top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/22/2021



Політика

Джо Байден повертає США до ВООЗ та Паризької кліматичної угоди

Серед 17-ти перших указів нового президента США Джо Байдена, які були підписані у перші години після інавгурації 20 січня, два спрямовані на зміцнення міжнародної співпраці зокрема у галузі боротьби з кліматичними змінами та з глобальними проблемами здоров'я. Виконуючи виборчу обіцянку, Байден зупинив процес виходу США з Всесвітньої організації охорони здоров'я та розпорядився поновити участь країни в міжнародній Паризькій кліматичній угоді, що була підписана 2015 року. Байден також призначив колишнього державного секретаря США Джона Керрі першим президентським посланцем з питань клімату і обумовив його членство у Національній раді безпеки.


Економіка

У НБУ розповіли, як переводитимуть платіжну систему на міжнародний стандарт

Платіжна система України переходитиме на міжнародний стандарт ISO 200 22, що автоматизує обмін інформацією на ринках - у 2021 році передбачено три етапи до повного переходу, повідомляє пресслужба Нацбанку. Стандарт ISO 200 22 передбачає подальшу цифровізацію обміну інформацією між учасниками фінансових і торгових ринків, тобто йдеться як про банківські, так і про небанківські установи. У першому кварталі 2021 року стануть доступними перші формати кредитового переказу. У другому кварталі мають бути опубліковані всі версії специфікацій повідомлень та технічної документації. Упродовж року регулятор визначиться щодо кінцевого терміну переходу на нову інфраструктуру.


Соціум

Через пандемію 67% людей у США - в стані підвищеного стресу

Стрес, безсоння і депресія - із такими проблемами психологічного здоров'я стикнулися люди з негативним результатом на Ковід-19. За дослідженнями Американської психологічної асоціації, 67% мешканців США перебувають зараз у стані підвищеного стресу. Найбільш вразлива категорія - молодь. Ще більше нових страхів з'явилося, коли у червні почались протести “Життя чорношкірих мають значення". Психологи називають 2020 рік кризовим для психологічного здоров'я американців. Серед причин стресових станів – зміна способу життя на менш активний, переповнення простору негативною інформацію, а також почуття невизначеності. Фахівці радять бути активними протягом дня - займатись спортом та виходити на прогулянку. А ще, кажуть, важливо припинити користуватись гаджетами хоча б за годину до сну.


Авто – мото

У VW Polo з'явилася різнобарвна версія Арлекін

Нідерландський підрозділ компанії Volkswagen представив унікальну версію Polo Harlekin, побудовану за мотивами аналогічної моделі 90-х років, повідомляє пресслужба виробника. Новинка має оригінальне забарвлення кузовних панелей з використанням червоного, синього, зеленого та жовтого кольорів. 25 років тому компанія VW для четвертого покоління моделі Polo в рекламних цілях виготовила лімітовану серію автомобілів з жартівливою назвою "Арлекін". Чотири кольори символізували чотири групи опцій. Синій позначав двигун та шасі, жовтий – обладнання, червоний – опції, а зелений – палітру кольорів. Машини розіслали дилерам. Ідея настільки сподобалася, що покупці почали замовляти незвичайні автівки. Новий "Арлекін" виготовлений у єдиному екземплярі та у компанії Volkswagen поки не планують його випускати.


США, Ілліной, Чикаго

Адміністрація Байдена на 100 днів призупинила депортацію зі США

Нова адміністрація під керівництвом 46-го президента США Джо Байдена з 22 січня на сто днів призупинила всі депортації з країни для того, «щоб забезпечити справедливу та ефективну систему імміграційного регулювання, орієнтовану на захист національної безпеки, прикордонної безпеки та громадської безпеки». Про це повідомляє Міністерство внутрішньої безпеки США (DHS). Крім того, призупинення депортації дозволить відомству спрямувати свої ресурси «на реагування на найактуальніші виклики, з якими стикаються Сполучені Штати». Тимчасова заборона депортації не включає осіб, яких підозрюють у тероризмі чи шпигунстві, або тих, що становлять загрозу національній безпеці.


Діаспора

Українці у світі відзначають День Соборності

Сьогодні українці в усьому світі відзначають День Соборності України, який щорічно святкують 22 січня у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Представники української діаспори у різних країнах проводять урочисті заходи та вітають із Днем Соборності. Світовий конґрес українців (СКУ) від імені багатомільйонної української діаспори також привітав з Днем Соборності України і закликав приєднатися до щорічної всесвітньої акції «Україна Єдина». Більще інформації про неї за хештегом #unitedukraine2021.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Марія Бурмака представила нову дитячу пісню

Народна артистка України Марія Бурмака випустила дитячу пісеньку під назвою "Руханка". Цей сингл з’явився на світ під час весняного локдауну. Із настанням карантину співачка провела 40 онлайнів на своїй сторінці у Facebook. У прямому ефірі разом із дітьми та дорослими артистка виконувала сотні пісень. Але найбільший резонанс викликали дитячі композиції. Коли, взявши гітару до рук, Марія презентувала пісню "Руханка", одразу посипались прохання співати її частіше, адже під таку динамічну пісню рухатись захотілось і дітям, і дорослим.


Погода

У п`ятницю, 22 січня, у Чикаго хмарно буде лише вранці, решту дня буде ясно та без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до -7°С.

До України на зміну морозам прийде різке потепління з плюсовими позначками температури, вдень від 1 до 6° градуса тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comentarios


bottom of page