top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/03/2022

Updated: Feb 3, 2022


Політика

США відправляють 2 тисячі додаткових військових у Польщу та Німеччину на тлі російської загрози

Пентагон оголосив про відправлення додаткового військового контингенту до трьох європейських країн НАТО. Ці плани раніше анонсував президент США Джо Байден. За повідомленням міноборони США, до Польщі й Німеччини у наступні кілька днів буде відправлено додатково 2000 військовиків. "Ці сили треновані й оснащені для різноманітних місій, щоб протистояти агресії, запевнити та захистити наших союзників у цей час підвищеного ризику", - йдеться у заяві Пентагону. При цьому тисячу військовиків Пентогон перемістить із Німеччини до Румунії. "Ці сили не братимуть участі у бойових діях в Україні. Це не постійна дислокація. Це відповідь нинішнім умовам. Ми змінюватимемо нашу присутність із тим, як ця ситуація розвиватиметься", - підкреслено у заяві Міністерства оборони США.


Соціум

Ексрадник Білого дому позивається до оточення Трампа через залякування

Підполковник Сухопутних військ США у відставці, колишній представник Ради з національної безпеки при президенті США Олександр Віндман подав судовий позов до особистого адвоката експрезидента Трампа - Руді Джуліані та Трампа-молодшого, звинувативши їх та інших представників попередньої адміністрації Білого дому у змові із метою залякування. Про це повідомляє CNN. Віндман, який має українське коріння, був провідним свідком у процесі щодо імпічменту президента Дональда Трампа. На слуханнях у Конгресі він визнав, що двічі засвідчував стурбованість стосовно кроків адміністрації Трампа по відношенню до України. Улітку 2020-го Віндман заявив, що залишає службу у Збройних силах США. Його адвокат тоді сказав, що він став жервою "кампанії тиску, залякувань та помсти" після свідчень у процесі імпічменту. У позові йдеться, що Віндман хоче відшкодування, розмір якого не вказується.


Економіка

Торік ринок віртуальної нерухомості сягнув 500 мільйонів доларів

Продажі віртуальної нерухомості у 2021 році у чотирьох найбільших метавсесвітах сягнули 501 млн дол. Про це пише CNBC із посиланням на дані MetaMetric Solutions. Очікується, що цього року продажі можуть подвоїтися. У січні продажі вже перевищили 85 млн доларів - за прогнозами, такими темпами продажі можуть досягти майже 1 млрд доларів цього року. Водночас у звіті BrandEssence Market Research йдеться, що ринок нерухомості метавсесвіту зростатиме на 31% найближчі 7 років. Зокрема, Republic Realm заплатила рекордні 4,3 млн доларів за землю на найбільшій платформі нерухомості метавсесвіту Sandbox. Компанія розробляє 100 островів - Fantasy Islands, з власними віллами та ринком човнів і водних мотоциклів.

При цьому, 90 островів продали в перший же день за 15 тис доларів кожен, а деякі виставили на перепродаж більше ніж за 100 тис доларів.


США, Ілліной, Чикаго

США запропонували призначити послом в Україні Бріджит Брінк

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив, що США запропонували призначити послом в Україні Бріджит Брінк. Київ вже отримав відповідний запит і у МЗС розпочали процедуру погодження її кандидатури. Посада посла США в Україні є вакантною вже понад два роки. Це сталося після того, як у 2019 році президент США Дональд Трамп зі скандалом відкликав посла Марі Йованович з посади голови дипмісії у Києві через звинувачення на її адресу від адвоката Трампа Руді Джуліані. Тоді конгресмени-демократи назвали дострокове звільнення Йованович ганебним і політично мотивованим, передає ВВС. З того часу місію в Києві очолювали повірені у справах України. Бріджит Ен Брінк вже 25 років працює у дипломатичній службі США. Їй довелося працювати у непростих американських дипмісіях у Європі, на Кавказі та в Центральній Азії.

Авто – мото

Tesla відкликає 54 тисячі авто у США для налаштувань автопілота

Автовиробник Tesla відкликає майже 54 тисячі електромобілів в США для зміни налаштувань автопілота. Про це повідомляє Reuters. Програмне забезпечення автопілота дає змогу проїжджати перехрестя без зупинки за певних умов, тоді як місцеве законодавство зобов’язує робити такі зупинки. У компанії заявили, що станом на 27 січня невідомо про будь-які претензії щодо гарантії, аварії, травми або смертельні випадки, пов’язані з проблемою. За словами Ілона Маска, жодних проблем з безпекою не виникало.

"Автомобіль просто сповільнювався до 2 миль на годину та продовжував рухатися вперед, якщо було чітко зрозуміло, що на шляху нема ні автомобілів, ні пішоходів", - сказав CEO компанії.


Здоров`я

Світ без онкологій: як змінилися показники смертності від раку в Україні та США

За останні 30 років смертність від раку в Америці знизилася на 32%, передає Американське онкологічноге співтовариство. “Цей успіх пояснюється, багато в чому, тим, що курців стало менше, що призвело до зниження захворюваності на рак легенів та іншими видами раку, пов'язаними з курінням. Прискорення зниження рівня смертності від раку говорить про силу профілактики, скринінгу, ранньої діагностики, лікування і загальних намірів і потенціалу жителів країни наблизитися до "світу без раку", — йдеться в повідомленні. Проте рак продовжує залишатися другою найпоширенішою причиною смерті в США після серцево-судинних захворювань. Також, згідно з дослідженнями, щонайменше 42% нових випадків раку потенційно можна запобігти. З них 19% викликаних курінням, і не менше 18% через поєднанням надмірної маси тіла, вживання алкоголю, поганого харчування і відсутності фізичної активності.


Цікаве

День бабака: канадські "метеорологи" дали суперечливі прогнози

Два найвідоміші канадські «бабаки - метеорологи" дали суперечливі прогнози щодо настання весни. Так, Віллі із Онтаріо передбачив іще шість тижнів зими, хоча Сем із Нової Шотландії очікує ранній прихід весни, передає "Укрінформ". Цього року знову обидві церемонії відбувалися онлайн без присутності аудиторії та запуску святкових феєрверків. Своєю чергою американський бабак Філ теж навіщував, якої погоди слід очікувати в найближчі місяці. Послухати прогнози гризуна в місті Панксатоні прийшли тисячі людей. Поблизу будиночку Філа у вигляді пенька влаштували цілий концерт, а тоді постукали до нього в двері. Але Філ розбив надії американців на ранню весну - коли вийшов, таки побачив свою тінь, і таким чином, за його прогнозами, зима затягнеться й триватиме щонайменше шість тижнів.


Погода

У четвер, 3 лютого, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Сніг йтиме весь день, щоправда до вечора стане слабшим. На стовпчиках термометрів -4…-5°С.

В Україні похолодає та буде хмарно. Подекуди помірний мокрий сніг та дощ. Вдень температура повітря буде близько нуля.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

4 views0 comments

Comentários


bottom of page