top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/18/2021


Політика

Якими будуть перші укази Джо Байдена на посаді президента - ЗМІ

Обраний президент США Джо Байден планує підписати близько дюжини указів в перший день свого перебування на посаді, про це пишуть американські ЗМІ з посиланням на інформацію нового глави адміністрації Рона Клейна. Серед них - повернення США до Паризької кліматичної угоди. Також Байден скасує суперечливу заборону на поїздки в країни з переважно мусульманською більшістю. Крім того, новий президент зробить носіння масок обов'язковим на території федеральної власності і під час поїздок між штатами. Він також підпише накази про припинення виселень і виплат за студентськими позиками під час пандемії коронавірусу. Крім виконавчих указів Байден планує направити в Конгрес масштабний імміграційний план.


Економіка

Джо Байден представив новий пакет економічної допомоги

Новообраний президент Джо Байден напередодні представив «План порятунку Америки» - проект економічних стимулів на майже два трильйони доларів, покликаний оживити економіку та допомогти подолати пандемію. Планом, зокрема, передбачені одноразові виплати американцям на суму 1400 доларів, фінансування програм допомоги малому бізнесу та заходів безпеки для відновлення роботи шкіл. 160 мільярдів доларів Джо Байден пропонує витратити на національну програму вакцинації проти коронавірусу та 50 мільярдів доларів на тестування вакцин. Крім цього, демократ запропонував підняти суму щомісячного страхування з безробіття з 300 до 400 доларів.


Соціум

У США посилюють заходи безпеки до інавгурації Джо Байдена

Усі 50 американських штатів вживають заходів безпеки разом зі столицею перед інавгурацією президента Джо Байдена, про це інформує ITV. Пентагон дав вказівку перевести додатково 25 тисяч військовослужбовців до Вашингтона, на тлі попереджень ФБР про можливі збройні акції протесту. У звіті Міністерства юстиції США йдеться про те, що авіакомпанії повідомояють про збільшення кількості пасажирів до ближніх аеропортів Вашингтона, які у своєму багажі мають зброю. Це є одним з найжорсткіших заходів безпеки, яку колись бачили у столиці США, передає Укрінформ. Мерка Вашингтона Мюріель Баузер заявила, що місто зберігатиме посилені заходи безпеки і після інавгурації та назвала їх "новою нормою".


Спорт

Контракт з Усиком хоче підписати американська промоутерська компанія

Президент американської боксерської промоутерської компанії Top Rank Боб Арум має намір підписати контракт з українцем Олександром Усиком. Серед клієнтів Top Rank - багато відомих боксерів, зокрема ексчемпіон світу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко, повідомляє Klitschko-brothers.com. Раніше Олександр співпрацював з компанією Matchroom Boxing Едді Гірна, яка виступала співпромоутером в організації його боїв. І контракт з якою завершується. "Єдина угоду, яка пов'язує його з компанією, - можливий бій з Ентоні Джошуа, - заявив Арум. - В іншому випадку він вільний. Менеджер Усика - Егіс Клімас представляє інтереси Ломаченка й багатьох інших боксерів, які виступають під егідою Top Rank. Я б хотів, щоб і Усик став частиною моєї команди", - сказав він.


Здоров`я

Понад 11 мільйонів американців отримали першу дозу вакцини від COVID-19

Понад 11 мільйонів американців вже отримали першу дозу вакцини від COVID-19. Минулого тижня Центр із контролю та запобігання захворюванням закликав штати розширити групи американців, які вже можуть отримати вакцину – із медпрацівників і мешканців центрів довготривалого догляду до усіх, кому за 65 і людей із супутніми хворобами та ослабленим імунітетом, передає Голос Америки. У Нью-Йорку тепер усі щеплення містян вакциною розписані на 3 місяці уперед. У Нью Джерсі це привело до суперечок, адже тамтешні органи охорони здоров’я внесли до списку пріоритетних груп населення курців. Адже вони у посиленій групі ризику. Владу критикують за те, що люди зі шкідливими для здоров’я звичками зможуть отримати вакцину швидше ніж вчителі і продавці продуктових крамниць, які працюють із великими групами людей.


США, Ілліной, Чикаго

Конгресмен Кріс Уелч стане першим темношкірим спікером Палати представників Іллінойсу

Конгресмен окуругу Емануель Кріс Уелч стане першим темношкірим спікером Палати представників Іллінойсу. Уелч з західного передмістя Hillside набрав необхідні 60 голосів нових членів демократичної фракції більшості. 13 грудня він уклав остаточну угоду зі своїм єдиним конкурентом, конгресменом штату Джеєм Хоффманом зі Swansea, що на південному заході штату Іллінойс. Тепер завдання Уелча - прокласти нове майбутнє для демократів палати після майже 40 років практично одноосібного контролю Майкла Медігана як над порядком денним партії, так і штату, пише видання. Уелч прийшов до Палати 8 років тому, і з тих пір його популярність зростає з кожним роком. Зовсім нещодавно він був головою впливового Виконавчого комітету Палати - комісії, яку Медіган жорстко контролював, здійснюючи нагляд за важливими і суперечливими законопроектами.


Діаспора

Свiтовий конґрес українців представив свій січневий «Вісник»

Свiтовий конґрес українців (СКУ) пропонує переглянути найважливіші та найцікавіші події в житті діаспори у січні в черговому випуску свого «Вісника». Якою була світова українська коляда цього року, про уроки 2020-го та візію 2021, найяскравіші події місяця та найважливіші події для діаспори, відео, світлини, книги й повідомлення – всі є у "Віснику" українською та англійською мовами, про це йдеться на сторінці СКУ в Фейсбуці. Також викладено календар святкування діаспорою важливих дат і річниць у січні та упродовж цього року. Традиційно розміщені новини від українських громад світу. СКУ дякує за пожертви та підтримку і закликає всіх надсилати відео і світлини з важливих подій в житті українців, де б вони не жили.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Короткометражка про українських жінок “Анна” змагатиметься за відбір на “Оскар”

Знята в Україні короткометражка “Анна”, яка перемогла на британському фестивалі незалежного кіно, потрапила у конкурсну програму Каннського фестивалю, тепер змагається за відбір на премію “Оскар”. “Анна” порушує тему секс-туризму американців в Україніу, про це розповів "Голосу Америки" ізраїльський режисер Декель Беренсон. Короткометражка розповідає про одиноку мати Анну, яка виховує 16-річну доньку. Вона живе у маленькому індустріальному містечку на Донбасі, працює на м'ясопереробному комбінаті. Одного дня жінка вирішує змінити своє життя і йде на вечірку з американськими чоловіками. Стрічка створена за спільного виробництва України, Ізраїлю та Великої Британії, а вся творча команда, що працювала над фільмом, – українці. Зйомки проводилися у Кривому Розі.


Погода

У понеділок, 18 січня, у Чикаго буде хмарно . Після нічного снігу, який закінчився ще до ранку більше опадів не передбачається. Денна температура -1…-2°С. В Україні буде холодно, місцями сніжитиме. Вдень від 11 до 16 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page