top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/12/2021

Updated: Feb 12, 2021


Політика

Джо Байден припинив будівництво «стіни Трампа» на кордоні між США та Мексикою

Президент США Джо Байден офіційно закрив проєкт, що передбачав будівництво стіни на кордоні між США та Мексикою, передає пресслужба Білого дому. Також новий президент скасував чинний з 2019 року режим надзвичайної ситуації у прикордонній місцевості. «Я дійшов висновку, що запровадження режиму надзвичайної ситуації на південному кордоні було необґрунтованим», - зазначив Джо Байден. Він підкреслив, що його адміністрація не допустить «витрачання коштів американських платників податків на будівництво стіни на кордоні». Крім того, президент попросив переглянути всі кошти, спрямовані на будівництво стіни з Мексикою.


Економіка

Біткоїн споживає стільки ж електроенергії, скільки вся Україна

На «майнінг», тобто виробництво популярної криптовалюти біткоїн щорічно витрачається 121,36 терават-годин електроенергії. Таку інформацію надали дослідники Кембриджського університету. Якби біткоїн був країною, він був би серед 30 найбільших споживачів електроенергії, ілюструє результати дослідження BBC. Цей обсяг споживання електроенергії лише трохи менше, ніж споживала Україна в 2019 році і перевищує все споживання електроенергії в Аргентині за той же рік. Велика кількість електроенергії потрібна для проведення складних обрахунків, що створюють блоки для захисту операцій з криптовалютою.


Соціум

Китай заборонив мовлення Всесвітньої служби BBC

Влада Китаю заборонила мовлення на території країни британського телеканалу BBC World News англійською мовою. Рішення було ухвалене через тиждень після того, як британський медіарегулятор відкликав ліцензію на мовлення китайського державного телебачення на території Великої Британії. Але в заяві китайської влади йдеться про заборону BBC на мовлення не як про захід у відповідь, а як про реакцію на «серйозні порушення» з боку британського телеканалу, який звинуватили у підриві національних інтересів і національної єдності в Китаї, передає Радіо свобода. Керівництво BBC висловило жаль у зв’язку з рішенням влади КНР.


Авто – мото

Opel презентував новий електричний мінівен

Компанія Opel презентувала новий електричний мінівен Combo-e Life, про це повідомляє пресслужба виробника. Новинка має у своєму арсеналі електромотор потужністю 100 кВт (136 к.с.). Живлення для електромотора забезпечує батарея ємністю 50 кВтг. При чому для підзарядки батареї до 80% достатньо лише 30 хвилин за умови використання потужних зарядних станцій. Combo-e Life розганяється до 100 км/год за 11,2 с, а його максимальна швидкість 130 км/год. Залежно від їздових налаштувань та стилю водіння запас ходу досягає 280 км. Автомобіль оснащено численними електронними помічниками водія.


США, Ілліной, Чикаго

Twitter не розблокує акаунт Трампа, навіть якщо той знову стане президентом

Twitter назавжди заблокував акаунт колишнього президента США Дональда Трампа. Про це заявив фінансовий директор компанії Нед Сіґал, відповідаючи на питання журналіста каналу CNBC. Правила платформи, пояснив Сіґал, створені таким чином, аби переконатися, що люди не підбурюють до насильства. І якщо хтось це робить – їх усувають із платформи і повертатися не дозволяють, незалежно від того чи ця людина коментатор, підприємець або чинний посадовець. Обмеження, стверджує Сіґал, не знімуть, навіть якщо Сенат виправдає Дональда Трампа у справі про імпічмент і він балотуватиметься 2024-ого року і знову виграє президентські вибори.


Діаспора

«Українець за вибором»: у Канаді реалізують проєкт з фокусом на етнічних українців

Українсько-канадський дослідчо-документаційний центр підготував новий проєкт з усної історії Ukrainian By Choice («Українець за вибором»). Про це йдеться на сторінці організації у Фейсбуці. Проєкт, за допомогою інтерв’ю, досліджує етнічну приналежність людей, у яких один із батьків є українцем, а другий має інше етнічне походження. Усі респонденти говорять українською як другою чи третьою мовою, дуже пишаються своєю українською спадщиною та є в різній мірі активними членами української громади. Більшість з учасників проєкту народилися в Канаді чи США між 1950 та 1980 роками.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Тіна Кароль представила кліп на пісню "Скандал"

Популярна українська співачка Тіна Кароль представила пісню "Скандал" і кліп на неї. Відео опубліковано на YouTube- каналі артистки. У новій композиції Тіна зазвучала по-новому: зухвалі слова, незвичний для її творчості біт. Дивує у відеороботі Кароль і її образ: ніжний та ліричний вона змінила на відверто сексуальний. "Почнемо зі "Скандалу"? Звільнимося від власних перешкод? У цій пісні я залишилася жіночною у почуттях, але стала холоднокровною у своїх висновках", - написала співачка в Instagram.


Погода

У п`ятницю, 12 лютого, у Чикаго хмарна погода. День пройде без опадів, а ввечері розпочнеться дрібний сніг. На стовпчиках термометрів вдень до -8°С.

В Україні у більшості областей сніжитиме, місцями пориви вітру, що спричинить хуртовини, на дорогах утворяться снігові замети. Температура впродовж доби 6-11° морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Komentáře


bottom of page