top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/29/2021

Updated: Jan 29, 2021



Політика

Дональд Трамп візьме участь у слуханнях щодо імпічменту - ЗМІ

Колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп все-таки візьме участь в офіційних слуханнях щодо імпічменту, повідомляє телеканал NBC News, посилаючись на власні джерела. Вони повідомляють, що ексглава Білого дому звернеться до законодавців у письмовій формі, проте особисто на слуханнях з’являтися не буде. Вже достеменно відомо, що 45-й президент починає формування своєї команди юристів, яку очолить адвокат Бутч Бауерс. Саме вони намагатимуться зробити все можливе, аби Сенат не відсторонив президента від політичного життя.


Економіка

Економіка США впала на 3,5% в 2020 році

У США, найбільшій економіці світу, зареєстрували падіння ВВП на 3,5% в 2020 році, рік до року. Такі дані оприлюднило Міністерство торгівлі США у четвер. Це перше річне падіння ВВП зафіксоване в країні з 2009 року, коли економіка скоротилась на 2,5% на тлі фінансової кризи після 11 років зростання. Це також найгірше падіння зафіксоване з післявоєнного 1946 року, зауважують оглядачі. Як відзначив голова Федерального Резерву Джером Пауелл, темпи відновлення американської економіки залежатимуть від того, наскільки швидко вдасться подолати пандемію.


Здоров`я

У США підтвердили перші випадки південноафриканського COVID-штаму

У США в штаті Південна Кароліна виявили перші випадки зараження південноафриканським штамом коронавірусу. Про це повідомляє ABC27. Ці два випадки були виявлені у дорослих людей із різних частин штату і, схоже, не пов’язані між собою. Жоден із заражених людей не бував нещодавно за кордоном. Тож існують вагомі підозри через це, що в штаті є ще випадки зараження саме таким штамом коронавірусу. Згідно з даними Європейського регіонального бюро ВООЗ, на сьогодні в 33 європейських країнах зафіксовано випадки зараження британським штамом COVID-19, а в 16 - епізоди інфікування штамом, виявленим в ПАР.


Авто – мото

Nissan до 2030 року повністю перейде на електромобілі

Корпорація Nissan поділилася своїм баченням майбутнього компанії під час токійського авто шоу, повідомляє Reuters. На ключових ринках Японії, Китаю, США та Європи до 2030 року компанія буде продавати виключно автомобілі на електриці. Для цього корпорація інвестуватиме в розвиток твердотільних акумуляторів і продовжувати роботу над фірмовою технологією e-POWER. До 2050 року в компанії планують стати нешкідливими для навколишнього середовища. Усі викиди від виробництва автомобілів будуть компенсуватися установкою поновлюваних джерел енергії та відтворення лісів. Також в компанії озвучують плани використовувати більше вторсировини при виробництві.


США, Ілліной, Чикаго

Facebook виплатить 340 доларів кожному з понад півтора мільйона користувачів Іллінойсу

Кожен з більш ніж півтора мільйона користувачів Facebook в Іллінойсі отримає близько 340 доларів у рамках врегулювання справи про порушення закону штату. Соцмережа збирала дані користувачів, розпізнаючи їх обличчя без отримання на те згоди. 2015 року одразу троє жителів Іллінойсу подали позов проти Facebook. Суддя, який розглядав справу в федеральному суді Каліфорнії, затвердив остаточне рішення через 6 років після початку судового розгляду. Про це розповідає видання Ars Technica. Facebook погодився на врегулювання з виплатою у розмірі 650 мільйонів, з яких частина піде на оплату послуг юристів. Решту розділять приблизно 1,6 мільйона позивачів. Очікується, що ці платежі будуть доставлені через кілька місяців.


Діаспора

Українська підприємиця увійшла до списку топ-100 жінок року за версією BBC

BBC оприлюднила список топ -100 найвпливовіших жінок року, до якого потрапила українська підприємиця Анастасія Волкова. Вона заснувала в Австралії стартап Flurosat, який надає технологічні послуги для аграрного бізнесу у різних куточках світу, повідомиляє BBC-Україна. Сервіс Flurosat працює за підпискою та допомагає фермерам дізнаватися інформацію про стан свого врожаю. Він збирає супутникові знімки полів, фотографії із дронів та на основі аналізу штучного інтелекту радить фермерам, що робити з врожаєм, зокрема дає рекомендації щодо поливу чи використання добрив.


Цікаве

Сенатор Берні Сандерс зібрав майже $2 мільйони на своєму мемові

Продаж сувенірів з фотографією сенатора Берні Сандерса з церемонії інавгурації Джо Байдена допоміг політику зібрати 1,8 мільйона доларів на благодійність, повідомляє Associated Press. Благодійна організація у Вермонті, сенатором якого є Сандерс, направить кошти, зібрані від продажу різної сувенірної продукції, а зокрема футболок, світшотів та стікерів, на допомогу жителям штату. Популярність Сандерсу принесла його випадкова фотографія, зроблена на інавгурації Джо Байдена у Вашингтоні, яка миттєво перетворилася на мем. На ній політик під час урочистої події сидить на окремому стільці в медичній масці, зіщулившись від холоду і сховавши руки у теплі рукавиці, зв’язані та подаровані йому вчителькою початкової школи Вермонта.


Погода

У п’ятницю, 29 січня, у Чикаго ясно буде лише вранці, решту дня буде хмарно, але опадів не очікується. Денна температура близько нуля.

Україну засипатиме снігом, буде хмарно з проясненням, у регіонах стане прохолодніше. Вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


6 views0 comments

Comments


bottom of page