top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/11/2021



Політика

Cенат може оголосити імпічмент Трампу після інавгурації Джо Байдена

Глава республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл опублікував спеціальний меморандум, в якому заявив, що імпічмент може бути оголошений Дональду Трампу після інавгурації Джо Байдена 20 січня. Республіканець заявив, що Сенат не буде розглядати голосування щодо імпічменту до 19 січня, адже робота інституції не передбачає розгляд будь-яких рішень до цієї дати. Аби розпочати голосування щодо імпічменту Дональда Трампа потрібна згода всіх 100 сенаторів. Якщо все-таки процес розпочнеться, то розглядати його буде Чак Шумер, який стане главою демократичної більшості в Сенаті.


Соціум

Рішення Twitter заблокувати Трампа викликало дискусію у США

Соцмедійний гігант Twitter заблокував акаунт президента США Дональда Трампа на невизначений термін. "Після ретельного вивчення нещодавніх твітів з облікового запису @realDonaldTrump та контексту навколо них – зокрема, як їх сприймають та інтерпретують у Twitter й поза ним – ми назавжди заблокували цей обліковий запис", – йдеться у заяві компанії. Акаунт президента мав приблизно 90 мільйонів читачів. У відповідь Трамп заявив, що розгляне можливість застосування іншої, або створення нової платформи і розкритикував компанію. Рішення Twitter зустріло різну реакцію серед експертів, передає Голос Америки. Одні називають його необхідним і таким, що мало бути зроблене вже давно, інші наголошують на тому, що це рішення виявило величезну роль соцмедіа для свободи слова.


Технології

WhatsApp буде передавати Facebook особисті дані користувачів

Месенджер WhatsApp повідомив своїм користувачам, що відтепер буде передавати їх особисті дані компанії Facebook. Про нововведення користувачам повідомили через оновлену угоду. "Як частина компаній Facebook, WhatsApp отримує інформацію від інших компаній Facebook і ділиться нею. Ми можемо використовувати інформацію, яку ми отримуємо від них, а вони можуть використовувати інформацію, якою з ними ділимося ми", - повідомили в WhatsApp. Мессенджер зможе передавати Facebook номер телефону, дані про транзакції, про взаємодію з іншими користувачами, інформацію про пристрій, IP-адресу тощо. Користувачі, які не підпишуть нову угоду, будуть позбавлені можливості користуватися месенджером із 8 лютого.


Здоров`я

Експерти прогнозують погіршення ситуації з COVID-19 у Каліфорнії

У Каліфорнії кількість зареєстрованих випадків зараження на COVID-19 перевищила два з половиною мільйони. Експерти прогнозують, що цього тижня кількість випадків лише збільшиться - особливо загрозливу ситуацію очікують в окрузі Лос-Анджелес. Професор охорони здоров'я Вашингтонського університету Алі Мокдад, прогнозує пік інфекції 27 січня зі 136 тис. заражень, пише Los Angeles Times. Тим часом у штаті бракує ліжок у лікарнях та відділеннях інтенсивної терапії. Станом на 1 квітня у Каліфорнії прогнозують понад 70 тис. смертей. Управління екстрених служб офісу губернатора штату готується відправити 88 мобільних холодильників, які служитимуть тимчасовими моргами в округи Лос-Анджелес, Сан-Бернардіно, Імперіал, Монтерей та Сонома.


США, Ілліной, Чикаго

Інавгурація Джо Байдена: хто відвідає церемонію

У п‘ятницю Дональд Трамп написав у Twitter , що не братиме участі в інавгурації наступного глави держави 20 січня. Новообраний президент США Джо Байден прокоментував рішення Трампа словами: «Добре, що він не приходить». Як пише CNN, в церемонії візьме участь 43-й президент США, республіканець Джордж Буш — молодший. Водночас 39-й президент Штатів Джиммі Картер заявив, що не братиме участь в інавгурації. 96-річний Картер бореться з раком мозку і печінки. Віце-президент США Майк Пенс «все ще не вирішив, чи буде присутнім», повідомила прес-служба високопосадовця журналістам. Деякі ЗМІ, з посиланням на джерела в оточенні Пенса, вказують, що віце-президент планує відвідати церемонію.


Діаспора

Британський стартап Spacebit, заснований українцем, відправить на Місяць робота-павука

У липні 2021 року британський стартап Spacebit, заснований вихідцем з України Павлом Танасюком, планує відправити на Місяць робота-павука, що буде шукати на супутнику лавові печери. «Він буде вимірювати температуру….Будуть датчики для вимірювання радіації на Місяці. Крім цього на борту є спектрометр, що дозволяє зробити аналіз грунту, визначити, з чого він складається... Ми будемо проводити експеримент на Місяці, пов'язаний з водою, і скоро розповімо про нього» - сказав колишній житомирянин. Компанія Spacebit з'явилася у 2014 році. Перші її проєкти - інженерна платформа для космічних розробок або інструменти інвестування з допомогою токенізаціі - не отримали розвитку. Але проєкт робота-павука для дослідження Місяця знайшов шляхи до реалізації.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Рекордсменом українських аукціонів у 2020 році став легендарний Іван Марчук

Творчість легендарного художника України Івана Марчука має шалений попит серед вітчизняних та іноземних колекціонерів. У липні на київському аукціоні «Золотое Сечение» натюрморт під назвою «Човни цвітом поросли», написаний художником у 1981 році був проданий за $56 тис. при прогнозованій вартості $15 тис. Це рекордна вартість за роботу Марчука на відкритих торгах за всю історію і найдорожча картина серед українських сучасних авторів, яка було продана у 2020 році. "Багато їх (картин - ред.) по світу. Колись просто дарував. Сьогодні їхні власники "бавляться" на аукціонах. І нехай бавляться" - відреагував художник на успіх своїх картин на аукціонах. Експерти кажуть, що роботи Івана Марчука і надалі будуть зростати в ціні.


Погода

У понеділок, 11 січня, у Чикаго хмарно з проясненнями та без опадів. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть близько нуля градусів.

В Україну буде прохолодно, але сухо, на дорогах ожеледиця. Вдень від 3° морозу до 2° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


8 views0 comments

Comments


bottom of page