top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/07/2021

Updated: Jan 7, 2021


Політика

Конгрес США затвердив перемогу Джо Байдена на президентських виборах

Конгрес США задтвердив перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах, повідомляє CNN. Сенат і Палата представників відхилили заперечення проти вилучення виборчих голосів штатів Джорджія та Пенсильванія за Байдена. Республіканці також заперечували проти голосування на виборах в штатах Арізона, Невада і Мічиган, але зазнали невдачі ще до того, як дійшли до дебатів, передає Укрінформ. У середу Конгрес на кілька годин перервав засідання через масові протести прихильників Трампа. Після затвердження результатів голосування Колегії вибірників 20 січня пройде інавгурація Байдена. На церемонії він принесе присягу і офіційно стане 46-м президентом США.


Соціум

Протести у Вашингтоні на тлі остаточного затвердження результатів голосування у Конгресі

У середу у Вашингтоні пройшли одразу декілька великих протестів прибічників Дональда Трампа. Агресивні протестувальники прорвали кордони поліції та вдерлись до будівлі Конгресу, коли там мало відбутися остаточне затвердження результатів голосувань вибірників, які підтвердили перемогу Джо Байдена. За наказом президента Дональда Трампа до столиці прибули Національна гвардія та інші федеральні безпекові служби. Мер Вашингтона Мюріел Баузер оголосила у столиці комендантську годину з 18-ї. Ще до її настання будівлю Конгресу повністю звільнили та повторно взяли під охорону. Президент Дональд Трамп закликав протестувальників "іти додому". Під час сутичок біля будівлі Конгресу загинуло четверо осіб, затримано 52 людини, передає Reuters.


Економіка

У США заборонили вісім китайських додатків з міркувань нацбезпеки

Президент США Дональд Трамп підписав заборону восьми китайських додатків для розрахунків через "загрозу національній безпеці США" - серед них є й відомі Alipay, WeChat Pay та QQ Wallet, повідомляє ВВС. Наказ почне діяти через 45 днів, коли Трамп вже покине офіс та передасть повноваження. У ньому йдеться про те, що через ці додатки може здійснюватися відслідковування та збір інформації урядових працівників. Під заборону потрапили Tencent QQ, CamScanner, SHAREit, VMate і WPS Office. Нагадаю, в останні місяці в офісі адміністрація Трампа обмежила можливості доступу до американських товарів для низки китайських та російських компаній з міркувань національної безпеки.


США, Ілліной, Чикаго

Соцмережі заблокували сторінки Дональда Трампа

Президент США Дональд Трамп позбавлений можливості поширювати інформацію у соцмережах: Twitter, Facebook, а також Snap після того, як на тлі заворушень у Вашингтоні він знову наполягав на своїй перемозі на виборах і висловлював підтримку демонстрантам. Фейсбук на добу позбавив президента Трампа можливості публікувати дописи на своїй платформі через порушення ним правил. Аналогічна заборона діятиме і в Instagram, що належить компанії Facebook. Компанія Twitter заявила, що закрила принаймні три дописи Трампа і заморозила його рахунок на 12 годин. Якщо певні дописи зі стрічки президента не будуть стерті, то він і далі не зможе використовувати цю мережу. Мережа YouTube видалила можливість переглядати останнє поширене в соцмережах відеозвернення Дональда Трампа.


Здоров`я

Уряд США випустив нові рекомендації здорового харчування - жодних солодощів дітям до 2 років

Уряд США оприлюднив нові рекомендації для дієти американців на наступні 5 років. Цього року вперше окремо згадується про здорове харчування для немовлят та маленьких дітей. Дітям до 2 років рекомендують заборонити солодощі і будь-які продукти із значним вмістом цукру. Немовлятам - від народження до щонайменше шести місяців - бажано давати виключно лише грудне молоко. Якщо таке годування недоступне, діти мають отримувати збагачені залізом дитячі суміші до року. Вагітним жінкам та тим, які годують грудним молоком рекомендують їсти 250-350 грам рибопродуктів щотижня. Кофеїн у помірних дозах вважається безпечним для них. Дорослим чоловікам рекомендовано обмежити алкоголь і споживати не більше двох склянок на день. Жінкам рекомендується вдвічі менше алкоголю. Всім - дорослим і дітям від 2 років - варто обмежити цукор до рівня 10% від денного раціону калорій.


Діаспора

Президент Світового конґресу українців привітав із Різдвом

7 січня українці відзначать Різдво за Юліанським календарем. Напередодні у Святвечір президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод привітав усіх українців з Різдвом Христовим. Вітання розміщене на сайті СКУ. Від імені Світового конґресу українців та своєї родини він побажав миру, здоров’я, злагоди і радісного Різдва! «В ці світлі дні залишайтеся в безпеці, святкуйте з рідними, у колі тих, з ким мешкаєте, а також віртуально з іншими близькими людьми», - побажав президент СКУ. Він закликав долучатися віртуально до святкових різдвяних відправ у своїх храмах та величних соборах у Києві.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Українська спортивна драма «Пульс» відкриє кінофестиваль у США

Українська біографічна спортивна драма «Пульс», заснована на реальній історії української паралімпійської чемпіонки Оксани Ботурчук, стане фільмом-відкриттям Міжнародного кінофестивалю Flathead Lake International Cinemafest (FLIC), який пройде з 29 по 31 січня у Полсоні, штат Монтана. Стрічка також номінована на кінофестивалі одразу у 4 категоріях: найкращий фільм, найкращий режисер (Сергій Чеботаренко), найкраща акторка (Наталія Бабенко) та найкращий актор (Станіслав Боклан). За сюжетом, юна українська легкоатлетка Оксана живе в маленькому містечку та має велику мрію — потрапити на Олімпіаду. Внаслідок аварії дівчина зазнає важких травм і майже втрачає зір. Попри це, вона не здається та доводить, що на шляху до справжньої мрії не існує перешкод. Саундтрек до фільму написала співачка Alyona Alyona.


Погода

У четвер, 7 січня, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Денна температура +2°С.

В Україні очікується дощ, місцями з мокрим снігом, можливі пориви вітру. Температура протягом доби 0-6° тепла, на Півдні до 11° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

3 views0 comments

Comments


bottom of page