top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/19/2022

Updated: Jan 19, 2022



Політика

Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідає Київ і Берлін

Цього тижня держсекретар США Ентоні Блінкен відвідає Київ та Берлін, повідомили в Державному департаменті. 19 січня Блінкен прилетів до Києва. Він зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським та очільником МЗС України Дмитром Кулебою. Блінкен також проведе зустрічі зі співробітниками американської дипмісії та їхніми родинами і повідомить їм про плани Держдепу на випадок подальшої ескалації з боку Росії. 20 січня Блінкен відвідає Берлін, де проведе зустрічі з міністеркою закордонних справ країни Анналеною Бербок, а також з "Трансатлантичною групою", щоб обговорити нещодавні дипломатичні зусилля та стримування Росії від подальшої агресії в Україні.


До України з Великобританії прибула партія протитанкової зброї

До України прибула партія міжнародної технічної допомоги від Великої Британії Збройним Силам України - протитанкові засоби. Заступник міністра з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко зазначив, що це зміцнюватиме оборонні спроможності України, а надані засоби будуть використані виключно з оборонною метою, передає DW. Журналіст Юрій Бутусов уточнює, що йдеться про протитанкові гранатомети NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) спільної розробки Британії та Швеції із ефективною дальністю стрільби до 800 метрів. Також надати додаткову підтримку ЗСУ для посилення оборонних можливостей готові США, повідомив 18 січня під час брифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства США Джон Кірбі.

Економіка

Microsoft купує одну з найбільших ігрових компаній

Компанія Microsoft купує одну з найбільших ігрових компаній Activision Blizzard за 68,7 млрд доларів – це найбільша угода в історії Microsoft, повідомляє Bloomberg. Згідно угоди, Microsoft заплатить 95 доларів за акцію одного з найбільших видавців ігор. Activision Blizzard відомий такими франшизами як Call of Duty, Diablo та World of Warcraft, а також іграми Hearthstone та Heroes of the Storm. Поповнення колекції ігор Microsoft стабільно популярними продуктами від Activision допоможе компанії розширити пропозиції для консолі Xbox та краще конкурувати з PlayStation від Sony. "Ця угода прискорить зростання ігрового бізнесу Microsoft на мобільних пристроях, ПК, консолях і в "хмарі", а також забезпечить цеглини для метасвіту", — йдеться у заяві Microsoft.


Соціум

У Британії тестують чотириденний робочий тиждень

Британія з червня запускає пілотний режим чотириденного робочого тижня, у якому наразі згодилися взяти участь близько 30 компаній, повідомляє Bloomberg. Під час програми, що триватиме півроку, компанії дозволять своїм співробітникам працювати 32 години на тиждень або розподілити ці 32 години на 5 робочих днів. При цьому менший робочий тиждень жодним чином не вплине на їхню заробітну плату та корпоративні бонуси. Пілотною програмою у Великобританії керує організація 4 Day Week Global. Її керівник переконаний, що вона допоможе "компаніям відійти від простого вимірювання того, як довго люди "працюють", до більш зосередженості на отриманих результатах". Подібні програми мають розпочатися в США та Ірландії, а також плануються у Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Авто – мото

Ford презентувала оновлену версію популярної моделі Mondeo

Компанія Ford показала оновлений Mondeo у новому китайському центрі дизайну в Шанхаї. Впродовж 30 років Ford Mondeo заробив репутацію повноцінного бізнес седана, який має сучасне оснащення та гарний дизайн. Тож, інженери продовжують рухатись в цьому напрямі. Новинка буде випускатись на китайському підприємстві Changan-Ford. Перший час її можна буде придбати лише на ринку Піднебесної, але трохи згодом вона стане доступною, для Європи і США. Спочатку керівництво Ford планувало відмовитись взагалі від Mondeo, замінивши її кросовером Evos, але врешті-решт вирішили запустити нове покоління седана. Автівка дебютує з традиційним для Ford турбованим двигуном EcoBoost на – 2 літри, який видає 245 кінських сил потужності. Допомагатиме йому автоматична коробка на 8 передач. Трохи згодом в лінійці з’явиться гібридна установка.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Церемонія Grammy відбудеться у Лас-Вегасі 3 квітня

Цьогорічну церемонію вручення музичної премії Grammy, яка мала відбутися 31 січня в Лос-Анджелесі, перенесли на 3 квітня. Про це повідомляє сайт премії. Зазначається, що 64-та церемонія транслюватиметься у прямому ефірі з MGM Grand Garden Arena у Лас-Вегасі. «Ми раді вперше привезти Grammy в Лас-Вегас і влаштувати шоу світового рівня. Відтоді, як ми оголосили про перенесення початкової дати шоу, ми отримали багато щирих повідомлень про підтримку і солідарність з боку спільноти артистів», - йдеться в заяві генерального директора Академії звукозапису Гарві Мейсона. Вестиме захід комік, актор і телеведучий Тревор Ноа.


Погода

У середу, 19 січня, у Чикаго протягом дня буде переважно хмарна погода. Без опадів. Вдень до -5°С.

На Водохреща в Україні одразу кілька регіонів накрили снігопади, буревії та ожеледиця. У Карпатах хуртовина. Вдень від -2…-7 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

12 views0 comments

Comments


bottom of page