top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/16/2021

Updated: Feb 16, 2021



Політика

Джо Байден візьме участь у саміті G7 цього тижня

Президент США Джо Байден приєднається до лідерів країн G7 у п'ятницю, 19 лютого, на віртуальному саміті, де планує обговорити зусилля щодо боротьби з пандемією COVID-19 та відбудови світової економіки, повідомляє CNN. Це його перша зустріч із лідерами «Великої сімки» на посаді президента США. Байден зосередиться на глобальному реагуванні на пандемію COVID-19, включно з координацією з виробництва, розповсюдження та постачання вакцини. Крім того, президент США обговорить разом з іншими лідерами на саміті відновлення економіки, яка дуже постраждала від пандемії.


Економіка

У Франції Google oштрафували за "оманливий" рейтинг готелів

Французька та ірландська філії компанії Google погодилися виплатити Франції штраф 1,1 млн євро за некоректне відображення рейтингів готелів, повідомляє Reuters. Філії погодилися на штрафи після розслідування, яке показало, що Google замінив класифікацію французької офіційної служби класифікації готелів Atout France своєю, заснованою на власних критеріях. Ця класифікація вводила в оману через ідентичне використання терміну "зірки" і шкали класифікації готелів від 1 до 5. Google заявив, що зараз вніс "необхідні зміни, щоб відобразити лише офіційний рейтинг французьких зірок готелів на Картах Google і в пошуку".


Соціум

За 30 років кількість шлюбів в Україні зменшилася втричі

За останні 30 років кількість шлюбів в Україні зменшилася у 3 рази. У 2020 році їх було офіційно зареєстровано біля 168 тисяч, тоді як в 1991 році - 493. За останній рік кількість одружень зменшилася на майже третину. Ймовірно, на це вплинув карантин, хоча тренд до скорочення шлюбів спостерігався і раніше. Про це повідомляє Opendatabot. Що стосується кількості розлучень, то вона, за даними сервісу, також зменшується. Так, у 1991 році розвелося понад 200 тисяч пар, а у 2020 році – майже 120 тис. В Україні пари можуть розлучитися або через РАГС, якщо немає дітей та взаємних претензій щодо майна, або ж через суд. Зазвичай, 70% розлучень відбувається через суд.


Здоров`я

У США змінили правила самоізоляції для тих, хто мав контакт із носіями COVID-19

Центри США з контролю над захворюваннями (CDC) змінили правила самоізоляції для тих, хто мав контакт із носіями COVID-19. Епідеміологи кажуть, що люди, які пройшли курс з двох щеплень вакциною Pfizer чи Modernа не повинні перебувати на самоізоляції після контакту із зараженим на коронавірус. Такі зміни медики обґрунтовують високою ефективністю цих вакцин. Правило діє протягом трьох місяців з часу завершення курсу вакцинації і стосується тих, хто не має симптомів хвороби. Втім навіть після вакцинації залишається ризик того, що людина може бути носієм вірусу і заражати інших. Достатніх даних стосовно того, чи зупиняє вакцинація передачу вірусу, поки немає. Тому медики рекомендують носити маску дотримуватись соціальної дистанції та інших карантинних правил.


США, Ілліной, Чикаго

Рідкісний снігопад у штаті Техас спричинив зупинку руху та відключення електроенергії

Зимовий циклон, що охопив Сполучені Штати впродовж останніх днів, призвів до загибелі щонайменше 11 людей, понад 3 мільйони залишилися без електрики, передає CNN. Негода принесла низькі температури навіть у південні штати, ожеледицю на дорогах, відключення електроенергії. Найбільше постраждав штат Техас, де зафіксовано понад 2,7 мільйона відключень впродовж ночі, коли люди стали масово вмикати обігрівальні пристрої. Загалом, зимовий шторм охопив більшу частину континентальної території Сполучених Штатів. У Канзас-Сіті впродовж останньої доби зафіксована температура нижче мінус 35 градусів за Цельсієм. Приблизно на третині території США стовпчик термометра показував температуру, нижчу за мінус 20 градусів.


Діаспора

У Канаді відкрилась виставка присвячена українській вишивці

У канадському Едмонтоні відкрилась виставка української вишивки та текстилю «Переплетені долі 2021», вона триватиме до 20 березня і стане одним із заходів в рамках однойменного проекту, що триватиме майже рік. Про це йдеться на сторінці організатора - Альбертської ради українського мистецтва у Facebook. Експозицію можна переглянути онлайн або особисто в галереї. Їх кураторкою є відома українська канадська мисткиня Лариса Цимбалюк-Челядин. Вона розповість, як нитки пов’язують нас з нашим минулим, нашими родинами, громадами. Виставка натхнена спадщиною складної та вишуканої української вишивки й ткацтва, створеної майстрами з України та діаспори.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Група Бумбокс випустила зворушливу пісню "Жаль"

Український гурт Бумбокс випустив нову пісню "Жаль". Запис зроблений у стилі перших альбомів гурту "Меломанія" і "Family Бізнес". Прем`єра треку відбулась 14 лютого. "Це одна з пісень, під які хочеться повертатися до рідних. Просто їхати в бік тих, хто нам небайдужий. Саме це слово багатогранне, це не тільки як "жаль" в сенсі "шкода", але і "жаль", в сенсі, якщо хочеш, то можеш "вжалити" словами", - сказав фронтмен гурту Андрій Хливнюк в інтерв'ю marieclaire. Відповідно й lyric video до пісні, зібране з кадрів з машинами, дорогами, мостами та нескінченними перехрестями.


Погода

У вівторок, 16 лютого, у Чикаго хмарна погода. Нічний дрібний сніг посилиться вранці та стихне ближче до вечора. Вдень 7-8 градусів морозу.

В Україні хмарно з проясненнями, холодно, але без опадів. Вдень від 8 до 13 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comments


bottom of page