайному режимі – опитування

Майже 90% керівників компаній-членів Європейської Бізнес Асоціаці заявили, що продовжують роботу у звичайному режимі. Про це свідчать результати експрес-опитування, проведеного установою. Близько 70% компаній вже мають плани "Б" щодо дій у надзвичайних ситуаціях. 15% повідомляють про готовність до релокації, але наразі залишаються в Україні та продовжують слідкувати за перебігом подій. "Третина лідерів запровадила можливість віддаленої роботи для працівників, враховуючи нові загрози. Однак, більше половини членських компаній ще з початком пандемії запровадили таку опцію для своїх співробітників, тож це не є принципово новим рішенням. Тільки 3% керівників бізнесів повідомили про виїзд за кордон, інші 11% - про від’їзд їхніх родин, втім деякі зробили це на вимогу головних офісів компаній", - кажуть в асоціації.


США, Ілліной, Чикаго

У Нью-Йорку пропонують запровадити закон про екологічність виробництва одягу

Американці щороку викидають на смітник понад 17 мільйонів тонн одягу, з якого переробляється лише 15%. Тож у Нью-Йорку пропонують запровадити закон про стійкість моди і соціальної відповідальності, покликаний стримати марнотратство одягу. Всіх представників індустрії невздовзі можуть змусити думати про екологічність, якщо новий законопроєкт у Нью-Йорку все ж таки стане законом. У разі його затвердження усім роздрібним продавцям та виробникам модного одягу доведеться оприлюднювати інформацію про доставку, використані матеріали та умови праці співробітників, незалежно від того, де відбувається виробництво. Закон про моду буде поширюватися на великі бренди з обсягом продажу від 100 млн. доларів, які ведуть бізнес у штаті Нью-Йорк. Порушників каратимуть на суму до 2% від їх річного доходу. Також інформація про порушення буде опублікована прокуратурою Нью-Йорка.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Симфонічний оркестр у Канаді зіграв концерт на підтримку України

Симфонічний оркестр канадського Монреалю зіграв концерт української класичної музики на знак солідарності з Україною, повідомляє CTV News. «На тлі загрози російського вторгнення не лише канадські політики надсилають допомогу Україні та українцям. У Монреалі музиканти також висловлюють свою позицію й члени Класичного оркестру Монреаля присвятили концерт українській громаді», – йдеться у повідомленні. Виконавчий директор оркестру – Тарас Куліш – має українське походження та родину в Україні. «Неможливо недооцінити солідарність – це проста правда», – сказав Куліш. «Різноманітність музики, яку почують слухачі, особливо української музики, викличе відгук у серцях. Коли вони послухають концерт, то скажуть: «Звісно, Україна має бути незалежною», – висловив свою думку диригент оркестру Борис Брот.


Погода

У середу, 23 лютого, у Чикаго сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Опадів не передбачається. На стовпчиках термометрів вдень -4…-6°С.

У деяких регіонах України дощитиме, а на заході ітиме сніг. Вдень 2-7° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

14 views0 comments

Comments


bottom of page