top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/10/2021

Updated: Feb 12, 2021




Політика

Республіканці Іллінойсу не задоволені рішенням свого представника у Конгресі

Події 6 січня та оголошення імпічменту Дональду Трампу загострили дискусії в лавах республіканців про майбутнє партії. Місцеве відділення республіканської партії в штат Іллінойс проголосувало за офіційний протест проти свого представника в Конгресі Адама Кінзінгера. Він проголосував за оголошення імпічменту президенту Дональду Трампу після того, як його прихильники атакували Капітолій, передає Голос Америки. «Отруйні теорії, змови та брехня – це не шлях республіканця», - каже Адам Кінзенгер. Думки однопартійців розділились. Частина республіканців вважає його позицію неприйнятною. Колишня очільниця республіканської партії С`юзан Торнтон має іншу думку, вона каже, республіканцям потрібен новий напрямок і нове керівництво.


Економіка

Коломойський подає позов проти США на 23 мільйони доларів – ЗМІ

Американська компанія Optima Ventures, зареєстрована в штаті Делавер, і її дочірня компанія, що належать ексвласникам українського Приватбанку Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, подають позов проти США з вимогою про відшкодування $23 млн у відповідь на два цивільних позови від Міністерства юстиції США про конфіскацію комерційної нерухомості бізнесменів в Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас). Журналісти пишуть, що "Оптима" вважає, що для США нібито "нерозумно" заарештовувати і позбавляти українських інвесторів їх інвестицій на підставі "одностороннього і неправильного тлумачення" українського законодавства щодо поведінки, що має місце в Україні.


Соціум

Коронавірус навряд чи походить з лабораторії Китаю - ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що “дуже малоймовірно”, що новий коронавірус походить з китайської лабораторії, і встановила два можливі сценарії, за якими вірус міг передатись до людей.Найбільш реалістичним шляхом зараження була передача вірусу через “вид-посередник”. Інший варіант- поширення інфекції через заморожені продукти. Раніше цю теорію поширювали державні китайські ЗМІ та комуністична партія Китаю. За словами чиновників, вірус виявляли на поверхнях замороженої їжі, яку імпортували з-за кордону. Ще одна теорія - пряма передача від тварин до людей. Але за словами фахівців ВООЗ, ця гіпотеза потребує додаткового вивчення.


Авто – мото

У США представили літаючий автомобіль

Американська компанія Lift Aircraft представила літаючий автомобіль HEXA. Про це повідомляє Dayton 24/7 Now. Машина може знаходитися у повітрі впродовж 15 хвилин та долати відстань від 16 до 24 км. Легкий автомобіль HEXA не потребує ліцензії пілота для його керування. Зазвичай однієї години тренування буде достатньо, щоб сісти за кермо. За словами гендиректора компанії Метью Чейзена, використання таких автівок надає «чудові можливості для реагування на надзвичайні ситуації як для поліції, пожежної служби або для надання екстреної медичної допомоги». Він додав, що цей автомобіль зможе доставити працівників поліції або медиків на місце надзвичайної ситуації приблизно удвічі швидше, ніж коли б вони виїжджали на виклик на звичайному авто.


Технології

Facebook видалятиме дезінформацію про вакцини

Соціальна мережа Facebook заборонила дезінформацію про всі вакцини. Про це повідомила пресслужба компанії. У рамках своєї політики щодо дезінформації, повʼязаної з COVID-19, Facebook тепер буде видаляти повідомлення з неправдивими твердженнями про всі вакцини. Ці нові правила застосовуються до постів користувачів, а також до платної реклами, в яку вже було заборонено включати дезінформацію. Користувачі Instagram зіткнуться з такими ж обмеженнями. Згідно з новою політикою, Facebook видалить групи, в яких користувачі неодноразово ділилися забороненим контентом щодо вакцин.


США, Ілліной, Чикаго

У США пообіцяли виплати до 7 000 доларів для поховання померлих від COVID-19

Законодавці-демократи, конгресвуман Александрія Оказіо-Кортез та сенатор Чарльз Шумер напередодні пообіцяли, що уряд США надасть фінансову підтримку родинам, які зіткнулись із проблемами при покритті витрат на поховання близьких померлих від COVID-19, передає Голос Америки. Як заявили законодавці, Федеральна агенція із надзвичайних ситуацій (FEMA) має фонд у 2 мільярди доларів, який дозволяє відшкодовувати родинам до 7000 доларів витрат пов'язаних із похованнями. Як заявила Кортез, програма покриває витрати, які мали місце з січня минулого року.


Діаспора

У США українці готуються відзначити 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Українські громадські й культурні організації в США готують заходи до 150-го ювілею української письменниці Лесі Українки. Зокрема, Союз українок Америки, відділ Нью-Йорк, проведе 26 лютого свято «З днем народження, Лесю!», на яке запрошує всіх охочих. Український культурний осередок у Лос-Анджелесі запрошує 28 лютого на концертно-театральну програму «Велична жінка Леся Українка». Деталі заходів можна знайти на Фейсбук-сторінках подій. У січні 2019 року Президент України Володимир Зеленський видав Указ про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки на державному рівні, тож протягом 2021 року під егідою Міністерства культури та інформаційної політики відбудеться серія заходів з нагоди цієї події.


Погода

У середу, 10 лютого, у Чикаго хмарна погода. Вранішній дрібний сніг посилиться у другій половині дня. Денна температура -8…-9°С.

В Україні хмарно з проясненнями, трохи сніжитиме, а місцями буде туман. Вдень від 2 до 7 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


5 views0 comments

Comments


bottom of page