top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/28/2022

Updated: Jan 28, 2022


Політика

Президенти України та США провели другу з початку року телефонну розмову

Президенти України та США провели другу з початку року телефонну розмову, що демонструє глибоку стратегічну співпрацю між двома країнами. Про це повідомляє сайт глави держави. Як зазначається, лідери обговорили конкретні кроки з боку США щодо збільшення фінансової підтримки України – як на двосторонній основі, так і шляхом залучення міжнародних фінансових організацій. Також обговорювалися підсумки нещодавніх перемовин у Номанському форматі на рівні політичних радників. «Джозеф Байден привітав досягнуті домовленості щодо безумовного повернення до режиму припинення вогню. Володимир Зеленський відзначив готовність України до проведення зустрічі в Нормандському форматі на рівні лідерів у найближчому майбутньому», - йдеться в повідомленні.


США заблокують запуск російського газопроводу Північний потік 2, якщо Росія вторгнеться в Україну

США заблокують запуск російського газопроводу Північний потік - 2, якщо Росія вторгнеться в Україну. Про це заявила в четвер, 27 січня, журналістам заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє S&P Global Platts. "Якщо Росія так чи інакше вторгнеться в Україну, Північний потік-2 не запрацює", - заявила Нуланд. Вона додала, що США продовжують вести «рішучі та чіткі переговори» з Німеччиною щодо майбутнього проекту. Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила раніше 27 січня, що санкції проти Північного потоку - 2 стануть частиною відповіді на можливе російське вторгнення.


Економіка

Економіка США показала рекордне зростання з 1984 року

Економіка США впродовж 2021 року зросла на 5,7%, що стало найвищим показником з 1984 року, повідомляє агенція Reuters. У 2020 році економіка країни скоротилася на 3,4%, що стало найбільшим падінням за 74 роки. Звіт міністерства торгівлі США показав, що зростання економіки прискорилося до 6,9% у четвертому кварталі минулого року, оскільки підприємства поповнювали виснажені запаси, щоб задовольнити високий попит на товари. Зростання минулого року було спричинене масштабним фіскальним стимулюванням, а також дуже низькими процентними ставками. Однак до грудня імпульс, напевно, згас на тлі тиску пандемії COVID-19, особливо після появи штаму Омікрон, що сприяло скороченню витрат.


Світ

У Франції проходить загальнонаціональний страйк

У Франції у четвер, 27 січня, було оголошено загальнонаціональний страйк з вимогою підвищити зарплати у різних галузях, про це повідомляє RFI. На заклик профспілок у країні відбудуться близько 170 протестних акцій. На роботу не вийшли працівники різних галузей: від медіа та освіти до транспорту. Вони вимагають збільшення зарплат на тлі рекордної для країни інфляції, яка у грудні у річному виразі становила 2,8%. Профспілки також вимагали дотримання рівності оплати праці жінок і чоловіків та зміни соціальної політики держави. Організатори акцій протесту засудили той факт, що уряд не вдався до серйозного збільшення мінімального розміру оплати праці. Наразі він становить 1 603 євро до виплати податків і соціальних зборів. Із січня його підняли лише на 0,9%.


Авто – мото

Tesla не випускатиме нові моделі електрокарів 2022 року - Ілон Маск

Tesla не збирається проводити презентацію та запускати виробництво нових електричних машин 2022 року, таку заяву зробив Ілон Маск під час звітного заходу, присвяченого підсумкам 2021 року. Усе пов’язано з перебоями в ланцюжках постачання, які сталися знову на тлі епідемії коронавірусу. У той же час Маск не приховав, що цього року хоче випустити більше електрокарів, ніж торік. "Наші власні заводи вже кілька кварталів працюють не на повну потужність, оскільки основним стримуючим фактором стали проблеми у ланцюжку поставок, які, ймовірно, збережуться 2022 року", - йдеться в звіті акціонерів компанії. Раніше повідомлялось, що виробництво електропікапа Tesla Cybertruck та спорткара Tesla Roadster 2 знову відклали: тепер уже на 2023 рік. На такий крок виробник змушений піти, щоб продовжити збільшувати обсяги виробництва і цього року.


Спорт

Едді Хірн каже, що Ф'юрі не хоче битися з Усиком

На фоні чуток про бій між Олександром Усиком і Тайсоном Ф'юрі, Едді Хірн який є промоутером Ентоні Джошуа, заявив, що чемпіон WBC не хоче битися з українцем. У планах Тайсона буцімто зустріч з Ділліаном Уайтом. Він заявив, що британець хоче провести проміжний бій перед зустріччю з Усиком. «Він хоче провести бій у березні, перш ніж вийти на поєдинок за абсолют – я цього не розумію», – сказав Хірн. У п'ятницю, 28-го січня, мають відбутися промоутерські торги щодо поєдинку Ф'юрі – Уайт. Хірн вкотре прокоментував інформацію, що Джошуа може взяти відступні за відмову від реваншу з Усиком. Промоутер запевнив, що для Ентоні важливі не гроші, а шанс битися за звання абсолютного чемпіона світу.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Найбагатший репер у світі анонсував модний показ з безхатьками

Відомий американський репер Канье Вест вирішив влаштувати модний показ за участю бездомних. Про це пише TNZ. Відомо, що музикант тісно співпрацює з брендом Skid Row Fashion Week. Саме з ним він проведе показ. Колекція буде представлена 22 лютого. У показі візьмуть участь бездомні, які співпрацюють з маркою. За словами засновника бренду Девіда Сабастіана, з яким працює Каньє, всі кошти, вторговані від колаборації з музикантом, вони спрямують на допомогу жителям бідного району Лос-Анджелеса СКІД Роу. У цій частині міста бездомних людей наймають для роботи.


Погода

У п’ятницю, 28 січня, у Чикаго протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Майже весь день йтиме сніг, але ближче до вечора він повинен припинитися. Вдень -5…-6°С.

У більшості регіонів України ітиме сніг, у Карпатах - хуртовина. Температура вночі та вдень від 3° морозу до 2° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

9 views0 comments

Comments


bottom of page