top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/18/2021



Політика

Джо Байден провів першу телевізійну зустріч з виборцями

Президент США Джо Байден напередодні провів першу на посаді телевізійну зустріч із виборцями, так званий «таун голл». Спілкування Байдена із громадянами оберталося навколо внутрішніх питань. Частина інтерв`ю була присвячена подоланню пандемії та її наслідків. Глава Білого дому заявив, що країна може повернутися до нормального життя до Різдва. Але перед тим, суспільство має виробити колективний імунітет, тому адміністрація США активізує кампанію вакцинації населення. Щоб подолати економічні наслідки пандемії адміністрація Байдена наполягає на додатковій фінансовій допомозі. Серед майже 2 трильйонів доларів, які пропонує витратити президент виплати з безробіття, допомога малому бізнесу та прямі виплати людям у розмірі 1400 доларів.


Економіка

МВФ завершив роботу місії в Україні

Місія МВФ працювала в Україні з перервою з 21 грудня по 12 лютого і завершила свою роботу, що велась у віртуальному режимі, без оголошення результату. У дипломатичній заяві для преси, постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман назвав обговорення «продуктивним» і наголосив на необхідності «більшого прогресу задля завершення першого перегляду програми», передає Голос Америки. Україна отримала лише один транш за новою програмою МВФ – 2,1 мільярда доларів надійшло влітку минулого року та сподівалась на ще три транші від фонду до кінця 2021 року. Втім, аналітики не очікують, що МВФ виділить гроші цього року.


Соціум

Правозахисники у США закликали Байдена виступити проти використання урядом технологій розпізнавання облич

Впливова американська правозахисна організація "Американський союз захисту громадянських прав" та інші звернулись до президента США Джо Байдена із відкритим листом, у якому закликали відмовитись від використання технологій розпізнавання облич федеральним урядом США. Підписанти вважають, що вона становить "безпрецедентну загрозу" ключовим громадянським правам та свободам, і несе відповідальність за численні невиправдані арешти чорношкірих чоловіків. На їхню думку, у технологіях розпізнавання облич та інших біометричних технологіях "домінує упередження".


Авто – мото

Ford презентував новий Transit для міжнародних перевезень

Компанія Ford розпочала випуск нової версії шасі Transit із кабіною, що пропонує максимальну вантажопідйомність, повідомляє пресслужба виробника. До особливостей нової передньоприводної моделі належать шасі збільшеної довжини та призначені для великовагових вантажівок силові агрегати. У поєднанні з кузовом типу "фургон" із боковими шторками модель з кабіною здатна перевозити до 10 стандартних піддонів, а розрахункова вантажопідйомність після переобладнання сягає 950 кг. Усі версії автівки оснащуються дизельними двигунами EcoBlue з робочим об’ємом 2,0 л. Стандартна версія розвиває потужність 130 к.с.


Здоров`я

Понад 80% випадків коронавірусу є безсимптомними — дослідження

Безсимптомні випадки коронавірусу важко виявити та підрахувати, оскільки більшість людей, які не відчувають недугу, зазвичай не звертаються до лікаря та не тестуються на коронавірус. Нове дослідження науковців Чиказького університету припускає, що ці випадки складають близько 80% усіх заражень, повідомляє Business Insider. Модель останнього дослідження взяла за основу аналіз результатів тестів на антитіла, отримані в Нью-Йорку з березня по квітень — у піковий період захворюваності першої половини 2020 року. За підрахунками, лише у 13—18% заражених проявлялися симптоми. Дослідження також демонструє, що коронавірус передається від людини до людини значно легше, ніж вважали раніше.


Діаспора

Як українці в Америці організовують для своїх дітей вивчення української онлайн

Українські родини, що живуть у США, кажуть, що підтримувати в еміграції українську мову, культуру та традиції серед дітей дуже непросто, особливо, якщо поруч немає великої української громади. Однак, таку можливість відкриває онлайн-формат навчання, тож батьки почали започатковувати власні школи й заняття, передає Голос Америки. Одну з таких шкіл - Bright Kids Ukrainian Online School заснувала львів'янка Надія Журба. Сім `я понад три роки тому переїхала в місто Остін у Техасі. Як бонус, кажуть у родині, у дітей розширюється коло однолітків для спілкування українською. Окрема перевага таких шкіл - заняття із вчителями з України, які є фінансово доступними для родин в Америці.


Мистецтво, культура і шоу-біз

«Не бійтесь кохати»: українська співачка випустила пісню-маніфест

Українська співачка OPIYA випустила нову пісню «В Голлівуді», яка створена у співпраці із відомим саунд-продюсером Андрієм Бакуном. За її словами, вона з автором нікуди не поспішала та ретельно працювала над змістом тексту. Реліз треку припав на День закоханих. Також артистка запевнила, що зовсім скоро шанувальники побачать відеокліп, у якому історія, яка лунає у пісні оживе. «Мій орієнтир - емоції в стані закоханості, відчуття свободи та щастя в дрібницях. Не варто боятись почуттів, а цей день - шанс змінити життя на 380 градусів», - каже співачка.


Погода

У четвер, 18 лютого, у Чикаго триматиметься хмарна погода. Дрібний сніг йтиме до самого вечора. Денна температура -4…-5°С.

В Україні хмарно з проясненнями, місцями сніжитиме. Вдень від 3 до 8 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

12 views0 comments

Comments


bottom of page