top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/18/2022

Updated: Jan 18, 2022



Політика

Представники Сенату під час візиту до Києва прокоментували справу Порошенка

Візит делегації Сенату США в Україну збігся у часі з поверненням в Україну п’ятого президента України Петра Порошенка, якого звинувачують у держзраді і фінансуванні тероризму, та протестами прихильників екс-президента проти цих звинувачень. З вікон готелю Хаятт, де сенатори давали інтерв’ю журналістам, було видно пікети і чути виступи активістів під Печерським райсудом, передає Голос Америки. Коментуючи те, що відбувається, представники Сенату говорили про важливість справедливого суду. А також про те, що сьогодні єдність українцям необхідна, як ніколи. «Ми тут перебуваємо, демократи і республіканці, як об’єднана сила Америки, демонструючи двопартійну підтримку України перед лицем військової загрози з боку Росії. І ми хотіли б бачити, що Україна також виступає єдиним фронтом», - сказав сенатор – республіканець Кевін Кремер.


Економіка

Пандемія витіснила 160 мільйонів людей у бідність, а мільярдери подвоїли статки

За даними благодійної організації Oxfam, пандемія зробила найбагатших людей світу ще заможнішими, натомість за межею бідності за цей час опинилося 160 млн людей. Денний дохід таких осіб для країн з доходами вище середнього не перевищує 5,5 долара. Зниження доходів найбідніших верств населення спричинює смерть 21 тисячі людей щодня, йдеться у звіті. Але 10 найбагатших людей світу збільшили свої сукупні статки у понад два рази з березня 2020 року. У звіті також підкреслюють, що пандемія найбільше вплинула на жінок та національні меншини. Організація публікує звіт про нерівність у світі напередодні Всесвітнього економічного форуму у Давосі, щоб привернути увагу до проблеми. Обговорення цього тижня торкнуться прогнозів пандемії, рівного доступу до вакцин і енергетичного переходу.

Соціум

У США відзначили День Мартіна Лютера Кінга

В понеділок у США відзначили федеральне свято - День Мартіна Лютера Кінга молодшого, видатного американського правозихасника і борця проти расизму. Традиційно, в цей день американці долучаються до допомоги громаді та соціальної роботи, щоб таким чином вшанувати пам'ять борця за громадянські права. Президент США Джо Байден та перша леді Джил Байден взяли участь в пакуванні їжі для знедолених, у межах соціального проекту Philabundance в неділю. Цього року в День Мартіна Лютера Кінга, американські активісти привертали увагу до питання доступу меншин до прав на голосування. Минулого тижня члени родини Кінгів закликали утриматись від святкувань цього року, до того часу, поки Конгрес не затвердить законодвство, яке б розширило права на голосування у США.


Здоров`я

"Наступні кілька тижнів будуть складними" - головний лікар США про "Омікрон"

Головний санітарний лікар Сполучених Штатів Вівек Мерті в інтерв’ю телеканалу CNN сказав, що наступні кілька тижнів ситуація буде складною. Цитую, "Проблема у тому, що вся країна не рухається із однією швидкістю. Хвиля "Омікрону" почалась пізніше у деяких частинах країни. Ми не повинні очікувати піку у наступні кілька днів". За його словами, зараз шпиталі перевантажені й подекуди не можуть впоратись із кількістю хворих. Він також зазначив, що розчарований рішенням Верховного суду скасувати мандат на обов’язкову вакцинацію великих компаній зі штатом понад 100 осіб. Зараз у США повністю імунізованими від COVID-19 вважаються 200 мільйонів людей, пише Politico. У зв'язку зі зростанням захворюваності США переживають значну нестачу тестів для самостійного швидкого визначення вірусу. За повідомленням USA Today, від суботи у країні починає діяти федеральна програма надання доступу до тестів через страхові компанії.


США, Ілліной, Чикаго

Сильний шторм приніс потужний снігопад у США

Сильний шторм приніс потужний снігопад та ожеледицю в деякі регіони США та Канади, через що у низці південно-східних штатів без електрики залишилися понад 145 тисяч людей, тисячі авіарейсів скасовані, повідомляє ВВС. Штати Вірджинія, Джорджія, Північна та Південна Кароліна оголосили надзвичайний стан через негоду. Національна метеорологічна служба США повідомляє, що в деяких районах очікується понад 30 см снігового покрову. Сніг та крига можуть призвести до небезпеки на дорогах, відключень електроенергії та повалення дерев. У поліції вже повідомили про сотні ДТП у цих регіонах. Також з'явилися прогнози щодо можливих повеней у деяких районах, зокрема в Нью-Йорку та Коннектикуті, з попередженнями про те, що автошляхи та інша інфраструктура можуть суттєво постраждати.


Погода

У вівторок, 18 січня у Чикаго зберігатиметься похмура погода. Без опадів. Денна температура від 3 до 6 градусів з позначкою «плюс».

До України повертаються морози і сніг, місцями мокрий сніг. Вдень від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express




17 views1 comment

1 Comment


Angelina Velen
Jan 19, 2022

It's time I mean call for the time to call up the wild passionate stuff and to fulfill that wild eagerness you tend to be all up for the personal statement services firm and it all would be classified with just peculiar aspects.

Like
bottom of page