top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/20/2021

Updated: Jan 20, 2021



Політика

Кандидат на посаду Держсекретаря США Ентоні Блінкен виступив за надання Україні військової допомоги

Під час слухань у Комітеті із закордонних справ Сенату кандидат на посаду Державного секретаря США Ентоні Блінкен виступив за надання Україні військової допомоги та сприяння у боротьбі з корупцією. Очікується, що вже до кінця тижня Блінкена затвердять на посаді глави Державного департаменту США, передає Голос Америки. Саме американська допомога свого часу дала можливість українському війську посилити позицію України у війні на сході, - переконаний Блінкен. Окрім зовнішньої загрози України, «її внутрішніми загрозами є корупція, брак інституцій, які можуть ефективно вести країну. І ми повинні допомогти українцям з цим також справитись…», наголосив дипломат.


Економіка

НБУ змінює правила продажу валюти

Нацбанк України продовжує здійснювати кроки з валютної лібералізації. Регулятор скасував низку обмежень, зокрема, заборони для юридичних осіб на проведення операцій з продажу валюти, а для фізичних осіб з продажу й купівлі на умовах "форвард". Також Нацбанк дозволив банкам та небанківським фінансовим установам купувати іноземну валюту в населення за безготівкові кошти в гривні через термінали самообслуговування. Для переказу коштів у іноземній валюті за межі України та для одержання таких переказів із-за кордону можна використовувати цифрові паспорти в мобільному застосунку "Дія".


Соціум

«Поле прапорів» - американську столицю прикрасили до інавгурації Джо Байдена

Більше 200 тис. прапорів прикрасили центр американської столиці до інавгурації Джо Байдена. Стяги символізують американців, які, через пандемію та посилені заходи безпеки, не можуть відвідати інавгурацію особисто, повідомили в Інавгураційному комітеті. Ввечері 18 січня центральну площу освітили 56 промінів світла, що представляють 50 штатів та території США. Кожен із промінів світився 46 секунд на честь інавгурації 46-го президента США Джо Байдена. Цього року інавгурація істотно відрізняється від звичайних урочистостей. Більшість подій відбуватиметься без глядачів.


Технології

Microsoft та General Motors працюватимуть над запуском безпілотного авто

Microsoft та Cruise, "дочка" General Motors, домовилися про довгострокову співпрацю для швидкого запуску безпілотних авто компанії у масовий продаж, повідомляє CNBC. В рамках співпраці Microsoft разом із низкою інших компаній інвестують у Cruise понад 2 мільярди доларів, після чого ринкова вартість останньої сягне 30 мільярдів доларів. Відтепер Azure, хмарне середовище Microsoft, стане основним для роботи у GM та Cruise. Компанії співпрацюватимуть над розробкою програмного та апаратного забезпечення, можливостями хмарних обчислень, виробництвом та партнерською екосистемою. Водночас GM планує інвестувати 27 мільярдів доларів у Cruise для виробництва електричних та автономних транспортних засобів до 2025 року.


США, Ілліной, Чикаго

Чикаго визнали одним з найінстаграмніших міст у світі

Чикаго назване одним з найбільш інстаграмних місць у світі, за результатами дослідження туристичного сайту Big 7 Travel. У списку з 50 напрямів Чикаго посіло 10-е місце. Поруч з ним у десятці – Лондон, Сідней, Гавана, Дубай, Стамбул, Нью-Йорк, Париж Філіппіни та Токіо. За даними Big 7 Travel, існує майже 50 мільйонів хештегів #chicago. Система оцінки проаналізувала кількість хештегів для кожного пункту призначення, результати опитування аудиторії у соціальних мережах і коментарі редакційної групи компанії. Ресурс також склав список з семи відомих фільмів, які знімалися у Чикаго. Серед них: Один вдома, Темний лицар, Втікач, Весілля мого найкращого друга, Поки ти спав та інші.


Діаспора

Esquire включив «Веселку» до переліку «100 ресторанів, які Америці не можна втратити»

Американський журнал Esquire склав перелік «100 ресторанів, які Америці не можна втратити», до якого включив український ресторан Veselka («Веселка») в Нью-Йорку. Перед переліком ресторанів видання запитує: «Що, якби ці місця зникли? Що, якби ти прокинувся завтра вранці і дізнався, що ця частина твого життя - і ця частина мовної спільноти твоєї громади – стерта?». Така загроза існувала упродовж 2020 року, оскільки COVID-19 залишив багато американських ресторанів, навіть авторитетних, на межі банкрутства. У свою чергу, у Веселці подякували часопису за включення у цей престижний перелік. Нагадаю, з 1954 року «Веселка» пропонує традиційну українську кухню в самому центрі району Іст-Віллідж.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Українські рокери ВВ представили нове відео на трек «Лазня»

Український рок-гурт "Воплі Відоплясова" випустив новий кліп на трек "Лазня", який гучно закриває тему різдвяно-новорічних свят. 19-го січня, якраз на велике свято Водохреща, відбулась прем'єра відео з купанням учасників гурту та друзів рокерів Івана Леньо з "Козак Систем" та Романа Бахарева з «Бахроми». За словами Олега Скрипки, лазня — це не просто традиція, а певна філософія життя: краще паритись у лазні, аніж паритись по життю, зауважує артист. 2021 рік — особливий для гурту "ВВ", адже саме цього року колектив святкує свій масштабний ювілей: 35 років творчої діяльності. З цього приводу Олег Скрипка разом зі своїми колегами готує низку феєричних подій про які ми скоро дізнаємось.


Погода

У середу, 20 січня, у Чикаго хмарно лише зранку, день та вечір будуть ясними та без опадів. На стовпчиках термометрів від -1° до -4°С.

В Україні мінлива хмарність, місцями сніжитиме, а от морози підуть на спад. Вдень від 5 до 10 градусів з позначкою мінус.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page