top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/11/2021



Політика

Уряд України заборонив реєструвати російську вакцину

Україні заборонили реєстрацію вакцини проти коронавірусу, виробленої в Росії, про це йдеться в указі Кабміну від 8 лютого. Постанова забороняє реєстрацію в Україні вакцин та інших препаратів для профілактики COVID-19, виготовлених в країні-агресорі. Постачання і перевірка вакцин інших виробників регулюються домовленостями, підписаними Україною в рамках механізму COVAX. Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України буде оцінювати ефективність вакцин і перевіряти матеріали під час реєстрації. Нагадаю, Верховна Рада 29 січня ухвалила законопроєкт, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від коронавірусу для екстреного застосування в Україні.


Економіка

Американська енергетика припинить використовувати вугілля до 2033 року - прогноз

Вугілля зникне з енергосистеми США до 2033 року, на шляху до створення безвуглецевої енергетики, такі прогнози інвестиційного будинку Morgan Stanley. ВикопнЕ паливо поступиться відновлюваним джерелам енергії, на які припадатиме 39 % електроенергії в США, а в 2035 році – 55%. Зміни відбуватимуться з тим, як все більше штатів будуть запроваджувати закони, які вимагають від енергетичних компаній скорочувати викиди вуглекислого газу. У минулому році на вугілля припадало близько 20 % електроенергії, що виробляється у США. За прогнозами Міністерства енергетики, цей показник може цього року вирости до 22 %, оскільки зростання цін на природний газ змушує енергетичні компанії змінювати склад палива.


Соціум

Хакери спробували втрутитися у систему водопостачання одного з міст Флориди

Невідомі хакери спробували втрутитися у систему водопостачання одного з міст Флориди, щоб потенційно отруїти воду. Атаку вдалося вчасно нейтралізувати, передає Голос Америки. Влада містечка Олдсмар у районі Тампа Бей, де проживає 15 тисяч людей, повідомила подробиці атаки. Хакер зміг у короткий час у сто разів підняти кількість їдкого натру – хімікату, що додається до системи очищення води для контролю її кислотності. Оператор системи помітив, як хакер пересував мишкою по екрану, змінюючи дозування хімікату і зміг одразу скасувати зміну. Влада міста відключила можливість дистанційно керувати системою і поділилась інформацією з іншими містами поблизу.


Здоров`я

В уряді США розповіли, як носити маску, щоб зменшити ризик заразитись COVID-19 на понад 90%

Носіння маски із тканини над тришаровою медичною маскою може значно зменшити поширення COVID-19. На це вказує нове дослідження, яке у середу оприлюднили Центри контролю та профілактики захворювань США. Урядова агенція повідомила, що краще прилягання масок до обличчя, шляхом поєднання двох типів масок, може зменшити контакт особи із вірусом на понад 90%. Також агенція оприлюднила оновлені вказівки щодо прилягання масок та носіння двох масок, щоб покращити захист себе на людей довкола. Перше, переконайтесь, що маска тісно прилягає до вашого обличчя. Друге, обирайте маску з кількома шарами, щоб не допустити поширення ваших власних часток назовні та не пустити частки ззовні.


Туризм

Канада знову посилює карантин

З наступного тижня Канада вимагатиме тест на COVID-19 зроблений протягом останніх 72 годин від усіх, хто перетинає її наземний кордон із США. Про це під час пресконференції в Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він наголосив, що канадські прикордонники не мають права відмовити громадянинові Канади повернутися до країни, тому на мандрівників без результатів аналізу накладатимуться штрафи до 3 тис. дол. та вимагатимуть, аби людина негайно пройшла тест, належним чином перебувала в карантині та не наражала на небезпеку співгромадян. Нові правила поширюватимуться навіть на тих канадців, які отримали на території США щеплення від COVID-19. Негативний тест також не звільнятиме мандрівників від необхідності два тижні перебувати у карантині.


Діаспора

Українки Чикаго передали допомогу для малозабезпечених дітей в Україні

Союз українок Америки, відділ 140, Чикаго, передав гуманітарну допомогу через ГО «Джерело дитячих мрій» у Львові малозабезпеченим дітям. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці громадської організації. Від імені адресатів подарунків у громадській організації висловили вдячність членкиням Союзу українок Америки за надіслані одяг, іграшки, взуття, солодощі та різні корисні речі для малечі, за подаровані дітям радість і усмішки. Як повідомляється, три великі посилки з подарунками були надіслані зі США в листопаді, а гостинці передали адресатам наприкінці січня.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Мішель Обама у березні запустить нове дитяче шоу на Netflix

Дружина колишнього президента США Барака Обами Мішель запускає нове дитяче шоу на Netfix. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Twitter. “… 16 березня я запускаю нове шоу на Netflix під назвою „Вафлі + Мочі“ (Waffles + Mochi)! З нетерпінням чекаю, що сім’ї і діти в усьому світі приєднаються до нас в наших пригодах, під час яких ми пізнаємо, готуємо і їмо смачну їжу з усього світу”, - написала Обама. Нагадаю, у 2018 році Барак Обама і його дружина Мішель уклали договір зі стрімінговим сервісом Netflix на продюсування фільмів різного формату.


Погода

У четвер, 11 лютого, у Чикаго буде хмарно. З середини дня йтиме дрібний сніг, який до вечора стане ще сильнішим. На стовпчиках термометрів до – 7°С.

До України суне негода з сильним снігопадом. Сьогодні буде буде хмарно з проясненнями. Вдень від 1 градуса тепла до 4 градусів морозу.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

14 views0 comments

Comments


bottom of page