top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/11/2022


Політика

Росія заявляє, що рішення про наступну зустріч «Норманді» буде після перемовин у ТКГ

Спецпредставник РФ на переговорах у Нормандському форматі Дмитро Козак заявив, що рішення про наступну зустріч радників буде ухвалено після переговорів у Тристоронній контактній групі. Як повідомляє Укрінформ, про це Козак сказав на брифінгу за підсумками переговорів у Берліні, які тривали понад дев'ять годин. При цьому, за його словами, Росія вважає, що Україна має почати виконувати якусь «джентльменську, словесну угоду про те, що політичні умови обговорюватимуться в контактній групі». «Після цього ухвалимо рішення, коли нам збиратися. Якщо виникнуть розбіжності – для того, щоб сприяти їх подоланню в контактній групі» - сказав Козак.Нагадаю, 10 лютого у Берліні відбулося засідання політичних радників лідерів країн Нормандського формату України, Франції, Німеччини, Росії. Попередня зустріч радників відбулася 26 січня у Парижі.


Економіка

У січні інфляція у США демонструє найбільше зростання за 40 років

У січні споживчі ціни в США зросли на 7,5% у річному вимірі, що стало найшвидшим зростанням за чотири десятиліття, повідомляє Міністерство праці. Як відзначає канал CNN, показники інфляції стали найгіршими з 1982-го року та виявились гіршими за очікування. Як відзначають в уряді США, американці стикаються з більшими витратами на автомобілі, побутові меблі та техніку. Хоча деякі з цих покупок можуть бути відкладені, на бюджетах американських родин позначається і зростання цін на найнеобхідніше - їжу - споживачі стикаються з вищими цінами на м’ясо, яйця, цитрусові, а тепер і зелень. Ціни на бензин для автомобілістів також залишаються високими. На американців тисне і зростання цін на житло. На це вказує Але Грег Макбрайд, головний фінансовий аналітик Bankrate.com. Президент США Джо Байден заявив, реагуючи на доповідь, що прогнози обіцяють суттєве послаблення інфляції до кінця цього року.


Соціум

Скільки американців можуть знайти Україну на карті та яку політику щодо Росії підтримують- опитування

За даними опитування, американські виборці майже порівну розділені щодо питання відправки додаткових озброєнь до України (41% за і 42% проти) у час, коли продовжуються переговори з Росією спрямовані на досягнення розрядки; 29% виступають за відправку додаткових військ США до Європи, у разі нападу Росії на Україну. Така ж цифра підтримує відправку військ, якщо загроза для американських військових буде незначною, у той час як чверть виступає проти відправки додаткових військ. Опитування вказує, що майже кожен третій (34%) зміг знайти Україну на незаповненій карті Європи, а 3 з 4 могли знайти на карті Росію. Американці, які можуть знайти Україну на карті більш схильні підтримувати сильніші відповіді на дії Росії, вказує опитування.


Авто – мото

Toyota презентувала "розумне" кермо

Японська компанія Toyota розробила нову систему допомоги водієві, яка діє через кермо автомобіля. Кермо в залежності від ситуації на дорозі може збільшуватись, або навпаки – зменшуватись, повідомляє Autoevolution. Розумна система буде спостерігати за діями водія і відповідно реагувати на них. Наприклад, якщо він почне відволікатись, тоді обідок керма почне збільшуватись і водій зрозуміє, що щось йде не за планом. Також така тактильна віддача буде під час небезпечних маневрів. Експерти впевнені, що цю технологію Toyota запровадить в автомобілях наступного покоління. Інші кажуть, що більшість водіїв будуть просто її вимикати і ніякого прориву в автомобільній безпеці не буде.


Діаспора

Заснований у США український стартап Audubon продав послуги з біобанкінгу на 6,5 млн доларів

Український стартап Audubo, заснований у США, продав послуги з біобанкінгу на 6,5 млн доларів. Компанію заснував у США науковець Ростислав Семіков, який навчався у Запорізькому медичному університеті, у магістратурі Оксфорда та в аспірантурі університету Луїзіани, пише Форбс. Audubo Bioscience збирає та зберігає тканини, сироватку і плазму крові, синовіальну рідину та клітини та надсилає біозразки у дослідницькі інститути та компанії, які займаються тестуванням і розробкою нових діагностичних засобів і ліків. Замовники платять стартапу за збір, обробку і доставку зразків. Із компанією працюють понад 70 клієнтів, зокрема Американський інститут раку (NCI), Центр з контролю та профілактики захворювань США (CDC), фармацевтичні та біотех-компанії. Audubo має офіси в США і Україні та афілійовані компанії у 10 країнах. Наступні роки стартап хоче зайти у 30 країн і 20 американських штатів.


Цікаве

На аукціоні продали чорний діамант із космосу за криптовалюту

Аукціонний дім Sotheby's продав чорний діамант Enigma вагою 555,55 каратів, який, як вважається, прибув із космосу за 3 161 000 фунтів стерлінгів ($4 292 322). Про це Sotheby's повідомив у Твіттері. Покупець, ім'я якого аукціонний дім не розкрив, вирішив використати криптовалюту для покупки. Чорний діамант був виставлений на торги в середині січня. Його походження пов'язують із падінням метеориту. За іншою версією, це уламок астероїда, що зіткнувся із Землею. Природний огранений чорний діамант, який назвали Enigma, є «надзвичайно рідкісним явищем», вважають в аукціонному домі. Форма діаманта схожа на долоню Хамса - близькосхідний знак захисту, що з арабської перекладається як «пʼять». Загалом тема числа 5 притаманна каменю, до всього він також містить рівно 55 граней.


Погода

У п’ятницю, 11 лютого, у Чикаго небо буде вкрите хмарами. Після вранішнього дрібного дощу опадів не передбачається. Денна температура +6…+7°С.

В Україні стане тепліше, місцями - опади у вигляді мокрого снігу, подекуди з дощем. Вдень на стовпчиках термометрів буде від 4 до 9 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express


4 views0 comments

Comments


bottom of page