top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/15/2021

Updated: Jan 15, 2021



Політика

Українська влада обіцяє покарати причетних до втручання у вибори в США

В Україні відреагували на санкції запроваджені Мінфіном США 11 січня проти пов'язаної з Росією мережі дезінформації за спроби вплинути на вибори у США. У санкційному списку 7 українських громадян. Українська влада зробить усе, щоб покарати відповідальних за втручання в американські вибори незалежно від партійної приналежності, про це йдеться у заяві на сайті глави держави. В офісі президента обіцяють оприлюднити конкретні кроки найближчим часом. Притягти до відповідальності винних у втручанні в американські вибори пообіцяв також особисто очільник Офісу Президента Андрій Єрмак. Про це він написав у своєму Twitter англійською мовою. Американські санкції не погіршать відносин України і США, оскільки йдеться про дії окремих осіб, а не держави. Про це сказав на брифінгу в Києві 14 січня глава МЗС України Дмитро Кулеба.


Економіка

Nokia та Google об’єднались з метою створення інфраструктури для 5G

Nokia та Google Cloud, що належить Alphabet Inc., підписали угоду щодо співпраці, яка дозволить компаніям запропонувати низку нових сервісів для бізнесу з поширенням технології 5G, повідомля Reuters. Технологія 5G дозволить змінити процеси роздрібної торгівлі та автоматизації виробництва, адже може швидко передавати великі обсяги даних. Зі збільшенням покриття 5G у світі, співпраця Nokia з Google дозволить компаніям пропонувати нові сервіси для бізнес-клієнтів. Підрозділи гігантів Microsoft та Amazon, також об’єднуються з телекомунікаційними компаніями, аби встигнути першими зайняти новоутворений бізнес-сегмент. у Google Cloud зазначили, що деякі сервіси будуть втілені у життя вже до кінця 2021 року. Проте коли саме вони стануть доступними залежатиме від операторів зв’язку.


Соціум

У США посилять контроль за поведінкою пасажирів авіарейсів

Федеральна авіаційна адміністрація (FAA) підписала в середу розпорядження про дотримання політики "нульової толерантності" щодо пасажирів, які будуть демонструвати загрозливу поведінку на рейсах комерційних авіакомпаній. Нові заходи діятимуть до 30 березня 2021 року. Порушникам загрожує суворе покарання, включаючи штрафи до 35 000 доларів та позбавлення волі. Такі дії влади США було прийнято після декількох інцидентів із пасажирами, які подорожували для участі у акціях протестів у Вашингтоні, що переросли у заворушення у Капітолії 6 січня. За словами адміністрації, необхідність такого кроку настала після недавніх тривожних випадків, коли пасажири порушували поведінку серед польотів, виявляли агресію, відмовлялись носити маски.



Авто-мото

General Motors презентував концепт літаючого електромобіля Cadillac

Американський автоконцерн General Motors презентував концепт футуристичного літаючого автомобіля Cadillac - це безпілотний електрокар, розрахований на одного пасажира, з вертикальним зльотом і посадкою. Концепт презентували на щорічній техновиставці CES-2021, яка пройшла онлайн. За задумом авторів, електрокар має 4 гвинта, зможе пересуватися з даху на дах, розганятися до 88 км/год. Автіка оснащена двигуном потужністю 90 кВт, акумулятором GM Ultium та надлегким корпусом з чотирма парами роторів. Літаючий автомобіль Cadillac має скляний панорамний дах та розсувні двері. У салоні - розпізнавання жестів рук, голосове управління та біометричні датчики.


США, Ілліной, Чикаго

Як відзначатимуть інавгурацію Джо Байдена

Замість багатолюдних святкувань у центрі столиці США, в день інавгурації нового президента США 20 січня, команда Джо Байдена планує спеціальне 90-хвилинне телевізійне шоу. Таке рішення було прийняте на тлі поширення пандемії COVID-19, а також подій 6 січня, коли натовп увірвався до Конгресу США, передає Голос Америки. Цього року також не буде традиційних інавгураційних балів, які зазвичай дають донори та лобісти на честь новообраного президента. Шоу «Герої Америки», присвячене інавгурації, вестиме відомий американський актор Том Генкс. Гімн під час церемонії інавгурації виконає Леді Гага, яка підтримувала Байдена на виборах. Ще одна зірка з Нью-Йорка, Дженніфер Лопез, також виступатиме під час церемонії, пише Variety.


Діаспора

У Міністерстві закордонних справ представили домен ukraine.ua

В МЗС України повідомили про інтернет-ресурс, ukraine.ua який розповідатиме світові про Україну. Доменом управлятиме держава, а не приватні особи чи компанії, - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. "Тепер, якщо іноземні друзі запитають у вас про Україну, ви можете скинути їм один простий лінк", - сказав міністр. На сайті можна дізнатись про те, куди варто поїхати, що побачити, де смачно поїсти. Є розділ з порадами щодо інвестицій та з консультаціями щодо освітніх послуг для іноземців та культурне життя. Наразі сайт говорить лише англійською, однак уже найближчим часом в МЗС обіцяють додати французьку, німецьку, іспанську, арабську та китайську мовні версії.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український гурт "БЕZ ОБМЕЖЕНЬ" до свого 22-річчя презентував нову пісню та кліп

Український гурт "БЕZ ОБМЕЖЕНЬ" до свого 22-річчя презентував нову пісню та кліп "Поклянись. Поцілуй. Обійми". Весь спектр емоцій, описаний в новій пісні, вирішили передати за допомогою танцю. Головними героями відео стали танцівниця Яна Цибульська та її чоловік - Дмитро Жук. Подружня пара станцювала танець, в якому ніби прожила різні емоції: любов, спокій, ненависть, радість, розчарування. Ідея зняти саме танець виникла, оскільки Сергій Танчинець довгий час брав участь у проекті «Танці з зірками» і присвятив цьому частину життя. Він також знявся у кліпі. "У нас вийшла дуже чуттєва робота, якою можна пишатися", - сказав музикант.


Погода

У п’ятницю, 15 грудня, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Без опадів. На стовпчиках термометрів +2…+3°С. В Україні очікується хмарна та морозна погода, у більшості областей йтиме сніг. На дорогах ожеледиця. Температура протягом доби 3-8° морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page