top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/04/2021

Updated: Feb 4, 2021


Політика

У Сенат США внесли законопроєкт про санкції за отруєння й арешт Навального

Двопартійна група сенаторів США внесла на розгляд верхньої палати Конгресу законопроєкт «Про притягнення Росії до відповідальності за зловмисну діяльність». У ньому, зокрема, пропонується накласти адресні санкції на російських офіційних осіб, причетних до отруєння опозиціонера Олексія Навального і до розробки в Росії бойової отруйної речовини «Новачок», передає Радіо Свобода. Законопроєкт також передбачає, що президент і державний секретар мають подати до Конгресу дві доповіді – про обставини вбивства в 2015 році в Москві опозиціонера Бориса Нємцова і про «особисте багатство» президента Росії Володимира Путіна і його родичів.


Економіка

Радники Білого дому стурбовані безробіттям у США

У середу два провідних економіста Білого дому Джаред Бернстін і Хізер Боуші застерегли проти надмірно оптимістичної інтерпретації оприлюднених раніше економічних прогнозів Бюджетного управління Конгресу і закликали до негайних дій, покликаних відвернути небезпеку стійкого та тривалого безробіття в США, повідомляє Reuters. За оцінками Бюджетного управління, цього року у країні буде 7 мільйонів безробітних. Саме тому на думку економістів необхідно терміново прийняти запропонований президентом Джо Байденом пакет економічної допомоги на суму 1,9 трильйона доларів. Якщо цього не станеться, Бернстін каже, США матимуть на 4 мільйони менше робочих місць; повернення до повної зайнятості займе на рік довше; рівень безробіття серед чорношкірих буде дуже високим, та ін.


Соціум

Більшість українців підтримує перехід сфери обслуговування на українську: опитування

Більшість українців - майже 62% - підтримують перехід сфери обслуговування на українську. Такі дані всеукраїнського опитування громадської думки Київського міжнародного інституту соціології. Не підтримують – 34%, а ще 4,2% не визначилися зі своєю думкою. Згідно з даними дослідження, найбільше цю норму підтримують жителі Заходу і Центру України, найменше – жителі Сходу. На Півдні думки розділилися майже порівну. На Донбасі за обслуговування українською виступають майже 60%, не хочуть чути державної мови у крамниці, лікарні чи банку - 32%. Нагадаю, в Україні 16 січня, набула чинності стаття мовного закону, відповідно до якої всі заклади обслуговування зобов'язані надавати послуги та інформацію державною мовою.


Технології

У Zoom придумали, як утримати популярність після виходу людей в офіси

Сервіс для відеоконференцій Zoom додасть функцію віртуальної приймальні, аби втримати популярність з виходом людей з дистанційного формату роботи, повідомляє СNBC. Така функція дозволить людям реєструватися у адміністраторів приймалень офісів без фізичного контакту. Щойно людина заходить до офісу, вона може розпочати дзвінок з адміністратором через монітор з камерою та динаміком. Таким чином одна людина може контролювати декілька поверхів чи будівель, при цьому вона не мусить залишатися в офісі. Представники Zoom очікують, що у майбутньому компанії працюватимуть у сумісному режимі дистанційної та офісної роботи, та шукають шляхи задовольнити відповідний попит.


США, Ілліной, Чикаго

Нові імміграційні укази Байдена

Джо Байден напередодні підписав одразу три накази у сфері імміграції. Вони покликані найперше возз'єднати дітей із батьками-іммігрантами, яких розлучили під час перетину кордону, відбудувати дієву систему пошуку притулку для біженців і відновити можливості для іноземних працівників і студентів у США, передає Голос Америки. Накази хоч і не мають негайної дії, мають переглянути дії попередньої адміністрації і змінити імміграційну політику США. Президент Джо Байден заявив що «не створює нових законів, а усуває погану політику». За адміністрації Дональда Трампа близько 5 тис. дітей розлучили з їхніми батьками під час перетину кордону, починаючи з літа 2018. Понад 600 дітей чекають возз'єднання.


Діаспора

В СКУ привітали Епіфанія з річницею інтронізації

Світовий конґрес українців (СКУ) і світова українська діаспора привітали митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Православної Церкви України Епіфанія з нагоди річниці його інтронізації та дня народження. «Запевняємо, СКУ буде продовжувати підтримку Православної Церкви України та її вірян, українців по всьому світі», - зазначається у вітанні на Фейсбук-сторінці СКУ. 3 лютого 2019 року, у Софії Київській, під час божественної літургії пройшла церемонія інтронізації предстоятеля автокефальної помісної православної церкви в Україні Епіфанія. Церемонія інтронізації завершила усі процедури, які утверджували автокефалію УПЦ.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Спортивна драма «Пульс» взяла дві головні нагороди на кінофестивалі у США

Український фільм «Пульс» отримав дві нагороди на кінофестивалі Flathead Lake International Cinemafest (FLIC) у Полсоні, штат Монтана, США – у номінаціях "Найкращий фільм" та "Найкращий режисер".Про це повідомив продюсер стрічки Єгор Олєсов у Фейсбуці. На фестивалі відбулася світова прем’єра стрічки, а фільм був ушанований відкривати конкурсну програму. Також продюсер зазначив, що напередодні, 1 лютого, режисер картини Сергій Чеботаренко отримав дві головні нагороди кінофестивалю. “Пульс” – біографічна спортивна драма, що ґрунтується на реальній історії української чемпіонки легкоатлетки Оксани Ботурчук. Картина розповідає про юну українську легкоатлетку, яка живе в маленькому містечку та має велику мрію — потрапити на Олімпійські ігри.


Погода

У четвер, 4 лютого, у Чикаго погода буде похмурою. Удень і ввечері буде йти сильний дощ зі снігом. На стовпчиках термометрів +2…+3°С.

В Україні також хмарно, місцями буде дощ. При цьому температура вдень підніметься до 5 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Kommentare


bottom of page