top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/11/2022

Updated: Jan 11, 2022


Політика

У Держдепі назвали можливі наслідки для РФ за нову агресію проти України

Заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила, що на переговорах у Женеві делегація РФ запевнила у відсутності планів вторгнення в Україну, а пересування військ - це лише «навчання», про це повідомляє BBC. За її словами, США запропонували декілька варіантів, які допоможуть деескалації, зокрема – встановити обмеження на кількість військ, залучених до навчань. Окрім цього, США запропонували провести перемовини щодо обмеження ракетного озброєння. Водночас, за словами Шерман, американські дипломати відкинули всі вимоги Росії, зокрема стосовно зобов’язань не приймати Україну до НАТО. Вона додала, що американська делегація донесла до росіян, що будь-яке вторгнення матиме «велику ціну». У тому числі, може йтися про санкції проти ключових фінансових інституцій РФ, обмеження експорту, а також «розгортання сил НАТО на території наших союзників» і підвищена допомога Україні у сфері безпеки.


Економіка

Країни з економікою, що розвивається, мають підготуватися до посилення політики ФРС – МВФ

Країни з економікою, що розвивається, мають підготуватися до ймовірного потрясіння на фінансових ринках, відтоку капіталу і знецінення валюти у разі посилення політики Федеральної резервної системи. Про це йдеться у блозі МВФ. Зазначається, що ціни "зростають найшвидшими темпами за майже 4 десятиліття, а обмежений ринок праці почав сприяти підвищенню заробітної плати". "Новий штам Omicron викликав додаткові занепокоєння щодо тиску з боку пропозиції на інфляцію. У минулому місяці Федеральна резервна система назвала розвиток інфляції ключовим фактором у своєму рішенні прискорити скорочення купівлі активів", - йдеться у блозі. У МВФ кажуть: "Ці зміни зробили перспективи для ринків, що розвиваються, більш невизначеними. Ці країни також стикаються з підвищеною інфляцією та значно вищим державним боргом". МВФ вважає Україну країною з економікою, що розвивається.

Соціум

Panasonic запровадить чотириденний робочий тиждень

Японська компанія Panasonic дасть працівникам можливість працювати чотири дні на тиждень замість досі традиційних п’яти, повідомляє Bloomberg. Це дозволить працівникам поліпшити баланс між приватним життям та роботою. Таким чином корпорація долучається до інших світових гігантів, що поступово відмовляються від п’ятиденного робочого тижня, серед яких Amazon та Unilever. Завдяки цьому кроку співробітники конгломерату в Осаці зможуть підпрацьовувати або займатися волонтерством у свої додаткові вихідні, розповів виконавчий директор компанії Юкі Кусумі. Деякі країни також випробовують зменшення робочого тижня, зокрема, Ірландія, Іспанія та Ісландія.


Здоров`я

Вакцина від Omicron буде готова у березні – глава Pfizer

Генеральний директор Pfizer Альберт Бурла заявив в інтерв'ю CNBC, що вакцина, яка запобігає зараженню штамом коронавірусу Omicron буде готова у березні. "Ми починаємо виробництво деякої її кількості на власний ризик", - сказав він. Вакцина також буде спрямована на інші штами, що циркулюють. "Ми сподіваємося, що створимо щось, що забезпечить кращий захист, особливо від зараження, тому що захист від госпіталізацій та тяжких захворювань - є вже зараз, з поточними вакцинами", - резюмував СЕО Pfizer. За його словами, досі не зрозуміло, чи потрібна омікронна вакцина і як вона буде використовуватися, але Pfizer матиме готові дози, оскільки деякі країни хочуть, щоб вона була готова якомога швидше. Бурла також сказав, що неясно, чи потрібна четверта доза. Щоб з’ясувати це Pfizer проведе експерименти.

США, Ілліной, Чикаго

З промовою про стан держави Джо Байден виступить у березні

Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі направила запрошення президенту Джо Байдену виступити зі щорічним зверненням до Конгресу 1 березня, що на кілька тижнів пізніше, ніж традиційна дата виступу глави держави. Як повідомляє агентство Reuters із посиланням на Білий дім, президент Байден уже прийняв пропозицію спікера. Вперше в історії США щорічне "Звернення про стан держави" буде представлено президентом у березні. Протягом більшої частини останнього століття президенти виступали зі зверненням у січні чи лютому. Як відзначає інформаційна агенція AFP, фоном промови стануть низькі рейтинги схвалення роботи Джо Байдена та наближення проміжних виборів у листопаді, на яких партія президента традиційно втрачає місця у Конгресі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Руслана презентувала музичний фільм "Різдвяний Сон"

Проєкт "Різдво з Русланою", що був започатковані ще в середині 90-х і став одним з символів новітньої української різдвяної традиції, поповнився ще однією роботою. На різдвяні свята Руслана презентувала музичний фільм "Різдвяний Сон". Прем’єра відбулася для багатотисячної аудиторії співачки на сторінках соцмереж. "У Різдвяну ніч мені наснився сон, в якому я побачила Різдвяну Україну і себе - цей сюжет було покладено в основу фільму. Цей фільм - це ескіз моєї мрії. Наше Різдво - це відповідь на питання, хто ми, звідки прийшли і куди йдемо", - коментує свою роботу Руслана. У фільмі яскравий перетин багатьох ліній, сюжетів, естетик та сенсів, явне та сон, таємниця та розповідь, сучасність та традиція, колискова та Коляда.


Погода

У вівторок, 11 січня, у Чикаго увесь день небо буде ясним, але ввечері, погода може зміниться на хмарну. Без опадів. На стовпчиках термометрів від 0 до -4°С.

В Україні буде морозно та хмарно. Втім, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Добова температура від 2 до 7 градусів морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

5 views0 comments

Comentários


bottom of page