top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/18/2022

Updated: Feb 18, 2022


Політика

Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрінеться з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим наступного тижня

Державний секретар США Ентоні Блінкен планує зустрітися з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим для обговорення ситуації навколо України наприкінці наступного тижня за умови, що РФ за цей час не піде на вторгнення. Про це повідомив у ніч проти п’ятниці речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Укрінформ. Він додав, що в разі, якщо росіяни вторгнуться впродовж ближчих днів, «це означатиме, що вони ніколи серйозно не ставилися до дипломатії». У іншому дописі речник Держдепартаменту США повідомив, що зустріч планується в Європі. Як пишуть українські ЗМІ, 17 лютого з окупованої території ОРДЛО збільшилась кількість обстрілів, зокрема станиці Луганської внаслідок чого один зі снарядів влучив у дитячий садок, де на той момент були діти. Від обстрілу постраждали двоє виховательок.


Економіка

США втретє відтерміновують дефолт, цього разу – до березня

Сенат США втретє з вересня проголосував за тимчасові заходи, аби уникнути дефолту – до березня країні потрібно визначитися з довгостроковим рішенням, повідомляє Reuters. Своїми рішеннями Конґрес та Сенат розблокували фінансування уряду до 11 березня. Тепер білль повинен підписати президент Джо Байден. Такий крок був необхідний, адже Демократи та Республіканці з минулого року не дійшли компромісу щодо довгострокового рішення фінансування бюджету. Тритижневе відтермінування дасть достатньо часу для того, аби фіналізувати угоду між партіями, яка б дозволила уникнути шатдауну до кінця 2022 фіскального року. США вже втретє з вересня тимчасово піднімають боргову стелю та продовжують план фінансування на рівні, затвердженому ще колишнім президентом Дональдом Трампом. У разі, якщо Штати не впораються з довгостроковими заходами, країні доведеться або знову тимчасово піднімати стелю фінансування, або допустити повну зупинку роботи уряду.


Авто – мото

Регулятор США розслідує скарги на проблеми з гальмами в Tesla

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) оголосила, що розпочинає офіційне розслідування щодо 416 тисяч автомобілів Tesla через скарги про несподіване спрацьовування гальм, пов’язане з системою Autopilot, пише Reuters. Попередня оцінка охоплює моделі Tesla Model 3 і Model Y 2021-2022 років у США після того, як агентство отримало 354 скарги на цю проблему за останні дев’ять місяців. "Заявники повідомляють, що швидке уповільнення може відбуватися без попередження, випадково і часто багаторазово за один цикл руху", - зазначає агентство. За словами власників транспортних засобів, Tesla відхилила їхні скарги, заявивши, що гальмування є нормальним. У серпні агенція розпочала офіційне розслідування щодо безпеки системи автопілоту Tesla в 765 тисяч автомобілів у США після серії аварій за участю моделей Tesla.


Технології

Google слідом за Apple змінює правила приватності

Google оголосив про запровадження нових обмежень конфіденційності, які обмежують відстеження додатків на пристроях Android. Про це пише CNBC. Компанія вдалась до такого кроку слідом за Apple, яка зробила це минулого року. Тоді це змінило рекламну практику кількох компаній. Новий механізм, зокрема, обмежує передачу даних про користувача третім сторонам і виключає передачу ідентифікатора між додатками. Тепер система Android при першому запуску програми буде питати, чи згоден користувач ділитися своїми даними. Таким чином хочуть обмежити передачу інформації стороннім компаніям та зменшити витік даних через рекламні модулі. "Ці зміни можуть вплинути на великі компанії, які покладалися на відстеження користувачів у різних додатках, наприклад, на Meta, материнську компанію Facebook», йдеться у повдомленні. Facebook та інші компанії раніше розкритикували Apple за введення функції прозорості відстеження додатків - вона обмежує доступ рекламодавцям до відстеження уподобань користувачів для створення таргетованої реклами.


США, Ілліной, Чикаго

Дональда Трампа та його дітей допитають у справі про фінансове шахрайство

Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс допитає експрезидента США Дональда Трампа і двох його дорослих дітей Дональда та Іванку під присягою в рамках цивільного розслідування його бізнесу. Про це повідомляє The New York Times. Відповідну постановив ухвалив суддя в четвер. Трампи мають бути допитані протягом трьох наступних тижнів. Раніше вони уникали допиту. Розслідування Джеймс і паралельна кримінальна справа, яку веде окружний прокурор Мангеттена, стосуються використання фінансових звітів Трампа для неправомірного завищення вартості своїх активів для отримання вигідних кредитів. Відзначається, що Джеймс виявила «численні докази можливих фінансових махінацій» експрезидента. Своєю чергою Трамп відкинув усі звинувачення й послався на політичну упередженість генпрокурора штату.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Хто поїде на Євробачення замість Аліни Паш

17 лютого Оргкомітет Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 ухвалив рішення звернутись до Kalush Orchestra з пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі у Турині. Менеджер гурту сказав, що Kalush Orchestra отримали запрошення. Сьогодні, 18 лютого, стане відомо, чи погодиться гурт представляти Україну. Про це соліст групи Олег Псюк розповів у коментарі журналістам. «Коли ми вже підпишемо… Я маю на увазі, коли ми підпишемо всі папери, то тоді ми зможемо заявити точно», — сказав він. Нагадаємо, у середу, 16 лютого, оргкомітет нацвідбору на Євробачення дискваліфікував переможницю Aліну Паш за те, що вона подала фальшиву довідку про перетин кордону України із окупованим Кримом у серпні 2015 року. За результатами нацвідбору на Євробачення гурт Kalush Orchestra посів друге місце.


Погода

У п‘ятницю, 18 лютого, у Чикаго погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів. На стовпчиках термометрів від -1° до -4°С.

В Україні у більшості областей очікується невеликий дощ, вночі місцями з мокрим снігом. Вдень від 3 до 8 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express





7 views0 comments

Comments


bottom of page