top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/17/2022

Updated: Jan 18, 2022



Політика

У НАТО готові обговорювати з Росією скорочення озброєнь - Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив в інтерв'ю телеканалу СВС, що члени-країн НАТО готові обговорювати з Російською Федерацією питання про скорочення озброєнь, включаючи ядерні. Водночас, він наголосив, що Росія повинна зменшити військову напруженість і вивести свої війська від кордонів з Україною. Готовність до наступного спілкування в рамках Ради НАТО-Росія, Столтенберґ засвідчив і у своїй телефонній розмові з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, передає Голос Америки. Тим часом, цього тижня Україну відвідає міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі, повідомило МЗС країни. Її візит стане виявом підтримки України перед лицем російської агресії.


Світ

Євросоюзом прокотилась хвиля антиковідних протестів

У низці країн ЄС у суботу, 15 січня, відбулися масові акції протесту проти обмежень, запроваджених з метою боротьби з коронавірусом. Про це повідомляє DW. У Німеччині демонстрації проходили по всій країні. У деяких містах прихильники обмежувальних заходів влаштовували також контрдемонстрації. Всі суботні акції пройшли переважно мирно, хоча багато учасників протестів ігнорували вимогу щодо носіння маски. Масові протести проти карантинних обмежень та обов'язкової вакцинації відбулися у Відні. У Франції 50 тис. людей вийшли на акції протесту проти нового "паспорта здоров'я". Крім того, масштабні протести відбулись у Римі. У Нідерландах численні власники кафе, барів та ресторанів відкрили свої заклади, незважаючи на заборону. Тим самим висловлючи обурення щодо послаблення обмежень у країні, яке не поширилося на їхній бізнес.


Технології

Кібератака на урядові сайти України

В Україні в ніч з 13 на 14 січня відбулася хакерська атака. Були зламані "Дія", сайти служби надзвичайних ситуацій, кількох міністерств, Кабінету міністрів, Державної казначейської служби та інших органів. Атаку на сайт Нацбанку вдалося нейтралізувати. На сторінках окремих поламаних ресурсів з’явилися погрози на адресу українців. Сайти українського уряду розробляла одна приватна IT-компанія, через яку, найімовірніше, і здійснили централізовану кібератаку. Урядові експерти доводять, що вона здійснювалась з Росії, пише Економічна правда. Сценарій нападу нагадує кібератаку 2017 року через ПЗ M.E.Doc. У Службі безпеки та Міністерстві цифрової трансформації відразу сказали, що витоку даних не відбулося. Українські кіберфахівці наразі досліджують технічну сторону кібератаки та відновлюють стан сайтів.


США, Ілліной, Чикаго

Захоплення заручників у Техасі: нападник убитий

У Коллівіллі, штат Техас, завершилася операція звільнення заручників. Чоловіка, який їх захопив, убито. Про це повідомляє BBC. Губернатор Техасу Грег Ебботт оголосив, що всі заручники, яких тримали 11 годин, «живі та неушкоджені». У Техасі в передмісті Далласа невідомий взяв у заручники відвідувачів синагоги. Він заявив, що у нього є вибухівка, тому правоохоронні органи діяли так, щоб не поставити під загрозу життя людей. За даними ЗМІ, підозрюваний вимагав звільнити засуджену за зв’язки з «Аль-Каїдою» пакистанку Аафію Сіддікі, яка відбуває 86-річний тюремний термін у федеральній в’язниці у Техасі за спробу убити американських військовослужбовців в Афганістані, передає Голос Америки. Переговори про звільнення заручників тривали понад десять годин.


Авто – мото

У США та Канаді назвали найкращий легковик, пікап та кроссовер року

У США та Канаді підбили підсумки престижного конкурсу North American Car (NACTOY), де визначили найкращий легковий автомобіль, пікап та кросовер року. Про це повідомляє пресслужба організаторів. Перемогу в щорічному конкурсі виборювали 36 нових автомобілів. У список номінантів відібрали 23 новинки, а у фінал вийшли 9 моделей – по три у кожній номінації. Визначали переможців 50 автомобільних журналістів із США та Канади. Цікаво, що цього року серед лідерів конкурсу немає жодного електромобіля чи гібриду. У номінації "легковий автомобіль" перемогла японська Honda Civic нової генерації. Кросовером року у Північній Америці названо Ford Bronco. А в улюбленій багатьма американцями категорії пікапів титул "Truck of the Year" завоювала відроджена модель – пікап Ford Maverick.


Спорт

Андрія Шевченка звільнили з посади тренера "Дженоа"

Українського футболіста й колишнього тренера національної збірної України з футболу Андрія Шевченка звільнили з посади головного тренера італійського футбольного клубу "Дженоа" з міста Генуя, який виступає у вищій лізі Італії. Про це повідомила пресслужба команди. Тимчасово обов'язки головного тренера виконуватиме Абдулай Конко, який тренував гравців віком до 17 років. Колишній нападник італійського "Мілана" і англійського "Челсі" Андрій Шевченко працював з італійським клубом з листопада минулого року. За контрактом, він мав тренувати команду до 30 червня 2024 року. Під керівництвом Шевченка "Дженоа" здобула одну перемогу в 11 матчах, ще сім поєдинків закінчилися для команди поразкою. В останньому матчі 14 січня "Дженоа" поступилася "Мілану".


Погода

У понеділок, 17 січня, у Чикаго погода буде похмурою, лише ввечері можливі прояснення. Без опадів. На стовпчиках термометрів -1…-2°С.

На всій території України ітиме сніг, мокрий сніг, подекуди хуртовини. Температура повітря опуститься до -3 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express





18 views1 comment

1 Comment


Angelina Velen
Feb 28, 2022

This is amazing to know about the event and honestly the great thing about any event is the participation and involvement is what makes any sort of public gathering memorable. So what it does is simply conveys the messages with the sign of goodwill. As an editor from cipd assignment Ireland personally you get lot to learn when having an opportunity to meet the people and exchanging the views and thoughts about each other.

Like
bottom of page