top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/01/2022


Політика

За результатами Радбезу ООН - Росія так і не пояснила своїх дій навколо України

У понеділок, 31 січня, у Нью-Йорку в штаб-квартирі ООН відбулось відкрите засідання Ради Безпеки ООН щодо військового нарощування РФ навколо України. Його метою було отримати чітке пояснення від росіян щодо їхніх дій, які дестабілізують ситуацію, однак вони не надали жодних конкретних відповідей. Про це заявила в понеділок за результатами зустрічі Радбезу постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, повідомляє Укрінформ. Водночас, за її словами, засідання Радбезу однозначно підтвердило, що переважна більшість країн – навіть ті, хто утримався під час голосування щодо порядку денного – чітко виступили за важливість виконання Статуту ООН. І передусім це стосується непорушності кордонів. Вона також висловила сподівання, що Росія все ж продовжить шлях дипломатії, «щоби Україна могла почуватися комфортно та безпечно у своїх кордонах».


Соціум

Указ про армію, «Нормандія» та заклик до єдності – головне з виступу президента України Володимра Зеленського у Верховній Раді

Президент України Володимир Зеленський сьогодні виступив у парламенті під час відкриття сьомої сесії Верховної ради. У своєму зверненні президент закликав до єдності всіх гілок влади та зазначив, що економіка країни стабілізується, а фінансовий світ оцінює майбутнє України з оптимізмом. Говорячи про опалювальний період Зеленський запевнив, що в Україні достатньо запасів газу та вугілля. Президент заявив про розблокування роботи у нормандському форматі та анонсував новий союз України, Британії та Польщі. Також Володимир Зеленський підписав указ про зміцнення обороноздатності України і привабливості військової служби, який передбачає збільшення грошового забезпечення військових, перехід України до засад професійної армії, розробка концепції житлового забезпечення військових, збільшення протягом трьох років чисельності ЗСУ на 100 тисяч осіб професійної армії та інші заходи.


Економіка

Україна вперше здійснила імпорт газу з Угорщини

Україна вперше в історії почала фізичний імпорт природного газу з Угорщини. Про це заявив 1 лютого генеральний директор компанії "Оператор ГТС України" Сергій Макогон, пише "Європейська правда". Раніше система ГТС могла працювати тільки у напрямку з України до Угорщини. Завдяки проведеним технічним заходам була створена можливість транспортування газу в обох напрямках", - повідомив Сергій Макогон. Він зазначив, що угорський напрямок тепер є другим після Словаччини гарантованим маршрутом постачання газу в Україну навіть у разі відсутності транзиту. Нагадаємо, у вересні Угорщина попри критику України підписала новий довгостроковий договір про постачання газу з Росією. З 1 жовтня "Газпром" припинив транзит газу в Угорщину через Україну.


США, Ілліной, Чикаго

Джо Байден визначився з кандидатурою на пост посла в Україні

Президент США Джо Байден хоче призначити послом в Україні Бріджит Брінк, яка наразі представляє Вашингтон у Словаччині. Про це повідомляє CNN із посиланням на свої джерела. Україна схвалила кандидатуру Бріджит Брінк на посаду посла США, повідомляє телеканал СBS News з посиланням на двох українських чиновників. Отримання схвалення є стандартною процедурою під час вибору послів і зазвичай може зайняти від кількох днів до тижнів. США не мають постійного посла в Україні з 2019 року, коли відкликали експосла Марі Йованович. Наразі в американському посольстві в Києві посаду тимчасової повіреної у справах Штатів займає Крістіна Квін.


Туризм

Туристичні та інші неімміграційні візи до США можуть суттєво подорожчати

Адміністрація президента Джо Байдена пропонує підвищити збори за майже всі неімміграційні візи до США. Туристичні візи B1 і B2, а також студентські візи F, M, J зростуть у ціні із $160 до $245, робочі візи типів H, L, O, P, Q та R подорожчають із $190 до $310. Держдеп очікує, що нові ціни почнуть діяти із вересня цього року. Нові збори, за твердженням посадовців, допоможуть привести у відповідність розмір збору та вартість робочої сили, що йде на оброблення документів. Але критики змін кажуть, що при цьому влада не вирішує питання пришвидшення процесу видачі віз, що потенційно може означати менше туристів та студентів, що приїздять до США, в умовах, коли через пандемію туристичний потік до країни уже на рекордно низькому рівні, зокрема, через зростання термінів розгляду документів на видання віз, передає Голос Америки. Законопроект про спрощення й пришвидшення оформлення документів - і досі на розгляді у Конгресі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Dolce & Gabbana відмовляється від натурального хутра

Італійський дім моди Dolce & Gabbana оголосив, що цього року відмовляється від використання натурального хутра для створення своїх колекцій на користь альтернативних матеріалів. Про це йдеться у заяві керівника групи з комунікацій та маркетингу у D&G Феделі Узаї, повідомляє Vougue Business. «Вся система моди відіграє важливу роль у соціальній відповідальності, яку необхідно пропагувати та заохочувати: ми будемо інтегрувати інноваційні матеріали в наші колекції та розвивати екологічно безпечні виробничі процеси, водночас зберігаючи робочі місця та ноу-хау ремісників… Більш стійке майбутнє не може передбачати використання хутра тварин», – заявив він. Заяву дому моди вже привітали міжнародні організації зоозахисників. Раніше модні будинки Saint Laurent і Brioni заявили, що не використовуватимуть натуральне хутро під час підготовки осінніх колекцій 2022 року.


Погода

У віторок, 1 лютого, у Чикаго хмарна погода буде триматися до самого вечора. З середини дня йтиме дощ. Температура повітря до +6°С.

В Україні буде прохолодно, але без істотних опадів. Вдень температура повітря буде від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

7 views0 comments

Comments


bottom of page