top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 02/01/2021



Політика

Держдеп засудив застосування сили проти протестувальників у Росії

Сполучені Штати засуджують застосування сили проти протестувальників і журналістів у Росії другий тиждень поспіль, йдеться в заяві Державного департамента США 31 січня. Державний департамент закликає російську владу звільнити затриманих за «здійснення своїх прав людини», в тому числі – російського опозиціонера Олексія Навального. За даними центру «ОВД-Інфо», загалом під час протестів 31 січня затримали понад 2 тисяч людей. Акції 31 січня відбулись за тиждень після перших масових протестів в Росії на підтримку опозиційного політика Олексія Навального 23 січня. Його заарештували на 30 діб після повернення з Німеччини.


Економіка

Американські родини гуртом заощадили майже півтора трильйона доларів за 9 перших місяців 2020 року

Американські родини гуртом заощадили майже півтора трильйона доларів за дев’ять перших місяців 2020-ого року. Це вдвічі більше, ніж за той самий період 2019-ого. Такі дані подає Berenberg Economics. А у грудні вперше за 3 місяці зріс і колективних дохід американських родин, повідомляє The Wall Street Journal. Економісти кажуть, через пандемію більшість родин не мали змоги витрачати кошти на ресторани, подорожі та концерти. Відтак коли обмеження почнуть потроху знімати саме витрати американських родин забезпечать потужне зростання економіки США. Економісти нагадують, попри те, що загальна картина заощаджень виглядає позитивно, багато американських родин досі у фінансовій скруті. Рівень безробіття лишається вдвічі більшим, ніж у лютому 2020.


Соціум

Папа Римський вирішив запровадити День бабусь та дідусів

Папа Римський Франциск повідомив про намір запровадити день для вшанування бабусь та дідусів. Про це понтифік написав у Twitter. “Бабусі та дідусі є сполучною ланкою між поколіннями, щоб передавати молодим досвід життя та віру. Тому я вирішив встановити Всесвітній день бабусь і дідусів та людей похилого віку, який буде проводитись щороку в четверту неділю липня”, — повідомив Папа Римський. Неофіційний День дідусів та бабусь відзначається з 2009 року. Його запропонували нідерландські квіткарі разом із традицією у цей день дарувати стареньким живі квіти в горщиках. За прогнозами ООН до 2050 року кожна шоста людина на планеті буде віком 65 років та старше. У Європі та Північній Америці цей показник становитиме — кожну четверту особу.


Авто – мото

Тюнінг найвищого гатунку: Mansory випустила 720-сильний G-Class

Капот, бампери, корпуси дзеркал заднього виду, декоративні заглушки під капотом, рульове колесо - все з карбону. В тюнинг- ательє Mansory, що займається модифікацією автомобілів класу «Люкс» оздобили новітній Mercedes-AMG G 63. Крім 720 коней під капотом, автівка може похизуватись обробкою стелі типу «зоряне небо» як у Rolls-Royce, колір якої можна міняти за допомогою пульта дистанційного керування на зелений, синій або червоний. Навіть заводський G-Class коштує як люксові марки: початковий G 350 d - дизельна «шістка», 249 к.с. стартує від 150 тис. доларів. За бензиновий G 500 з мотором V8, та потужністю у 422 к.с. доведеться викласти мінімум 160 тис. доларів, за G 63 від 225 тис.


США, Ілліной, Чикаго

Штат Флорида вживає жорстких заходів, аби зупинити “вакцинний туризм”

Понад мільйон людей отримали вакцину проти коронавірусу у Флориді. Ін`єкція безкоштовна і може бути надана у спеціально обладнаних пунктах вакцинації – це великі торговельні центри, аптеки і навіть супермаркети, передає Голос Америки. До сьогодні, щоб отримати вакцину достатньо було показати документ із датою народження. Відтепер правила змінились, аби отримати щеплення необхідно надати документи, що посвідчують особу та місце проживання у штаті. Причини нової вимоги – так званий «вакцинний туризм». За даними Департаменту охорони здоров’я штату, близько 40 тис. людей, які отримали вакцину, насправді не проживають у штаті. Через брак регулювань, до Флориди почали масово їхати мешканці інших штатів, аби отримати щеплення. У Флориді, як і в багатьох інших штатах не вистачає вакцини. Тож, нині влада штату вживає жорстких заходів, аби, перш за все, захистити своїх мешканців.


Діаспора

У Канаді закликали українців вказувати правдиву інформацію у візових заявах

Україна поки не відповідає критеріям уряду Канади стосовно запровадження безвізового режиму; для їх досягнення передусім треба зменшити кількість відмов у візах, які трапляються, у тому числі, через надання неправдивої інформації. Про це розповіла президентка Конгресу українців Канади (КУК) Олександра Хичій. «Причини цих відмов слід розглядати окремо, але колишній посол Канади в Україні Роман Ващук не раз закликав людей бути чесними при поданні візових заяв. Не треба їх прикрашати й щось додумувати. Якщо ти – таксист, то не кажи, що працюєш президентом транспортної компанії. Неправдиві заяви одразу отримують відмову», - зазначила президентка Конгресу українців Канади.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У США втретє скасували наймасштабніший музичний фестиваль Coachella

Один із найбільших музичних фестивалів світу Coachella, який проходить у місті Індіо, штат Каліфорнія, скасували. Він мав відбутись від 9 до 18 квітня, проте подію втретє відклали через побоювання спалаху захворюваності на коронавірус. Зазвичай, щодня захід відвідує понад 100 тисяч людей з різних куточків світу. Про це повідомив представник системи охорони здоров'я округу Ріверсайд у штаті Каліфорнія Кемерон Кайзер на сторінці в Twitter. Також скасовано мистецький фестиваль Stagecoach, заплановані на квітень 2021 року. Торік захід скасували вперше за 20 років, зазначивши, що захід відбудеться цього року.


Погода

Перший день лютого у Чикаго обіцяє бути хмарним, кажуть синоптики. Втім опадів не передбачають. Вдень на стовпчиках термометрів -1°С.

Україну засипатиме снігом, у південних областях заливатиме дощем. На дорогах ожеледиця. Вдень від 3 до 6 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

تعليقات


bottom of page