top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/31/2022


Політика

Британія розглядає можливість «значного» розміщення військ у Східній Європі – Джонсон

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що ситуація на українському кордоні викликає «все більше» занепокоєння. «Продовжую закликати Росію брати участь у переговорах і уникати необдуманого і катастрофічного вторгнення», – написав він у твітері 30 січня. Очікується, що цього тижня Британія опублікує новий закон, який розширить економічні санкції проти Росії, якщо вона вирішить вторгнутися в Україну, передає Голос Америки. Прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Велика Британія розглядає можливість «значного» розміщення військ, військових кораблів і винищувачів у Східній Європі, щоб протистояти «ворожості Росії» щодо України, повідомляє Reuters. Борис Джонсон цього тижня відвідає Україну. Як повідомляє "Європейська правда", візит підтвердив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі українського телеканалу.


Соціум

Медсестри з Нью-Йорка, ймовірно, заробили 1,5 мільйона доларів на підробці COVID- сертифікатів

Американські правоохоронці арештували двох медсестер із передмістя Нью-Йорка за ймовірне виготовлення підроблених сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. Слідчі кажуть, медсестри також вносили неправдиву інформацію про щеплення у базу даних імунізації Нью-Йорка, передає Голос Америки. За фальсифікування карток для дорослих вони, брали по 220 доларів, за підробні довідки для дітей - по 85 доларів, й у цілому таким чином вони заробили понад 1,5 мільйони доларів. Минулого тижня також стало відомо, що ФБР проводить розслідування щодо приватної компанії, яка проводила тестування на коронавірус Center for COVID Control й отримала за це 124 мільйони доларів відшкодування із федеральних коштів за програмою, яка гарантує безкоштовне тестування на COVID-19 для жителів США.


Економіка

З 1 лютого в Україні подорожчають пластикові пакети

З 1 лютого в Україні набуде чинності постанова, яка встановлює мінімальні ціни на пластикові пакети. Так в уряді хочуть зменшити обіг пластику. Про це йдеться на сайті Мінекономіки. За даними міністерства, у середньому кожен українець щороку використовує 500 пластикових пакетів. Попри те, що вони зазвичай слугують лише декілька хвилин, вони розкладають понад століття та забруднюють довкілля. Тож щоб зменшити обіг пластику та покращити екологічну ситуацію, вирішили ввести мінімальні ціни на пластикові пакети. На пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів вони становитимуть від 2 до 3 гривень. З 10 грудня 2021 року в Україні вже заборонили безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. Замість них радять використовувати біорозкладні.


США, Ілліной, Чикаго

Через сніговий шторм у США скасовано близько 1300 авіарейсів

Близько 1300 авіарейсів було скасовано, ще 480 було затримано у США в перші години неділі, коли на північний схід країни обрушився сильний зимовий шторм, повідомляє агентство Reuters. У кількох штатах оголошено надзвичайний стан у зв'язку зі штормом, який сформувався в Атлантичному океані в районі Північної та Південної Кароліни і, як очікується, і далі нестиме снігопади, просуваючись на північ до штату Мен. У суботу зимовий шторм обрушив на деякі райони понад 60 сантиметрів снігу, що призвело до скасування тисяч рейсів та змусило губернаторів Род-Айленду та інших штатів обмежити доступ до доріг. За даними сайту PowerOutage.us, у Массачусетсі близько 56 тисяч споживачів залишалися без електрики в ніч на неділю.


Наука

Компанія Toyota створює пасажирський місяцехід із роботизованою рукою

Автовиробник Toyota спільно з японським агентством аерокосмічних досліджень розробляють пілотований транспортний засіб для дослідження поверхні Місяця. Місяцехід назвали Lunar Cruiser, за аналогією з популярним позашляховиком, та планують відправити на Місяць до 2030 року, пише Associated Press. У компанії Toyota заявили, що хочуть зробити космічний транспорт таким же безпечним, які і їх позашляховики. За словами розробників, основна ідея полягає в тому, що люди зможуть "їсти, працювати, спати та спілкуватися один з одним на Місяці, не виходячи з Lunar Cruiser". Також Toyota уклала контракт з компаніє , яка розробила для місяцехода роботизовану руку, яка дозволить йому захоплювати та підіймати предмети у космосі. Руку оснастять змінними насадками для роботи з різними інструментами.


Діаспора

Діаспора у Канаді сформувала комітет для координації допомоги Україні

Конгрес українців Канади та Канадсько-українська фундація створили Комітет гуманітарного порятунку для підтримки України у разі російського вторгнення. Про це повідомила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій, передає Укрінформ. За її словами, комітет гуманітарного порятунку створено для «формалізації погодженого підходу до швидкого й ефективного надання гуманітарної допомоги тим, хто її потребує в Україні, та реагування на будь-яку подальшу агресію Росії». «Комітет працюватиме із канадсько-українською громадою по всій Канаді, аби знизити дублювання зусиль, підвищити ефективність», – розповіли в організації. Основні зусилля новостворений комітет приділятиме наданню гуманітарної допомоги у таких сферах, як підтримка переміщених осіб, медична опіка, тимчасовий притулок і продовольча безпека.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Мей Маск знову вийшла у світ у костюмі українського бренду

Мей Маск, мати відомого підприємця Ілона Маска, вкотре продемонструвала свою любов до українських брендів. 73-річна модель з'явилася на заході у костюмі від дизайнерки Маріанни Сенчіної. Я завжди захоплювалася сильними активними жінками, які у будь-якому віці живуть так, як забажають, і Мей, безумовно, одна з них. Думаю, що завдяки її виходу наш бренд отримав нове прочитання: ще класичніше та елегантніше", - сказала дизайнерка. Мей Маск неодноразово демонструвала громадськості, що любить виходити у світ у вбранні від українських дизайнерів. Наприклад, на заході в Досі зірка з'явилася в яскравій сукні-вишиванці, творцем якої є дизайнерка Юлія Магдич. "Чудова Мей Маск у нашій сукні", - написала тоді Магдич у своєму Instagram.


Погода

У понеділок, 31 січня, у Чикаго cонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів від 0 до 1 градуса тепла.

Сніг, ожеледиця та незначні морози – такою буде погода в Україні. Добова температура від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express



10 views0 comments

Comments


bottom of page