top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/13/2021

Updated: Jan 13, 2021


Політика

Майк Пенс відкинув заклик відсторонити президента Дональда Трампа від влади

Палата представників конгресу США в середу, 13 січня, прийняла резолюцію, в якій віцепрезиденту Майку Пенсу пропонується усунути чинного президента Дональда Трампа від влади. Пенс заздалегідь відмовився, передає CNN. 12 січня він оголосив, що не має наміру починати процес відсторонення президента Дональда Трампа від влади на підставі повноважень, наданих йому 25-ю поправкою до конституції країни. «Я не вважаю, що такі дії – в інтересах нашої країни, що вони відповідають Конституції», – йдеться в листі Пенса, спікеру Палати представників Ненсі Пелосі, передає Радіо Свобода.


Соціум

ФБР попереджає про потенційні загрози церемонії інавгурації Джо Байдена

У США посилюються побоювання, що нещодавній штурм Капітолію екстремістами, які підтримують президента Дональда Трампа, може бути початком серії потенційно збройних і насильницьких протестів по всій країні напередодні інавгурації новообраного президента Джо Байдена. ФБР повідомило «Голосу Америки», що воно вивчає дані, які вказують на те, що окремі люди або групи осіб, можливо, спробують спровокувати насильство або здійснити злочинні дії в зв'язку із планованою передачею влади. Мерка Вашингтона Мюріел Баузер закликала владу на федеральному рівні розширити період «національного спеціального безпекового заходу» з 11 до 24 січня, скасувати всі публічні зібрання у цей період та посилити заходи безпеки. Також вона закликала американців уникати міста під час інавгурації.


Економіка

Українська кондитерська компанія почала виробництво штучного м'яса

Одна з найбільших українських кондитерських фабрик - компанія АВК запустила виробництво штучного м’яса під брендом Dreameat. Про це співвласник компанії Володимир Авраменко написав на своїй сторінці у Facebook. Рослинне (штучне) м'ясо буде продаватися у вигляді заморожених котлет для бургера. В одній котлеті - 21 г білка. Продукт містить клітковину, залізо і фосфор. "Ми зробили продукт без антибіотиків, холестерину, штучних ароматизаторів, барвників та консервантів. Dreameat - перше рослинне м'ясо на ринку без вмісту метилцелюлози. Простими словами, без паперу", - йдеться в повідомленні.


Авто – мото

У США назвали найкращі автомобілі 2021 року

У США підбили підсумки конкурсу "Автомобіль 2021 року". Традиційно в ньому вибирають переможців у трьох основних номінаціях - "Легковий автомобіль", "Пікап" та "Кросовер". У фіналі були обрані по три претенденти на кожен з престижних титулів. У категорії "Легкові автомобілі" перемогу здобув седан Hyundai Elantra. Уп'яте в історії конкурсу престижний титул "Пікапа року" отримала американська культова модель Ford F-150. У категорії "Кросовери" члени журі проголосували за повністю електричний Ford Mustang Mach E. Нагадаю, конкурс заснований в 1994 році, в жюрі - 50 професійних автомобільних журналістів із Сполучених Штатів та Канади, які працюють для різноманітних журналів, газет, веб-сайтів, телебачення та радіостанцій.


США, Ілліной, Чикаго

Компанія Youtube на тиждень «заморозила» офіційний акаунт президента США Дональда Трампа

Компанія Youtube як мінімум на сім днів «заморозила» можливість завантажувати нові відеоролики і вести трансляції з офіційного облікового запису президента США Дональда Трампа, про це адміністрація відеохостингу написала у Twitter. У своїй заяві компанія назвала такий крок відповіддю на «побоювання з приводу потенціалу виникнення насильства, що триває». Також у зв'язку з ризиками провокації насильства Youtube на невизначений термін відключив можливість користувачам відеохостингу залишати свої коментарі на каналі чинного президента.


Діаспора

Українцю, ветерану АТО зробили в Чикаго 31-у операцію

Українець, ветеран АТО - Олегу Івахнюк, який з листопада минулого року лікується в Чикаго, на початку січня успішно переніс 31-у операцію. Про це повідомила в Фейсбуці засновниця та президентка благодійного фонду «Revived Soldiers Ukraine» Ірина Ващук-Дісіпіо, яка, зокрема, опікується бійцем, передає Укрінформ. Благодійний фонд «Revived Soldiers Ukraine», створений в США у 2015 році, наразі має свої представництва майже в кожному штаті Америки. Чи не найактивніші громади в Чикаго, Детройті, Бостоні, Філадельфії, Нью-Йорку, Коннектикуті, Флориді, Кароліні, Техасі, Каліфорнії та Сіетлі. За роки існування фонд зміг зібрати на поранених воїнів близько 1 млн доларів. Також багато захисників отримали грошову й медичну допомогу в Україні, 46 військових пройшли лікування у США приблизно на 10 млн доларів, які взяли на себе американські лікарні.


Туризм

Для маршрутів пішохідного туризму в Карпатах створять 3D-анімації

Понад 100 маршрутів для походів Українськими Карпатами можна буде переглянути у 3D-форматі. Перше відео створили для маршруту "Близниці з села Кваси" – одноденної пішохідної мандрівки протяжністю майже 22 км з населеного пункту Рахівського району Закарпатської області гірським масивом Свидівець на гору Близниця. На об’ємній анімації із зображеннями форм рельєфу місцевості нанесено головні точки маршруту, позначено джерела і зручні для туристів стоянки, є фото навколишніх краєвидів. Відео виклали на Фейсбук-сторінці "В похід Карпатами". Саме таку назву має платформа для побудови спільноти шанувальників пішого туризму в Карпатах. Пізніше, обіцяють розробники, відео буде і на сторінці проєкту з описом маршруту та в однойменному мобільному додатку. Нові відео маршрутів планують публікувати щодня. Усього їх 108.


Погода

У середу, 13 січня, у Чикаго буде хмарно. Опадів не передбачається. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +5°С.

В Україні очікується хмарна, холодна та багата на опади погода. Йтиме сніг з дощем. На дорогах ожеледиця. Вдень від 4° морозу до 1° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Yorumlar


bottom of page