top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/19/2021



Політика

США планують виділити $4 мільярди на вакцинацію бідних країн

Президент Джо Байден планує виділити $4 мільярди на програму вакцинації більш бідних країн. Про це повідомляє USA Today. Білий дім планує анонсувати свої наміри під час зустрічі «Великої сімки» на віртуальному саміті, який відбудеться сьогодні. Також він має намір спонукати інші країни на аналогічні кроки. США хочуть одразу надати $2 мільярди для міжнародної ініціативи з вакцинації COVAX. Ще $2 мільярди Сполучені Штати планують надати впродовж наступних двох років, коли інші країни виконають свої обіцянки.


Економіка

У США зріс рівень безробіття

Первинні заявки на допомогу із безробіття в США подали понад 850 тисяч людей. Про це повідомило Міністерство праці США. Такий показник близький до рівня, який спостерігався у серпні, після певного покращення у жовтні, листопаді та січні. "Це майже на 100 000 більше заявок, ніж передбачали економісти", -відзначає CNN. Оглядачі вказують, що нові дані підтверджують, що економіка країни не змогла подолати тиск пандемії. "Ще майже мільйон американців подали цього тижня нові заявки на допомогу із безробіття, і ця економічна криза далека від завершення. Ми маємо негайно ухвалити щедрий допомоговий пакет, щоб люди отримали необхідну допомогу", - твітує конгресвуман-демократка Праміла Джаяпал.


Соціум

Близько 5 тисяч нацгвардійців охоронятимуть Вашингтон у березні - через побоювання повторення насильств

Поліція столиці США звернулась до Пентагону з проханням виділити 4900 військових для охорони міста у березні. Причиною називають нову загрозу насильства. Про це повідомив Роберт Сейлассис, виконувач обов'язків помічника глави Пентагону з питань національної оборони та глобальної безпеки США. Водночас про те, що послідовники праворадикального руху QAnon можуть повернутися у столицю 4-го березня з масовими акціями протесту, повідомив конгресмен Адам Сміт, голова комітету з питань збройних сил Палати представників. При цьому він зауважив, що конкретних заворушень вони не очікують 4 березня, йдеться лише йде про стурбованість щодо дати. В Україні вшановують Героїв Небесної сотні


Здоров`я

Тривалість життя у США знизилася через пандемію

Очікувана тривалість життя у США знизилася на цілий рік за перше півріччя 2020 року, коли пандемія коронавірусу викликала першу хвилю смертей. Про це повідомили представники органів охорони здоров'я. Найбільше від цього постраждали расові меншини. Тривалість життя чорношкірих американців знизилася на три роки, а латиноамериканців - майже на два роки, згідно з попередніми оцінками Центрів з контролю і профілактиці захворювань (CDC). Під очікуваною тривалістю життя розуміється передбачувана середня тривалість життя немовляти, народженого сьогодні. У першій половині минулого року вона склала 77,8 року, що на рік менше ніж у 2019 році. Для чоловіків цей показник склав 75,1 року, для жінок - 80,5 років.


Діаспора

В Україні вшановують Героїв Небесної сотні

Цими днями в Україні відзначають сьому річницю подій на майдані. Учора центром Києва пройшла хода, ініційована родинами Небесної сотні. Традиційно вона присвячена вшануванню пам’яті тих, хто загинув під час Революції гідності взимку 2014 року. Крім того, учасники маршу зайшли на Банкову, щоб висловити вимогу прибрати із Офісу президента людей, які працювали за часів президента-втікача Віктора Януковича. Водночас 17 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про визнання Революції Гідності ключовим моментом українського державотворення. Аналітик Центру спільних дій Назар Заболотний зазначів, що на відміну від громадян інших країн, де сталися виступи проти влади, українці змогли довести справу до кінця та перемогти.


США, Ілліной, Чикаго

Brookfield Zoo відновлює свою роботу - відомі дати

Brookfield Zoo, що недалеко від Чикаго,відновлює свій графік роботи після двомісячного закриття через COVID-19. Зоопарк відкривається 1 березня, втім заходи щодо пом'якшення наслідків коронавірусу залишаться в силі. Зоопарк працюватиме на 25% місткістю до 9000 відвідувачів. Резервування місць у зоопарку і парковці необхідно проводити через веб-сайт закладу - czs.org/BrookfieldZoo. Квитки коштуватимуть від 18 до 25 доларів. Всі операції в зоопарку будуть безготівковими. За словами представника зоопарку, відвідувачі повинні носити маски. Внутрішні приміщення, крім туалетів, будуть закриті. Карусель і моторне сафарі також залишаться закритими. Ніяких офіційних урочистостей з нагоди відкриття не планується, хоча зоопарк повертає виставку «Динозаври всюди».


Мистецтво, культура і шоу-біз

Періс Хілтон заявила про заручини

Американська модель, актриса, співачка і світська левиця Періс Хілтон оголосила, про заручини зі своїм хлопцем бізнесменом і діджеєм Картером Реумом, повідомляє People. Пара зустрічалась впродовж одного року. «Минулий рік із COVID-19 пришвидшив стільки речей. Як людина, яка постійно подорожує, я мала можливість залишитися вдома й переоцінити те, що було для мене важливим. Мої стосунки і час, який я проводила з Картером, були подарунком. Я дуже рада наступному кроку у наших відносинах», - заявила Хілтон. В свою чергу Реум додав, що за останні 15 місяців він отримав «унікальну можливість» щодня пізнати справжню Періс Хілтон, і він дуже радий, що вона стане його майбутньою дружиною та партнером. Пара була були знайома впродовж 15 років ще до того, як вони почали зустрічатися.


Погода

У п`ятницю, 19 лютого, у Чикаго буде ясно, лише ввечері небо затягнеться хмарами. Без опадів. На стовпчиках термометрів вдень -7°С.

В Україні буде мінлива хмарність, морозно, але без опадів. Вдень від 2 до 12 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comments


bottom of page