top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/07/2022

Updated: Feb 7, 2022


Політика

США досі вважають, що Росія може вторгнутися в Україну у будь-який момент

Адміністрація президента Байдена продовжує вважати, що Росія зберігає можливості для вторгнення в Україну в будь-який час, оскільки має навколо українського кордону достатні для наступу бойові порядки. Про це у суботу заявив в інтерв’ю телеканалу ABC News радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ. Офіційний Вашингтон впродовж січня попереджав про загрозу можливого масштабного наступу на Україну. У цьому зв’язку США провели передислокацію військ в Європі та поставили в Україну вже кілька вантажних літаків з озброєнням. Загрозлива концентрація російських військ біля України продовжує зберігатися, однак така ситуація вже спостерігається декілька років і наразі контрольована, про це заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у коментарі Укрінформу. Потрібно дотримуватися зваженої тональності у медіа та продовжувати санкційний і дипломатичний тиск на РФ, додав він.


Економіка

Ціна на акції Facebook різко впала і потягнула за собою ринок акцій технологічних компаній

Технологічні компанії, які допомогли витягнути американський фондовий ринок із глибини пандемічної рецесії у 2021 році, тепер спричинили різкий обвал акцій на ринку. Це сталося після того, як компанія Meta Platforms, що має у власності Facebook, повідомила про зменшення росту кількості користувачів соцмережі та про різке падіння прибутків від реклами, пише Голос Америки. Meta - не єдина технологічна компанія, що зазнала збитків на фондовому ринку у четвер, 4 лютого. Про падіння акцій повідомили також компанія Snap, що має у власності Snapchat; а також компанії Pinterest, Twitter, PayPal, Spotify і Amazon. Акції технологічних компаній переживають зараз низку викликів, зокрема можливе уповільнення економіки, зміни у правилах щодо конфіденційності, посилення регуляторного тиску та виклики, пов'язані із конкурентами, які приваблюють користувачів до нових платформ, таких як TikTok.


Екологія

У США посилюють термінові заходи на захист клімату

Уряд США виділить додаткові 1,15 мільярдів доларів на заходи зі скорочення витоків метану зі старих свердловин в рамках оголошеного президентом Джо Байденом Плану дій США зі скорочення викидів метану. Про це йдеться на сайті Білого дому. Раніше 4,7 млрд доларів були спрямовані на програму санації нафтогазових свердловин, які до того ж створять добре оплачувані профспілкові робочі місця та сприятмуть відродженню економіки нафто- і газовидобувних регіонів, особливо серед сильно постраждалих громад. Право на це фінансування в країні отримають 26 штатів, які мають документально підтверджені закинуті свердловини. Крім того передбачається виділення фінансування в інших галузях, яке також спрямовуватиметься на скорочення викидів метану.


Авто – мото

У США будують дорогу, яка зможе заряджати авто

У Детройті будується ділянка дороги протяжністю 1,6 км, яка зможе заряджати електромобілі під час руху - якщо власники встановлять спеціальний приймач. Про це пише businessinsider. Штат Мічиган планує виділити 1,9 мільйона доларів на проект, який за словами компанії, буде повністю запущений до 2023 року. Проїжджа частина заряджатиме електромобілі незалежно від того, чи знаходяться вони в русі або на зупинці, за допомогою процесу, що називається індуктивною зарядкою, який використовує магнітну частоту для передачі енергії від металевих котушок, закопаних під дорогою, до спеціального приймача на електромобілі. За оцінками аналітиків, встановлення спеціального приймача коштуватиме від 3000 до 4000 доларів. Проте у компанії сподіваються наблизити ціну до 1000–1500 доларів.


Діаспора

Як українець, який працює в НАСА, став організатором артвечірок

Киянин Євгеній Склянський двадцять років займається оптимізацією польотів ракетних установок, та чоловік завжди у собі відчував потяг до творчості. Так, він з партнерами заснував платформу “Хроматика”, яка організовує вечірки для молодих музикантів, художників і танцюристів Лос-Анджелеса, які прагнуть аби їх помітили. Серед них і ті у кого є українське коріння, передає Голос Америки. Вдень Склянський працює у центрі НАСА, а ввечері займається шоу бізнесом. Євген переїхав до США у 90-х роках, щойно закінчивши перший курс київського політеху. Продовжив навчання в новій країні та згодом побудував успішну кар'єру в НАСА. За минулий рік Хроматика організувала 5 заходів. Поки що перебуває у фінансовому мінусі, каже Євген. Втім, планує разом з однодумцями заснувати у Каліфорнії однойменний багатокультурний фестиваль.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Маколей Калкін планує зняти документальний серіал про свою кризу середнього віку

Зірка культових святкових фільмів “Один вдома” Маколей Калкін зніме документальний фільм про власний досвід переживання кризи середнього віку. Шоу матиме відповідну назву - "Криза середнього віку Маколея Калкіна". Про це повідомляє видання Vеriety. Ідея створення телепроекту з'явилася у актора минулого року. Коли йому виповнилося 40 років, він написав про це в Twitter і запитав у передплатників порад про те, як впоратися з труднощами. В рамках нового шоу актор відправиться в подорож по різних країнах, щоб розібратися у своєму ставленні до старіння, батьківства і шлюбу або партнерства. Так, за його словами, він сподівається не допустити, "щоб нестримні веселощі стали пережитком молодості".


Погода

У понеділок, 7 лютого, у Чикаго майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Після нічного дрібного дощу, решта дня пройде без опадів. На стовпчиках термометрів до – 3°С.

В Україні хмарно, на Закарпатті сильні пориви вітру, подекуди невеликий мокрий сніг та дощ. На всій території плюсова температура від 1 до 6° тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

6 views0 comments

Comments


bottom of page