top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/22/2021

Updated: Feb 22, 2021



Політика

США висловили підтримку Україні у зв`язку із введенням санкцій проти Віктора Медведчука

Сполучені Штати підтримують зусилля України щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності через запровадження санкцій. Про це йдеться в заяві посольства США в Україні, передає Голос Америки. Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яке передбачає запровадження санкцій проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Загалом перелік включає 19 компаній та 8 фізичних осіб. Санкції вводяться на три роки і стосуються всього майна подружжя. Нагадаю, США ввели санкції проти кума Путіна, одного з лідерів проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука ще в 2014 році.


Економіка

Китай став найбільшим торговим партнером Євросоюзу

У 2020 році Китай посів перше місце в списку торговельних партнерів Європейського Союзу, обігнавши США, свідчать дані Євростату. За підсумками року у десятці найбільших торгових партнерів ЄС також - Великобританія, Швейцарія, Росія, Туреччина, Японія, Норвегія, Південна Корея та Індія. Сумарний товарообіг між країнами ЄС і США — 555 млрд євро. Євросоюз в минулому році експортував в США на понад 150 млрд євро більше товарів, ніж імпортував. Економіка Китаю в 2020 році зросла на 2,3% і виявилася єдиною великою економікою, яка продемонструвала зростання, незважаючи на пандемію.


Екологія

США офіційно повернулися до Паризької кліматичної угоди

Сполучені Штати офіційно повернулися до Паризької кліматичної угоди, це сталося через місяць після того, як президент Джо Байден заявив про такий намір у свій перший день перебування на посаді. Адміністрація Байдена заявила, що оголосить свої цілі щодо скорочення викидів до Дня Землі, який відзначається в квітні. Понад 120 країн пообіцяли до середини століття мати нульові викиди парникових газів. Нагадаю, колишній президент США Дональд Трамп заявив у 2017 році, що Вашингтон вийде з угоди, через те, що продовження участі в ній може принести економічний збиток. Вихід США з угоди офіційно набрав чинності 4 листопада минулого року, на наступний день після президентських виборів.


Технології

Apple взялась за розробку технології 6G

Компанія Apple розпочинає роботу над розробкою стільникових технологій наступного покоління 6G. Зараз вона шукає спеціалістів, які працюватимуть над проєктом, повідомляє Bloomberg. Apple оголосила про відкриття вакансій інженерів, які розмістяться в Кремнієвій долині та Сан-Дієго. У їх обов'язки увійде не тільки дослідження і розвиток можливостей 6G, а й участь у галузЕвих форумах для розширення своїх знань. "Ви отримаєте унікальну та корисну можливість створити бездротову технологію наступного покоління, яка матиме глибокий вплив на майбутні продукти Apple", — йдеться в оголошенні про роботу. Раніше про розробку 6G заявили у низці інших компаній, зокрема Huawei, Xiaomi, LG та Nokia.


США, Ілліной, Чикаго

Президент Джо Байден оголосив Техас "зоною стихійного лиха"

Щонайменше 60 людей загинули у Сполучених Штатах внаслідок потужного снігового шторму й сильних морозів минулого тижня. Вони стали жертвами отруєння окисом вуглецю, ДТП, утоплень, пожеж та переохолодження, пише New York Times. Мільйони жителів Техасу не мали доступу до електроенергії, а тепер до води, у продуктових магазинах порожні полиці. Президент США Джо Байден оголосив Техас зоною стихійного лиха і має намір відвідати штат цього тижня. Крім Техасу, уряд США оголосив надзвичайну ситуацію у штатах Оклахома та Луїзіана. В усі ці штати уряд надіслав генератори, покривала, воду, продукти харчування.


Діаспора

Українські громади відзначили подвиг Героїв Небесної Сотні

Українські громади в межах всесвітньої тихої акції вшанування Героїв Небесної Сотні «Ангели пам’яті» виготовили та розвісили паперових ангеликів на вулицях міст як символ жертви українців Майдану, які віддали своє життя за європейський вибір України під час Революції Гідності. В тихій акції взяли участь українці по всьому світу. Українська громада штату Іллінойс відвідала поминальну панахиду за загиблими учасниками Революції Гідності, яка відбулася в Українській Православній Катедрі Святого Андрія Первозванного в м. Блумінгдейл за участі співробітників Генерального консульства України в Чикаго. Після чого відбулося покладання квітів до пам`ятника Героям Небесної Сотні.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український реп-гурт Kalush презентував дебютний альбом «HOTIN»

Український реп-гурт Kalush випустив дебютний альбом "HOTIN", а також презентував новий трек "Не забуду". Альбом тріо містить 14 композицій. Серед них – хіти "Не маринуй", "Гори", "Зорі". В альбомі є пісні, які протягом активного відрізку діяльності KALUSH виходили в форматі синглів, зокрема трек «Не маринуй», з якої починався шлях гурту. Щодо спільних робіт, на «HOTIN» три гостьових партії — в «Гори» приймає участь alyona alyona, у треці «Дивна» з’являється DYKTOR, а в «Ти мала не думала» PAUCHEK. Нова композиція "Не забуду". присвячена екскоханій засновника гурту Олега Псюка. Альбом доступний для прослуховування на цифрових платформах Apple Music, Spotify, YouTube Music, Deezer.


Погода

У понеділок, 22 лютого, у Чикаго сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Нічний сніг припиниться ще до ранку. Опадів в цей день більше не передбачається. На стовпчиках термометрів +2…+3°С.

До України прийшло потепління, буде хмарно з проясненням. Мінусова температура тільки вночі. Вдень від нуля до 2 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

12 views0 comments

Comments


bottom of page