top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/08/2021



Політика

США не зніматимуть з Ірану санкції, запроваджені Дональдом Трампом

Президент США Джо Байден заявив, що США не скасують економічні санкції проти Ірану заради того, щоб повернути Тегеран за стіл переговорів для обговорення відродження угоди щодо ядерної програми Ірану, про це повідомляє CBS News. При цьому президент дав зрозуміти, що Іран повинен спочатку зупинити роботи зі збагачення урану понад встановлених договором обмежень. Нагадаю, спільний всеосяжний план дій - ядерна угода, підписана після 9-річних переговорів у Відні 2015 року між Іраном та п'ятьма постійними членами Ради Безпеки ООН та ЄС щодо ядерної програми Ірану. 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив про вихід США з цієї угоди та поновлення санкцій проти Ірану.


Економіка

Українська економіка різко зросте на 10% у другому кварталі 2021 року

Українська економіка різко зросте на 10% у другому кварталі цього року після п'яти послідовних кварталів спаду, за умови, що уряд дотримуватиметься послаблення коронавірусних обмежень. Це показало опитування Reuters. Видання пише, що різке підвищення відсотку ВВП у другому кварталі частково пов'язано із низькою базою з 2020 року, коли економіка скоротилася на 11,4% у квітні-червні через жорсткі обмеження через коронавірус. Вища сезонна активність у сільському господарстві та будівництві у другому кварталі також, швидше за все, сприятиме економічному відновленню, стверджують аналітики. А середній прогноз 12 аналітиків передбачає зростання економіки України на 4% цього року.


Соціум

Як пройшов "Супер – боул" 2021 в США

У неділю, 7 лютого відбулась найпопулярніша спортивна подія в США - "Супер Боул" – суперкубок з американського футболу. Це 55-й за рахунком фінальний матч за звання чемпіона Національної футбольної ліги США. У фіналі команда «Тампа-Бей Баккенірс», яка вперше в історії турніру зіграла у фіналі на домашньому стадіоні, обіграла чемпіона минулого сезону «Канзас-Сіті Чіфс». Для 43-річного квотербека Тома Бреді це вже сьоме чемпіонство. Через коронавірусні обмеження стадіон Raymond James Stadium в Тампі (Флорида) був заповнений глядачами менше ніж наполовину. Серед них третину квитків роздали медичним працівникам, які вже отримали вакцину - це своєрідний жест вдячності медикам та популяризація вакцинування від коронавірусу. У перерві матчу виступив канадський співак The Weeknd. Традиційно реклама під час трансляції спортивного шоу є найдорожчою у світі.


Авто – мото

Складено список автобрендів, які найчастіше шукають в Інтернеті

Названі автомобільні бренди, які найчастіше вбивають в пошукових запитах системи Google. Таке дослідження провела американська аналітична фірма Compare The Market. У 2020 році найпопулярнішою моделлю стала Toyota. На цій позиції раніше була BMW, яка зазнала зменшення обсягу пошуку, під час пандемії. Згідно з дослідженням, Toyota опинилася на першому місці в 55 країнах, що становить близько третини від загальної кількості проаналізованих країн. Також у третині держав лідером виявився BMW, Mercedes-Benz – в 15. Далі за популярністю йдуть KIA, Ford, Volvo, Audi, Honda і Nissan. У наведеній статистиці є і кілька цікавих моментів. Наприклад, жителі України найчастіше шукали "АвтоВАЗ".


США, Ілліной, Чикаго

Чому чиказькі вчителі відмовляються працювати у школах

Чиказькі вчителі відмовляються повертатися на роботу в школи через побоювання заразитися коронавірусом, повідомлять місцеві ЗМІ. Багатьом шкільним співробітникам було відмовлено в проханні про роботу віддалено. У приватних школах Чикаго заявили, що гарантують віддалену роботу тільки працівникам із захворюваннями, і тим, хто доглядає за членом сім’ї, що знаходяться в групі підвищеного ризику. Але профспілка хоче, щоб віддалена робота була схвалена для всіх співробітників, у яких вдома є член сім’ї, який схильний до більш високого ризику ускладнень від COVID-19. Директори шкіл, своєю чергою, стурбовані, що вони не зможуть укомплектувати свої школи персоналом. На даний момент переговори влади і вчителів тривають.


Діаспора

Міжнародний фонд «Відродження» підтримає україномовних блогерів

Міжнародний фонд «Відродження» оголосив конкурс стипендій розміром до 120 тисяч гривень (це майже 4,5 тисячі доларів), аби підтримати виробників якісного україномовного відеоконтенту та допомогти у створенні роликів, що просуватимуть ідеї критичного мислення та раціонального погляду на світ і події в ньому. Про це йдеться на сайті організації. Зазначається, що попри активний розвиток україномовного блогінгу, важливі для суспільства теми не завжди потрапляють в поле уваги медіакорпорацій. 2020-21 роки принесли падіння рекламних доходів у зв’язку з пандемією та кризою. Тому фонд пропонує руку допомоги творцям якісних відео. Заявки приймаються до 28 лютого.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Новий кліп для Cardi B зняла українка

Режисером нового кліпу американської хіп-хоп-виконавиці Cardi B на трек Up виступила українська кліпмейкерка Таня Муїньо. У кліпі Cardi B стоїть на могилі, на надгробку якої написано RIP 2020, постає у вигляді фігурки на радіаторі машини, а в її волосся вплетені голови ляльок. Це перший трек виконавиці після виходу спільного з Megan Thee Stallion треку WAP і кліпу до нього у серпні минулого року. Раніше кліпмейкер Таня Муїньо працювала над проектами Кеті Перрі (Small Talk), Розалії (Juro Que), Gruppa Skryptonite («Подруга», «3x3»), Монатіка («Вихідний», «Кружляє») та інших виконавців.


Погода

У понеділок, 8 лютого, у Чикаго хмарно, У першій половині дня та з невеликою перервою ввечері - сніг. Денна температура -10...-12°С.

В Україні хмарно з проясненнями. У більшості областей сніг та хуртовини. Вдень від 2 до 7 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


7 views0 comments

Comments


bottom of page