top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/28/2021

Updated: Jan 28, 2021


Політика

Канада та Україна створили робочу групи з питань мобільності

Міністр Канади з питань іміграції, біженців та громадянства Марко Мендічіно оголосив про створення з українськими міністерствами закордонних справ та внутрішніх справ нової робочої групи, яка б «визначала та покращувала можливості мобільності для українців, які хочуть прибути до Канади, після зняття обмежень, пов‘язаних з COVID-19 і з забезпеченням цілісності міграційного та візового режимів», йдеться в повідомленні канадського відомства. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що група, серед іншого, працюватиме над спрощенням режиму поїздок громадян України до Канади.


Економіка

Кількість віддалених вакансій в Україні на IT-ринку зросла вчетверо за рік

Кількість відкритих ремоут-позицій в Україні в IT виросла в 4 рази за минулий рік і становила в грудні 40% всіх вакансій на ринку. Про це говорять дані анонімної платформи пошуку роботи в IT і дослідження компанії GlobalLogic. Якщо в січні-лютому 2020 року віддалених вакансій було менше 10%, то в кінці року майже кожна друга відкрита позиція не передбачала роботу в офісі. На збільшення кількості ремоут-вакансій вплинув карантин: компанії перейшли на віддалений режим і навіть відкривають ремоут-позиції в локаціях, де у них немає представництва. Попит на ІТ-спеціалістів в останньому кварталі 2020 виріс на 50%, хоча в квітні він сильно впав. За підсумками року вакансії в сфері інформаційних технологій становили близько 20% всього ринку праці.


Соціум

Діти можуть повертатись до навчання у класах, стверджують американські епідеміологи

В школах США мають діяти протиепідемічні правила, включаючи носіння масок, менша кількість учнів у класах та місцях спільного користування, посилена вентиляція приміщень, часте тестування на COVID-19 для швидкого виявлення хвороби та ізоляції тих, хто захворів, говорять дослідники. Науковці Центрів США з контролю над хворобами (CDC) підтримали поновлення навчання дітей у школах в очному режимі. Таку позицію американські епідеміологи озвучили на основі дослідження шкіл, які працювали у США в очному режимі з осені. Дослідники не виявили свідчень того, що робота шкіл сприяла поширенню епідемії. Результати дослідження було опубліковано у вівторок в Журналі американської медичної асоціації.


Наука

Перша приватна команда проведе вісім днів на МКС

В січні наступного року планується запуск першої приватної команди астронавтів у космос. Щоб провести біля восьми днів на борту Міжнародної космічної станції кожен із учасників сплатить 55 мльйонів доларів. Капсула SpaceX «Дракон» доставить трьох подорожуючих: американця Леррі Коннора, канадця Марка Петі та ізраїльтянина Ейтана Стіббе до МКС. Командувати екіпажем буде колишній астронавт НАСА Майкл Лопес-Алегрія. Мандрівники мають пройти медичну комісію НАСА а також 15-денне тренування. 70-річний Коннор стане другою за віком особою, яка будь-коли побувала в космосі, після Джона Гленна, який здійснив політ в 1998 року у віці 77 років. Всі троє подорожуючих проводитимуть у космосі наукові дослідження для дослідних установ своїх країн.


Здоров`я

Президент Байден оголосив про план збільшити кількість вакцинацій від COVID-19 у США до півтора мільйона в день

Президент Байден оголосив про намір збільшити кількість вакцинацій від COVID-19 у США до 1,5 млн. в день. Адміністрація сподівається вже за три тижні досягти раніше оголошеної цілі в один мільйон щеплень щодня і будуть поступово нарощувати цю цифру. Першими вакцину отримуватимуть визначені категорії населення: лікарі, працівники критично важливих сфер, люди похилого віку та особи в групі ризику. Уже весною вакцину зможуть отримувати усі американці, які забажають, пообіцяв Байден. Від 26 січня всі пасажири, віком від 2-х років мають представити перед вильотом негативний тест нагадує державний департамент США. Всім американським громадянам без особливої потреби не рекомендують подорожувати за кордон.


Діаспора

Що відомо про українське коріння нового держсекратаря США Ентоні Блінкена

Державний секретар США Ентоні Блінкен часто згадує про те, що його родичі емігрували до США з території України. А якщо точніше - з Києва. Однак відома дослідникам історія родини Блінкен, чи як тоді вони називались, Блінкін, починається раніше, передає Голос Америки. Перші згадки про родину в книзі родоводів з Переяслава датуються 1874 роком. Янкель і Рись Блінкіни мали чотирьох синів і двох дочок. Їхній молодший син Меєр, який згодом емігрував до США, народився у 1877 році. Зрештою, Меєр перебрався до Києва. Там він одружився і через два роки в родині народився первісток - Мойше, тобто Мойсей, дід нового держсекретаря США. У Мойсея, який змінив своє ім’я на Моріс, згодом народилось двоє дітей. Один з них, Дональд Мейер Блінкен, згодом стане послом США в Угорщині - і батьком теперішнього дежрсекретаря США Ентоні Блінкена.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Каннський кінофестиваль офіційно перенесли на липень

Каннський кінофестиваль, який зазвичай проходить у травні на Лазурному узбережжі, перенесли на два місяці через пандемію коронавірусу, про це йдеться на сайті кінофоруму. Повідомляється, що кінофестиваль проходитиме 6-17 липня 2021 року, а не з 11 по 22 травня як раніше. Як було оголошено восени минулого року, Каннський фестиваль залишив за собою право змінювати дати проведення залежно від глобальної ситуації у галузі охорони здоров'я", - йдеться у заяві організаторів.


Погода

У четвер, 28 січня, у Чикаго очікується ясна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів -5…-6°С.

До України прийшли снігопади з сильними поривами вітру, місцями дощ. Вдень від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page